ABB Araştırması, Robotik İşlemenin Elektronik Üretim Verimliliğini Yüzde 33 Artırıyor
ABB Araştırması, Robotik Otomasyonun Elektronik İmalat Endüstrisinde Verimliliği ve Karlılığı Artırdığını Ortaya Koyuyor
ABB Araştırması, Robotik Otomasyonun Elektronik İmalat Endüstrisinde Verimliliği ve Karlılığı Artırdığını Ortaya Koyuyor
-ABB araştırması, robotik işlemenin elektronik üretim verimliliğini yüzde 33 artırdığını ve yüzde 1200 yatırım geri dönüşü sağlayabildiğini ortaya koyuyor.
-ABB Robotik ve Porsche Consulting teknik raporu, otomasyon teknolojilerinin elektronik üretimi için nasıl kritik verimlilik, esneklik ve sürdürülebilirlik avantajları sağlayabileceğini vurguluyor.
-Robotik otomasyon çözümlerinin daha uygun fiyatlı olmasına rağmen elektronik endüstrisi akıllı fabrika teknolojilerini benimsemekte yavaş kalıyor.
-Robotik işleme çözümleri, daha az maliyet ve israfla üretim çıktısı ve kalitesinde önemli bir iyileşme sağlayabilir.
ABB ve Porsche Consulting'in ortak yazdığı yeni teknik inceleme, yüzey işleme uygulamalarındaki robotik otomasyonun elektronik imalat endüstrisinde verimliliği ve karlılığı nasıl dönüştürebileceğini ayrıntılarıyla anlatıyor. "Teknolojiyle güçlendirilmiş robotik çözümlerle yüzey işlemeyi sermayeye dönüştürün" başlıklı belge, imalatçıları, maliyetleri düşürürken atıkların azaltılması yoluyla üretim çıktısını ve sürdürülebilirliği artırmak için robotik işlemedeki en son gelişmeleri benimsemeye teşvik ediyor.
ABB Robotik Endüstriler İş Kolu Genel Müdürü Craig McDonnell, "Şiddetli pazar rekabeti ve düşük kar marjları, günümüzde tüketici elektroniği üreticilerinin karşılaştığı en kritik zorluklar arasında yer alıyor. Ürün tasarımındaki hızlı ilerlemeler ve artan tüketici talebiyle birlikte üreticiler, çıktıyı artırırken üretim maliyetini en aza indirme baskısı altında. Elektronik üretim hizmeti (EMS) şirketleri, gelişmiş robotik yazılım ve dijital teknolojilerden yararlanarak verimliliklerini potansiyel olarak yüzde 33 veya daha fazla artırabilir ve atıkları en aza indirerek sürdürülebilirliklerini artırabilir" dedi.
Porsche Consulting tarafından CEO'lar ve COO'lar da dahil olmak üzere 48 üst düzey elektronik endüstrisi yöneticisinin katıldığı sektörler arası ayrı bir anket1, şirketlerin üretim ağlarını optimize etme çabalarının altında yatan beş temel hedef olarak verimlilik, güvenilirlik, esneklik, sürdürülebilirlik ve çalışanlar için çekiciliği ortaya koyuyor. Sonuçlar, şirketlerin yüzde 96'sının bu hedeflere ulaşmak için akıllı fabrika dönüşümüne giriştiğini ancak ankete katılan kuruluşların yalnızca yüzde 8'inin beklentilerini tam olarak gerçekleştirdiğini gösteriyor. Bunun nedeni fiziksel süreçlerin otomasyonuna odaklanan sınırlı bakış açısı.
Porsche Consulting Çin Endüstriyel Ürünler Başkanı ve Ortağı Juntian Dong şunları söyledi: "Küresel Elektronik Üretim Hizmetleri (EMS) şirketleri, tedarik zincirinin bozulmasından vasıflı işgücü eksikliğinden, daha çevik süreçlere duyulan ihtiyaç ve operasyonlarında daha fazla döngüsellik gösterme baskısına kadar çeşitli zorluklarla karşı karşıyadır. Robot teknolojilerinin kullanımı da dahil olmak üzere dijitalleşme ve otomasyon, sadece verimliliği, güvenilirliği, esnekliği ve sürdürülebilirliği artırmanın önemli yollarından biri değil, aynı zamanda akıllı fabrikaların geliştirilmesinde de temel itici güçlerdir."
Makale, akıllı telefonlar gibi tüketici ürünlerinin kozmetik görünümünü en üst düzeye çıkarmak için kullanıldığı modern elektronik üretiminde robotik zımparalama ve cilalamanın kullanımını vurgulamaktadır. Robotik yüzey işlemenin verimliliğinin, kullanımı zor çevrimdışı programlama araçları ve sorunlar nedeniyle sıklıkla nasıl tehlikeye atıldığını açıklıyor. Sanal robot kodu fiziksel koda aktarıldığında da sapmalar meydana gelebilir ve bu da özellikle 3D geometriler için düzeltilmesi zaman alan manuel ince ayar gerektiren kusurlara neden olabilir. Operasyonel ve ticari açıdan bakıldığında bu zorluklar, elektronik üreticileri için daha yüksek mühendislik maliyetlerine, uzman kaynaklara daha fazla güvenilmesine, ürün veriminin azalmasına ve atıkların artmasına neden olur.
Makale, ABB'nin pazar lideri RobotStudio çevrimdışı programlama araç paketinin bir parçası olan ABB Machining PowerPac tarafından bu engellerin nasıl ele alındığını açıklıyor. PowerPac'in işlenmesi, CAD yol kodunun otomatik olarak oluşturulmasına, gerçek parça yüzeylerinin doğru temsillerinin elde edilmesine ve zaman alıcı geleneksel noktadan noktaya devreye alma sürecinin atlanabilmesine olanak tanıyor.
Teknik rapor, Machining PowerPac'in sağlayabileceği iyileştirmeleri göstermek için geçmiş proje programları üzerine yapılan bir çalışmanın bulgularını kullanıyor. Bunlar arasında, bir robot yolu oluşturmak için gereken sürede dört saatten üç dakikaya kadar önemli azalmalar ve robot çevrim süresinde yüzde 33'e varan iyileşmeler yer alıyor; böylece aynı ekipmanla daha fazla parça üretilebiliyor.
Diğer öne çıkan özellikler arasında, yol tasarımı kusurlarından kaynaklanan kozmetik hasarın azaltılması nedeniyle 2,37 ton alüminyum alaşımına eşdeğer 8 bin prototip parçanın potansiyel tasarrufu yer alıyor. Zaman, kalite ve verimlilikteki bu iyileştirmelerin yanı sıra malzeme ve enerjideki ek tasarruflar, genellikle Machining PowerPac'e yapılan yatırımların üç ay içinde telafi edilmesini sağladı ve 18 ay boyunca yüzde 1200'ün üzerinde bir yatırım geri dönüşü öngörülüyor.