Air Liquide Türkiye Yenilenen Manisa Tesisini Açtı
Air Liquide Türkiye, kapasitesi artırılarak ve güneş panelleri ile donatılarak tamamen yenilenen Manisa tüp dolum tesisini açtı.
Air Liquide Türkiye Yenilenen Manisa Tesisini Açtı
Air Liquide Türkiye, kapasitesi artırılarak ve güneş panelleri ile donatılarak tamamen yenilenen Manisa tüp dolum tesisini açtı. Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nin içinde yer alan ve 132 adet güneş paneli ile tamamlanan dolum tesisi, yıl boyunca %50’nin üzerinde güneş enerjisi kullanarak, karbon ayak izininin azaltılmasını sağlayacak. Sanayi ve sağlık için gaz, teknoloji ve hizmetlerde bir dünya lideri olan Air Liquide, 75 ülkede yaklaşık 66,400 çalışanı ile 3.8 milyondan fazla müşterisine hizmet sunuyor.
Air Liquide Türkiye, kurulan son teknoloji dolum ekipmanları sayesinde, Manisa Tesisinde %50 kapasite artışı elde ederek, azot, oksijen, argon, karbondioksit ve karışım gazlarının dolumunda, yıllık 250,000 tüp dolum kapasitesine ulaştı. Bu gelişmeyle birlikte, Air Liquide Ege Bölgesi’nde, özellikle gaz altı kaynak ve gıda üretimi alanlarında daha çok firmaya hizmet verecek.
Air Liquide, hayata geçirdiği Ankara Polatlı’daki endüstriyel gaz üretim tesisine de güneş panelleri kurarak, Air Liquide Grubu’nun karbon ayak izini azaltma yolundaki kararlılığını sergiledi.
Kocaeli Kartepe, İzmir Aliağa, Manisa, Ankara Polatlı ve Erzincan İliç’te olmak üzere, 4 üretim tesisi ve 3 tüp dolum tesisi bulunan Air Liquide, Türkiye’deki faaliyetlerine 2011 yılında başladı. 2022’de Ankara Polatlı’da bulunan üretim tesisinde 9,500 metrekare alana 1,700 MWH kapasiteli 2,500 adet güneş paneli kurularak, tesisin çevresel ayak izi azaltıldı.
Manisa Tüp Dolum Tesisi’nin açılış töreninde konuşan Souhel Bousta: “Türkiye’de uzun yıllardır yatırım yapmaya devam ediyoruz. Manisa tesisinde amacımız, uygulamalarımız ve inovasyonlarımızla endüstriyel müşterilerimize değer sunmak; böylelikle Türkiye sanayisinin rekabetçiliğine ve ülkenin yenilenebilir enerjilere geçiş sürecine katkı sağlamak.” dedi.
Air Liquide Grubu hakkında
Sanayi ve sağlık için gaz, teknoloji ve hizmetlerde bir dünya lideri olan Air Liquide, 75 ülkede yaklaşık 66,400 çalışanı ile 3.8 milyondan fazla müşteri ve sağlık müşterisine hizmet etmektedir. Oksijen, azot ve hidrojen yaşamın ve enerjinin yapı taşlarını oluşturan moleküllerdir ve Air Liquide’in 1902 yılındaki kuruluşundan beri faaliyetlerinin temelinde yer almaktadır.
Bugün harekete geçerek, geleceği hazırlamak Air Liquide’in stratejisinin kalbinde yer almaktadır. ADVANCE 2025 stratejik programı ile, Air Liquide finansal ve finans ötesi boyutları harmanlayan bir performansı hedeflemekte; dayanıklılık ve güç odaklı iş modeli, inovasyon üretme kapasitesi ve teknoloji uzmanlığından güç alarak yeni pazarlarda konum almaktadır. Grup, özellikle hidrojene odaklanarak, iklim ve enerji dönüşümüne olumlu katkı sağlayan çözümler üretmekte ve sağlık, dijital, ileri teknolojiler gibi alanlarda çalışmalara katkı sağlamaktadır.
Air Liquide’in geliri 2021 yılında 23 milyar avro seviyesini aşmıştır. Air Liquide, Paris Euronext borsasına kayıtlı olup, CAC 40 ESG, EURO STOXX 50 ve FTSE4Good endekslerinde işlem görmektedir.
Air Liquide Türkiye hakkında
Air Liquide Türkiye’deki faaliyetlerine 2011 yılında başlamıştır; otomotiv, makina endüstrisi ve gıdadan, inşaat, metalurji ve demir çeliğe kadar birçok sektöre gaz, ekipman ve hizmet sunmaktadır. 170’i aşkın çalışanı, gaz altı kaynağı için ARCALTM gazları ile gıda üreticileri için ALIGALTM gıda sınıfı gazları gibi ticari markaları ile, müşterilerine özel çözümler geliştirmektedir. Air Liquide Türkiye ayrıca, hidrojen enerjisi başta olmak üzere, yenilenebilir enerjilere geçiş sürecine fayda sağlayacak yenilikçi çözümler geliştirmeye kendini adamıştır.