Akıllı Fabrika Çözümlerimiz ile Yanınızdayız
ACD Bilgi İşlem Satış & Pazarlama Yöneticisi | Endüstri Mühendisi, MBA Cüneyt Ünver: Akıllı Fabrika Çözümlerimiz ile Yanınızdayız
ACD: Akıllı Fabrika Çözümlerimiz ile Yanınızdayız
ACD Bilgi İşlem olarak, alanında uzman 30 kişilik ekibimiz ile 2004 yılından bugüne Üretimden Veri Toplama ve Yönetim Sistemleri, MES Çözümleri, IoT Teknolojileri ve Endüstri 4.0 Uygulamaları konusunda ürün ve hizmetler sunarak, tecrübelerimizi sizlerle paylaşmaktayız.
Tüm ürünlerimizin Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmalarının firmamız bünyesinde gerçekleştirilmesi sayesinde; donanım, yazılım ve destek departmanlarımız ile sürdürülebilir hizmetler sunmaktayız.
ACD IPM MES Üretimden Veri Toplama ve Yönetim Sistemimiz, tüm sektörlere uyarlanabilen ve üretim parametrelerini gerçek zamanlı takip etmek üzerine kurulmuştur. Bu sistem makine/operatör ve ERP arasında arayüz sağlayarak üretim tesislerine teknoloji çözümleri sunmaktadır. Verimlilik ve OEE değerlerinin gerçek zamanlı takibine, kayıpların anında görülmesine, süreçlerinin yalın, verimli ve izlenebilir bir yapıda yönetilmesine katkı sağlamaktadır.
ACD IPM Üretim Veri Giriş Arayüzlerimiz, Endüstriyel PC, tablet, kiosk, bilgisayar gibi donanımlarda; platform bağımsız olarak kullanılabilmektedir. Bu sayede kullanıcılar veri girişi ve doküman görüntüleme işlemlerini, istedikleri donanımlardan, özgürce yapabilmektedir.
Üretim ve duruş başlama-bitirme, fire girişi, iş emri ekleme-çıkarma, bakımcı-kaliteci veri girişleri kolayca yapabilmekte; teknik resim, bakım formu, kalite formu gibi dokümanlar görüntülenebilmektedir.
Aynı zamanda ACD IPM ekranlarının konfigüre edilebilir yapısı sayesinde birden fazla veri toplama noktası için tek bir donanım üzerinden veri girişi ve kontrolü de mümkündür.
Kablosuz Teknolojiye Sahip Veri Toplama Terminallerimiz, makine çalışma, duruş, arıza durumu ve makinelerin enerji tüketimi, sıcaklık, titreşim, yoğunluk gibi bilgileri operatör bağımsız olarak makine üzerindeki sensörlerden almaktadır. Operatörler de üretime dair verileri kolay bir şekilde bu terminaller üzerinden giriş yapmakta veya ACD IPM Üretim Veri Giriş Arayüzlerine tanımlamaktadır.
Kablosuz teknoloji ile geliştirdiğimiz bu terminaller sayesinde, makine ve hat yer değişiklikleri özgürce yapılabilmekte ve bu gibi durumlarda yeniden kablolama yapılmasına gerek kalmamaktadır. Kablolamadan doğacak riskler ve kablolama ile işçilik maliyeti ortadan kalkarak, sistem daha hızlı devreye alınmaktadır.
Andon Led Üretim İzleme ve Takip Panellerimiz, makine-hatlara monte edilerek, planlanan ve gerçekleşen üretim adedi, fire bilgisi, OEE değeri gibi bilgileri anlık olarak göstermektedir.
Bu paneller veri toplama terminallerimize bağlanarak, network ihtiyacı olmadan kablosuz teknoloji ile çalışmakta; panel ebatları, panellerde kullanılan veriler, renkler ve efektler isteğe özel uyarlanabilmektedir.
ACD SPC (İstatistiksel Proses Kontrol) Yazılımımız, üretilen parçaların değişkenlik istatistiklerinin toplanması, ölçülmesi ve izlenmesini sağlamaktadır. SPC verileri manuel veya ölçüm aletlerinden kablolu veya kablosuz ağ aracılığı ile kayıt altına alınmaktadır. Bu sayede lot kabul edilebilirliği belirlenip, ilk ürün incelemeleri gerçekleştirilmekte, grafik ve analiz araçlarıyla kalite ve performans en etkili şekilde takip edilmektedir.
ACD APS (Gelişmiş Planlama ve Çizelgeleme) Yazılımımız, üretim süreçleri içerisindeki iş parçacıklarının en kısa sürede tamamlanmasını ve zaman kayıplarını en aza indirerek, makine ve personel kullanım oranlarının en yüksek seviyeye çıkarılmasını sağlamaktadır. Bu sayede organizasyonların kalite, üretkenlik ve üretim kapasitesi artmakta; sevkiyat gecikmeleri, stok tutma seviyesi, planlama için yapılan çalışma zamanı, toplam üretim zamanı ve hazırlık zamanı azalmaktadır.
ACD IoT Platformumuz, Dağıtık sensör verilerinin ürettiği verilerin izlenmesi, karar destek sistemi içerisinde çıktıların değerlendirilmesi, KPI (Key Performance Indicator) izlenmesi, alarm ve uyarıların gözlemlenmesini sağlamaktadır.
KPI çalışmaları, hazır KPI listesinden yürütülebileceği gibi, kullanıcı kendi sensör verilerinin ürettiği verileri de kullanarak kendi özel KPI’larını tanımlayabilmekte ve görselleştirme ekranlarından takip edebilmektedir.
Bu platform enerji, hava kalitesi, atık su, fabrika üretim hatlarındaki sensör verileri ve sağlık alanlarında kullanılabilmekte ve sensör verilerinin oluştuğu uç noktadaki değerlerin takip edilmesini sağlamaktadır.
Sizlerle tanışmak, ürün ve hizmetlerimizi birlikte incelemek için;
10-13 Kasım 2021 tarihlerinde, WIN Eurasia (Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi, Endüstri 4.0 Festival Alanı, Stant D275)
24-27 Kasım 2021 tarihlerinde BUMATECH (Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi, Salon 7, Stant 725) fuarlarındayız.
Stantlarımızda buluşmak dileğiyle.
Cüneyt Ünver
Satış & Pazarlama Yöneticisi | Endüstri Mühendisi, MBA