Alparslan II Baraj Projesinin Hidrolik Kaldırma Tertibatını Güney Hidropar Yapacak
Türkiye’nin en büyük özel barajlarından Alparslan II projesinde yer alan hidrolik kaldırma tertibatları Bosch Rexroth Ana Bayisi Güney Hidropar tarafından yapılacak.
EnerjiSA Enerji Üretim A.Ş.’ne ait üretim lisansı çerçevesinde yapılacak olan ve Muş ili sınırları içerisindeki Murat Nehri üzerinde bulunan Alpaslan II Barajı ve Hidroelektrik Santrali Projesi, 880 GWh enerji üretimiyle yaklaşık 400.000 hanenin yıllık elektrik ihtiyacını karşılayacak. İki adet 110MW ve iki adet 30MW gücündeki türbinleri ile toplam 280 MW kurulu güce sahip olan santral, 54.69 km2 gölet alanı ile özel sektör tarafından inşa edilen en büyük barajlardan biri olacak. İnşaatına 2013 yılında başlanan baraj, 2017 yılının birinci çeyreğinin sonunda bitirilecek.Gerek global gerekse lokal uygulama uzmanlığıyla öne çıkan Bosch Rexroth güvencesiyle, bu önemli projenin hidrolik kaldırma tertibatları Güney Hidropar tarafından yapılacak. Güney Hidropar, Alpaslan II barajında 2 adet kapak şaftı işleme kapağı ve 2 adet kapak şaftı batardo kapak kısmının hidrolik kaldırma tertibatlarını gerçekleştirecek. Bosch Rexroth Ana Bayisi Güney Hidropar, Alpaslan II projesinden önce de Naras Barajı konik ve sürgülü hidrolik kaldırma tertibatı ve Üçgen baraj projesinin yükleme havuzu cebri boru kapağı, Akçakoyun projesinde çakıl geçidi batardo ve servis kapağı hidrolik sistemlerini gerçekleştirdi.
Bosch Rexroth Hakkında:
Bosch Rexroth AG'nin Türkiye'deki faaliyetleri 1976 yılında Hidropar A.Ş. adıyla başlamış ve Mayıs 2001'den itibaren, Bosch Rexroth Otomasyon San. ve Tic. A.Ş. adıyla devam etmiştir. Gebze'deki satış ofisi ve Bursa'daki seri üretim fabrikasıyla bugün, 120.000 m2'lik bir alan ve 1000'e yakın çalışan sayısına ulaşmıştır. Bosch Rexroth A.Ş. Gebze'deki tüm satış öncesi ve sonrası mühendislik çalışmalarıyla birlikte sistem tasarım, montajı ve testi, satış sonrası eğitim ve saha servis hizmetleri vermektedir. Bursa'daki seri üretim tesisinde hidrolik uygulamalarda kullanılan valfler ve hidrolik pompalar üretilirken, üretim hacminin %90'undan fazlası Avrupa ve dünya pazarlarına ihraç edilmektedir.
Bosch Rexroth’un ekonomik, hassas, güvenilir ve enerji tasarrufu sağlayan tahrik ve kontrol teknolojileri her boyuttaki makine ve sistemi hareket ettirebilir. Şirket yenilikçi bileşenlerin yanında müşteriye özel entegre otomasyon çözümleri ve hizmetleri geliştirmek için Mobil Uygulamalar, Makine Uygulamaları ve Mühendisliği, Fabrika Otomasyonu ve Yenilenebilir Enerji pazar segmentlerindeki global uygulama deneyimini bir araya getirmektedir. Bosch Rexroth müşterilerine hidrolik, elektrikli tahrik ve kontrol, dişli teknolojileri ve doğrusal hareket ve montaj teknolojilerini tek kaynaktan sunmaktadır. Globalde 2013 yılında, 80'in üzerindeki lokasyonda 36.500’ü aşkın çalışanıyla yaklaşık 5,7 milyar avro ciro gerçekleştirilmiştir. Daha fazla bilgi için www.boschrexroth.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.
Haberin Kaynağı : Caretta
28.08.2014