Arçelik A.Ş., Koç Holding “Ülkem İçin Engel Tanımıyorum” Projesi’ne Desteğini Sürdürüyor
Arçelik A.Ş., Koç Holding’in “Ülkem İçin Engel Tanımıyorum” Projesine yürüttüğü farklı çalışmalarla katkı sağlamaya devam ediyor. Bedensel engellilere yönelik düzenlediği fotoğrafçılık eğitiminin ardından, “Türk İşaret Dili Öğretmeni Yetiştirme” projesine de destek verdi.
Arçelik A.Ş., engelli bireylerin yaşam kalitelerinin iyileşmesine destek olmayı, engellilik konusunda toplumsal bilincin ve duyarlılığın oluşturulmasına katkı sağlamayı hedefleyen Koç Holding “Ülkem İçin Engel Tanımıyorum” projesine farklı çalışmalarla desteğini sürdürüyor.
Bugüne kadar proje kapsamında Alternatif Yaşam Derneği (AYDER)’nin desteğiyle “Gönüllü Eğitmen Eğitimlerini” tamamlayan Arçelik A.Ş. çalışanları yaklaşık 14.000 çalışana ‘Engelliliğe Doğru Yaklaşım’ seminerleri verdi.
Arçelik A.Ş. çalışanları, görme engellilere yönelik sesli kütüphaneye kitap okuyarak destek veriyor. Bedensel engelli bireylerin özel bir ilgi alanı oluşturmasına katkı sağlamak üzere “Bedensel Engelli Bireylere Yönelik Fotoğrafçılık Eğitimi” düzenlendi. Şirket proje kapsamında son olarak, Türkiye’de çok kısıtlı sayıda olan işaret dili eğitmeni sayısını artırmak üzere gerçekleştirilen “İşaret Dili Öğretmeni Yetiştirme Yönetimi” projesine de destek verdi.
İşaret dili eğitiminin yaygınlaştırılması hedefliyor
“Türk İşaret Dili Öğretmeni Yetiştirme Yöntemi” programı İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği (İED), Boğaziçi Üniversitesi, Koç Şirketleri Setur, Ford, Koçtaş ve Opet işbirliğiyle 5 Eylül – 19 Ekim 2014 tarihleri arasında hayata geçirildi. Kursa ana dili işaret dili olan işitme engelliler katılarak eğitimci olmayı öğrendi. Arçelik A.Ş.’nin işitme engelli iki çalışanı da çok zor bir sınavdan başarıyla geçerek bu kursa katılmaya hak kazandı. Toplam 106 saat süren kursa 3 işitme engelli öğretmenin yanı sıra Boğaziçi Üniversitesi öğretim görevlileri de eğitimci olarak katıldı. Eğitim programını tamamlayanlar 29 Kasım 2014 tarihinde düzenlenen tören ile sertifikalarını aldı.
Arçelik A.Ş., işaret dili eğitimini öncelikle engelli çalışanlarına ve sonrasında da tüm çalışanlarına yaygınlaştırmayı hedefliyor.
Bedensel engelli bireylere fotoğrafçılık eğitimi verildi
Arçelik A.Ş. ‘Bedensel Engelli Bireylere Yönelik Fotoğrafçılık Eğitimi’ projesini Nisan – Haziran 2014 tarihleri arasında Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği (BEDD) ve Fotoğrafmetre Derneği işbirliğiyle gerçekleştirdi. Bedensel engelli bireylerin özel bir ilgi alanı oluşturmasına destek olmayı hedefleyen proje, 6 dersten oluşurken 14 BEDD üyesi katıldı. Çekimlere Arçelik A.Ş. Fotoğrafçılık Kulübü üyeleri de katılarak, öğrencilerle bu alandaki bilgilerini paylaştı.
Arçelik A.Ş. çalışanları görme engellilere yönelik sesli kütüphane için kitap okuyor
Arçelik A.Ş. çalışanları bir başka projede ise Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı (GETEM) işbirliğinde yürüttüğü “Sizler için Kitap Okuyoruz” projesine gönüllü olarak katılarak, görme engellilerin yararlanabileceği sesli kütüphane için kitap okudu.
Haberin Kaynağı : Lobby İletişim ve Etkinlik Danışmanlığı
02.12.2014