Arma Bağlantı, Endüstri 4.0 ve İnovasyon Çalışmalarına Devam Ediyor
ARMA BAĞLANTI SİSTEMLERİ, bağlantı elemanları endüstrisine sunmuş olduğu yenilikçi çözümleriyle Endüstri 4.0’ı yakından takip ediyor
Arma Bağlantı, Endüstri 4.0 ve İnovasyon Çalışmalarına Devam Ediyor…
1980 yılında kalıp atölyesi olarak kurulan ARMA BAĞLANTI SİSTEMLERİ, bağlantı elemanları endüstrisine sunmuş olduğu yenilikçi çözümleriyle Endüstri 4.0’ı yakından takip ederek teknolojik yatırımlar gerçekleştirmeye devam ediyor.
Üretimde Endüstri 4.0 a geçiş sürecimizi desteklemek adına yeni nesil üretim teknolojilerine yatırım yapmaya devam ederek bu kapsamda hali hazırda üretimi yapılan DIN 3016-1 ve DIN 3017-2 hortum ve boru bağlantı kelepçe üretim hatlarının otomasyon seviyeleri arttırdık. Başarılı ve farklılaşan bir şirket olabilmek için Ar-Ge ve sürekli iyileştirme çalışmalarını da paralel olarak yürütmekteyiz. Üretim hattı için yeni kalıplar, aparatlar, mastarlar ve makineler tasarlamanın yanı sıra, ürün ve proses verimliliğini arttırarak, sürekli gelişme anlayışı ile bağlantı sistemleri için inovatif çözümler sunmaktayız.
ARMA, yeni fabrikasına taşındıktan sonra makine yatırımlarına da hız vermiştir. 2018’de portföye giren plastik parça üretimi ile ilgili mevcut ve potansiyel müşterilerle plastik ürün üretme projesiyle beraber plastik enjeksiyon makinası ve dalma erezyon tezgahlarını makine parkına katmıştır. Kelepçe üretiminde ise otomasyon seviyesi arttırılarak yeni bir ürün hattı devreye alınmıştır. Ayrıca seri imalat bölümümüze 2 adet yeni otomatik form verme makinesi adapte edilerek bu sayede verimli üretimle birlikte kapasite artışı sağlamaya devam edeceğiz. Metal klips bölümünde tasarımı ARMA ’ya ait olan servo sürücülü otomatik form verme makine sayısında ciddi bir artış olmuştur. 2019 yılının sonuna doğru ise preshane bölümünde 25-40 ton arası 5 yeni eksantrik pres devreye alınmış ve 2020 yılı içerisinde ise kelepçe, metal klips, plastik klips ve metal braket gruplarında toplamda 14 yeni projenin seri üretime geçiş çalışmaları tamamlanmıştır. Güçlü Ar-Ge ve Kalıphane kadrosu ile müşteri çizimlerine göre yeni kalıp, mastar, aparat ve makineleri tasarlayabilmemiz sahip olduğumuz en büyük avantajlardan biridir.
Uzun vadede sürdürülebilir ve karlı büyümeye odaklanarak, bütüncül bir yaklaşımla ekonomik, sosyal ve çevresel alanda değer yaratmak için çalışıyoruz. Bu çerçeve de rekabetin arttığı globalleşen dünyada birçok gelişmeyi yakından takip ediyoruz. Nisan ayında TAYSAD tarafından düzenlenecek olan ‘’Ar-Ge Yetkinlik Gelişim Programı’’nda bizler de yer alacağız. Sektördeki gelişimimize pozitif katkı sağlayacağını düşündüğümüz bu etkinlikten maksimum verim almayı hedeflemekteyiz. Söz konusu program toplamda 19 farklı Ar-Ge eğitimi ve teknoloji sunumlarının yanı sıra teknoloji ziyaretlerini de kapsamaktadır. Programın içeriğinde Teknoloji Yol Haritası, İnovasyon Kültürü eğitimleri, Proje Yönetimi, Ar-Ge Altyapıları, Teknik Altyapılar, Elektrikli ve Otonom Araç Sistemleri, Ar-Ge Merkezi Ziyaretleri, Start-Up İş birlikleri, Üniversite Ziyaretleri ve Olası İş birlikleri yer almaktadır. Ayrıca genç girişimcileri bir araya getiren İTÜ Çekirdek ’teki projeleri de devreye sokarak rekabet gücümüzü artırmayı hedefliyoruz.
Giderek daha fazla şirketin dijitalleştiği bu dönemde ARMA BAĞLANTI SİSTEMLERİ de iyi planlanmış bir dijital dönüşüm stratejisiyle yeni fırsatları yakalayarak, sektörünün değerli ve en çok tercih edilen şirketlerinden biri olma vizyonu doğrultusunda ilerlemeye devam etmektedir.