Balparmak Katla Balla’ya Tasarım Ödülü
Balparmak Katla Balla, 4. Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri’nde İyi Tasarım Ödülü’ne layık görüldü.
Ambalajlı bal pazarının lider markası Balparmak’ın tek kullanımlık ambalajıyla yiyecek ve içecekleri balla lezzetlendirmeyi kolaylaştıran ürünü Balparmak Katla Balla, Endüstriyel Tasarım Konferansı kapsamında düzenlenen Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri’nde Ambalaj ve Hızlı Tüketim Ürünleri kategorisinde “İyi Tasarım Ödülü’ne layık görüldü. Düzenlenen törende ödül, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi tarafından Balparmak Marka Müdürü Ercan Şahin ve Balparmak Marka Yöneticisi Ayşe Özcan’a takdim edildi.
Yenilikçi ambalajıyla pazarda ilk ve tek olan Balparmak Katla Balla, 7 gramlık ambalajlarda ev, ofis, okul, kafe gibi farklı ortamlarda balın kolaylıkla taşınmasına ve çay, kahve, bitki çaylarının yanı sıra yiyecekleri de sağlıkla tatlandırmaya olanak sağlıyor. Çiçek ve çam balı çeşitlerine sahip Balparmak Katla Balla, 18 ve 24 adet ürünün yer aldığı paketler halinde satışa sunuluyor. Balparmak Katla Balla, bu yıl düzenlenen Ambalaj Ay Yıldızları Yarışması’nda da Altın Ödül’e layık görülmüştü.
Bir tasarım değerlendirme sistemi olan Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri, Türkiye'de kullanıcının ihtiyaçlarını gözeten, ihracatta ve ulusal pazarda ürüne katma değer ve rekabetçi üstünlük kazandıran iyi tasarımları ödüllendirmek amacıyla Turquality programı dahilinde hayata geçiriliyor. İlk kez 2008 yılında gerçekleştirilen organizasyon Ekonomi Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kurulu işbirliği ile düzenleniyor.
Altıparmak Gıda Hakkında:
Kurulduğu 1980 yılından bu yana bal sektörünün gelişimine öncülük eden ve uzun yıllardır sektörün lider firması olan Altıparmak Gıda, 350’nin üzerinde çalışanı ve bugün bünyesinde bulundurduğu Balparmak, Binbirçiçek ve Balkovan markalarıyla sağlığı, doğallığı, lezzeti her gün sofralara taşıyor. Tüketicisine sunduğu kalite standardı ile farklılaşan Altıparmak, bu anlamda sektörün öncülüğünü üstleniyor. Gıda güvenliği konusunda uluslararası standartlara göre çalışan firma, gıda güvenliği sistemi ISO 22000:2005 ile global gıda standardı BRC (British Retail Consortium) gibi sertifikalara da sahip. Altıparmak ayrıca, Türkiye’nin tek, Avrupa’nın en kapsamlı dört eşdeğer bal ihtisas laboratuvarı arasında yer alan APİLAB – Altıparmak Gıda Analiz Laboratuvarı sayesinde, tüketicisine sunduğu bütün ürünleri toplam 65 parametre doğrultusunda analiz ediyor.
Haberin Kaynağı : Excel İletişim Yönetimi
02.12.2014