Bantboru Birleşmiş Milletler Kadının Güçlendirilmesi Prensiplerine İmza Attı
Otomotiv ve dayanıklı tüketim ürünleri sektörlerinde önem taşıyan boru sistemlerinin dünyanın en büyük 5 üreticisinden biri ve ülkemizin bu alandaki lider imalatçısı Bantboru, Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri platformu katılımcısı oldu.
Güçlü rekabetçi performansıyla 23 ülkeye ihracat gerçekleştiren, ürünleri dünyada üretilen 100 araçtan 4’ünde kullanılan ülkemizin kendi alanındaki lider kuruluşu Bantboru, Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensiplerine (Women’s Empowerment Principles / WEPs) imza attı. Bantboru’nun imza ile katılımcısı olduğu WEPs, kadınların, tüm sektörlerde ve her düzeyde, ekonomik yaşamın içinde yer alabilmelerini sağlamak amacıyla güçlenmesini hedefliyor ve bu alanın en önemli küresel girişimlerinden birini oluşturuyor. WEPs platformuna katılan kuruluşlar, toplumsal cinsiyet eşitliğini ilerletecek kurumsal politikaları oluşturmaya yönelik 7 ilkeye uymayı, bu alandaki gelişimin ölçümlenmesini ve raporlanmasını açıkça taahhüt etmiş oluyorlar.
Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin (WEPs) ilk katılım koşulu olan CEO Destek Beyanı’nı imzalayan Bantboru CEO’su Sinan Gider, “Bantboru bugün, gerek küresel ayak izi ve iş yapış şekilleri, gerekse sosyal angajmanları ile gerçek bir dünya şirketi kimliği taşıyor. Kapsayıcılığa ve cinsiyet eşitliğine öteden beri verdiğimiz önemin bir göstergesi olarak, idari kadrolarımızın ve yönetim ekiplerimizin çoğunluğunu kadınlar oluşturuyor” dedi.
İş ve İş Dışı Yaşamda Eşitlikçi Ortam için Çalışacak
Bantboru’nun, rekabetçi performans kültürü ve iş yapış şekilleriyle küresel pazarda ölçek bağımsız yüksek rekabet gücüne sahip olduğunu dile getiren Sinan Gider, “Sosyal angajmanlarımızı da, aynı iş rekabetini olduğu gibi, bu bakış açısıyla değerlendiriyoruz. 2017 yılındaki hazırlıklarımız sonrasında, 2018 yılında imzacıları arasına katıldığımız WEPs angajmanımızla, iş ve iş dışı yaşamda daha eşitlikçi bir ortam için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.
Bantboru Çalışanlarının Çocuklarına Kod Yazma Eğitimi
Bantboru fırsat eşitliği alanında firma çalışanlarının çocuklarına ücretsiz sağlanacak Kodlama (yazılım geliştirme) eğitimleriyle de çok önemli bir adım atıyor. Günümüzde en az yabancı dil eğitimi kadar önemli hale gelen Kodlama eğitimi, Bantboru’nun Dijital Kalkınma Derneği ile gerçekleştirdiği iş birliği sayesinde, şirket bünyesinde dileyen her çalışanın çocuklarına sunuluyor.
İlk eğitim, Bantboru fabrikasında 23 Haziran 2018 tarihinde, ebeveynleri Bantboru çalışanı olan 60 kız ve erkek çocuğun katılımıyla gerçekleşti.
Bu eğitimlerin, Bantboru çalışanlarının çocuklarına çağın en önemli mesleklerinden birini öğreterek onları geleceğe hazırlayacağını belirten Sinan Gider, “Düşünen, üreten, rekabetçi performansa sahip bir nesil yetiştirmek, çocuklarımıza fırsat eşitliği sağlamak için Kodlama eğitimlerine başladık. Teknoloji, günlük hayatta kullandığımız eşyaları, ihtiyaçlarımızı, mesleklerin geleceğini değiştiriyor. Dijital entegrasyon, hayatımızın gerçeği. Çocuklarımızı yarına hazırlıyoruz. Bu eğitimlerin, çocuklarımıza yeni fırsatların kapısını açacağına, aynı zamanda onlara sistematik düşünme, problem çözebilme, olaylar arasındaki ilişkileri görebilme, yaratıcı düşünebilme gibi yetiler kazandıracağına yürekten inanıyoruz” dedi.
Kadın Şampiyona Bantboru Desteği
Bantboru’nun WEPs odaklı planlamaları dahilinde 2017 yılı içerisinde gerçekleştirdiği çalışmalar arasında, ülkemizin tek kadın Off-Road şampiyonu İlayda Hancı pilotajında yarışan Bantboru Off-Road Team’in kurulması da yer alıyor.
2016 Türkiye Off-Road Şampiyonası’nı, S1 Şampiyonluğu ile kapatan 23 yaşındaki İlayda Hancı, Bantboru Off-Road Team renkleriyle ilk sınavını, uluslararası bir yarış olan Baja Troia Turkey 2017’de verdi ve ilk yarışında podyumda yer alma başarısını gösterdi.
Bantboru Off-Road Team, 2018 Türkiye Şampiyonası’nın Sakarya ve Ankara’da düzenlenen ilk iki ayağında üçüncülük puanları elde derken, üçüncü ayakta aldığı birincilik puanlarıyla iddiasını yükselti.
Türk kadın sporcuların rekabetçi performansının, tıpkı Türk firmalarının uluslararası başarıları gibi, ülkemizin itibarına büyük katkı sağladığını vurgulayan Sinan Gider, devamında şunları söyledi: “WEPs angajmanlarımız kapsamında, ülkemizin tek kadın Off-Road şampiyonu İlayda Hancı pilotajında yarışan takımın sponsoru olduk ve Bantboru Off-Road Team’i hayata geçirdik. İnsan ve teknolojinin zorlu şartlarla mücadelesini temsil eden off-road sporunda kurumsal varlık göstermek; markamızın temsilini, rekabetin ve performansın en üst düzeyde yaşandığı, azim odaklı yeni bir platforma taşımış bizlere heyecan veriyor. Sezon boyunca gerçekleştireceğimiz etkinliklerde, parkurların heyecanını paydaşlarımızla paylaşmayı, bu farklı atmosferi de onlarla birlikte solumayı hedefliyoruz. Takım liderimizin, Türkiye’nin tek kadın müsabıkı ve şampiyonu olması bizim için ayrı bir anlam taşıyor ve WEPs angajmanlarımız konusundaki azimli kararlılığımızı simgeliyor.”
Uzun Soluklu ve Çok Paydaşlı Planlama
Bantboru, Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin (WEPs) angajmanı kapsamında, kurumsal uygulamaların yanı sıra, farkındalığın artırılmasından profesyonel becerilerin geliştirilmesine farklı alanlarda çalışmalar gerçekleştirecek.
Bu çalışmalarla ilgili planlamaların son aşamaya geldiğini belirten Bantboru CEO’su Sinan Gider, “Bu planlamalar hem beyaz yaka çalışanlarımızı hem de erkek ağırlıklı mavi yaka çalışanlarımızın ailelerini kapsayacak şekilde yapılıyor. Bunun yanı sıra, kapsayıcı çalışma ortamı, kadın liderliği, iş hayatı özel yaşam dengesi, anneliğin profesyonel yetkinliğe katkı sağlaması gibi farklı alanlarda seminer ve atölye çalışmaları planlıyoruz. Daha uzun vadede, iş birlikleriyle endüstri geneline yayılımı ve hatta yurt dışı iş ortaklarımıza fikirsel ihraç olanaklarının araştırılmasını da öngörüyoruz” dedi.
Bantboru Hakkında:
Sanayi üretiminde 45 yılı aşkın köklü bir geçmişe sahip bulunan Bantboru, otomotiv ve dayanıklı tüketim ürünleri sektörlerinde önem taşıyan boru sistemlerinin dünyanın en büyük 5 üreticisinden biri ve ülkemizin bu alandaki lider uzman kuruluşudur. Bantboru, 500’den fazla çalışanıyla 30 bin metrekarelik kapalı alana yayılı üretim tesislerinde hammaddeden nihai ürüne kadar tüm prosesleri kendi bünyesinde gerçekleştirmektedir. Kendi bünyesinde oluşturduğu Ar-Ge merkezi, 2015 yılında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından “Bantboru Ar-Ge Merkezi” olarak onaylanan Bantboru, güçlü global markaları geliştirerek ülkemizin ihracatını artırma misyonuyla dünyada bir ilk olma özelliği taşıyan Turquality® programı kapsamında desteğe uygun görülen kuruluşlar arasında yer almaktadır ve Birleşmiş Milletler Kadının Güçlendirilmesi Prensipleri imzacısıdır.
01.10.2018