Barter Sisteminin Türkiye Ekonomisi Üzerindeki Etkisi
Türk Barter Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sırrı Şimşek, mevcut finansal sisteme yeni bir anlayış getiren barter sistemini anlattı.
Dünya çapında faiz sisteminin yükselip alçalmasıyla devam eden ekonomik sistemde finansal tesislerin kendi menfaatlerinde çalıştıklarını ve dünyanın daha fazla ekonomik krizleri kaldıramayacağına değinen Dr. Şimşek, bunların yanında Türkiye’nin artık büyüyen bir pazar olduğunu da belirtti.
Dr. Sırrı Şimşek dünyadaki mevcut finansal sisteme karşı, yeni sisteme geçilmesi gerektiğine inandıklarını ve bununla beraber Türkiye gibi sürekli büyüyen ve kırılgan ekonomilerin faiz lobileri ile baş etmenin bir alternatif yolu olduğunu belirtti. Herkesin büyümesine, gelişmesine ve birlikte genişlemesine imkan sağlayan barter sistemini anlattı.
Global bir dünya için barter anlayışı ülkelere ve dünyaya daha iyi bir sistem sunuyor.
Dr. Şimşek global bir dünya için barter anlayışının ülkelere ve dünyaya daha iyi bir sistem sunduğunu ve bu sistem ile Uluslararası Barter Birliği’nin (IRTA) artık Türkiye’ye gelmesi gerektiğini ve bunun için gerekli mevzuatların çıkarılmasını ve yeni dünyadaki yerimizi almamız gerektiğini söyledi.
Türkiye’de şu anki mevcut sistemle bile tüm sektörlerden yaklaşık 7000 üyelerinin olduğunu ve bu sayının hızla büyümesini beklediklerini ve arz-talep esasına göre şirketlerin buna kayıtsız kalmayacağını ileten Şimşek, tüm Türkiye’de 10 şubeleri olduğunu ve bu sistemi daha da ileriye götürecek olan barter kredi kartı ya da çek sistemini yürürlüğe sokmak istediklerini ve faiz anlayışı olmadan işleyeceğini belirtti.
Kendilerine başvuran şirketleri titizlikle araştırıp, onları analiz edip onlara finansal dengeyi temin edebilecek projeler sağlıyor. Bu sayede bu şirketleri Türkiye ekonomisine sağlıklı finansmana sahip birer kobi olarak kazandırmayı ve Türkiye ekonomisine daha sağlam ve güvenilir birer şirket olarak yol almalarını sağlıyor.
Haberin Kaynağı : ADWork İstanbul
26.06.2014