Beka-Mak Makine, Omron Mobil ve Kolaboratif Robotları Makinalar ile Birlikte Çalıştırıyor
Beka-Mak, Omron robotları ile kesintisiz üretim ile yüksek hat ve fabrika verimliliğine olanak sağlıyor.
Beka-Mak Makine, Omron Mobil ve Kolaboratif Robotları Makinalar ile Birlikte Çalıştırıyor
Beka-Mak, Omron robotları ile kesintisiz üretim ile yüksek hat ve fabrika verimliliğine olanak sağlıyor.
Beka-Mak, OMRON kolaboratif ve mobil robotlarını daire testere makinelerine entegre etti. Böylelikle kesintisiz üretim yapılması ve kesilen iş parçalarının istenilen ölçülerde paketlenmesi ile sevkiyat esnasındaki aksaklıların önüne geçilmesi hedefleniyor.
1984 yılında aile şirketi olarak kurulan Beka-Mak, Türkiye’de testere makinası sektörünü global pazara açan lider firmadır. İlk ihracatını Almanya’ya 1991 senesinde gerçekleştiren Beka-Mak, bugün başta Avrupa, Rusya ve A.B.D olmak üzere dünyada 60 distribütör tarafından 78’e yakın ülkede temsil edilmektedir. Geniş ürün yelpazesiyle yüksek verimde çalışan daire ve şerit testere makinaları, Türkiye’nin önde gelen çelik üreticilerinin tercihi olmaktadır. Yenilikçi ve sürekli gelişim felsefesine sahip olan Beka-Mak, 2018 yılında kurulan tescilli Ar-Ge merkeziyle birlikte bugün 210 personel ile 22.500m² üretim alanında metal sektörüne katkıda bulunmaya devam ediyor.
Esnek, Güvenli ve Kolay “Pick and Place” Çözümü
Beka-Mak Makine, OMRON kolaboratif (cobot) ve mobil robotlarını daire testere makinelerine entegre etti. Beka-Mak Makine Ar-Ge Müdürü Berkan Alisinoğlu geliştirdikleri bu çözümle ilgili şöyle açıklıyor: " Daire testere makineleri, belirli metallerin yüksek hızda kesimi için idealdir ve tekrarlayan kesimler için uygundur. Karbon çelikler, alaşımlı çelikler, takım çelikler, daha yumuşak paslanmaz çelikler ve bazı durumlarda alüminyum malzemelerin kesimleri için kullanılır. Üretim hatlarında, tezgah işlemleri kadar iş parçalarının bir sonraki operasyona iletilmesi de üretim verimliliği adına önem arz etmektedir.”
Bekamak, Omron cobotlara dayanan çözümleri ile sürdürülebilir, kesintisiz bir üretim uygulanabilmesine olanak sunuyor. Omron cobot ile pick and place uygulaması yapıyor ve Omron mobil robot ile de insansız lojistik sağlıyor. Kolaboratif robotlu makine besleme uygulaması ve mobil robotla esnek ürün taşımanın nasıl gerçekleştiğini görmek için videoyu şimdi izleyin. Videodaki bu çözümde Omron TM12 Kolaboratif robot ve Omron LD-90 Mobil robot kullanılıyor.
Otomasyon ve Robotla Sağlanan Toplam Çözüm
Berkan Alisinoğlu Omron robotları ile beraber müşterilerine sunacakları değerleri ise şöyle açıklıyor: "Makinelerimizi Omron robotlarıyla entegre çalıştırarak, operatör müdahalesine ihtiyaç duymadan kesintisiz şekilde üretim yapılmasını hedeflemekteyiz. Kamera ile iş parçası boyut kontrolü yapılarak, kesici takımın zarar görmesi engellenecektir. Kesilen iş parçalarının istenilen ölçülerde paletlenmesi ile sevkiyat esnasındaki aksaklıların önüne geçilecektir. Kesintisiz üretim sağlayarak, yüksek hat ve fabrika verimliliğini hedefliyoruz.”