Bilecik Osmaneli OSB İçin PAGDER ve Bilecik TSO Kararlı
Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası’nda biraraya gelen PAGDER ve Bilecik TSO yöneticileri, Osmaneli Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için girişimleri yoğunlaştırma kararı aldı. PAGDER Başkanı Hüseyin Semerci Osmaneli OSB girişimi için plastik sektöründen yoğun talep gördüklerini belirtirken, Bilecik TSO Ba
PAGDER’in plastik sanayicilerine uygun ve teşvik kapsamında yatırım yeri sunma girişimlerinden biri olan Bilecik Osmaneli Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması çalışmalarında girişimler yoğunlaştı. PAGDER Başkanı Hüseyin Semerci çalışmalar kapsamında Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fevzi Uzun’u ziyaret etti ve bir çalışma toplantısı yapıldı. Toplantıda, PAGDER Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Selçuk Gülsün ve Genel Sekreteri Gülfi dan Özekmekçi yanında Bilecik TSO yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.
PAGDER Başkanı Hüseyin Semerci, dernek ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi. PAGDER’in 1969 yılında kurulan ve ilk sektörel sivil toplum örgütlerinden biri olarak köklü bir geçmişe ve deneyime sahip olduğunu vurgulayan Hüseyin Semerci, 400 aktif üyeye sahip derneğin plastik sektörünün en güçlü yapılanmalarından biri olduğunu belirtti. PLASFED’e üye olan PAGDER’in, PLASFED ve kardeş dernekler vasıtasıyla güçlü bir iletişim ağına sahip olduğunun altını çizen Semerci, Türkiye plastik sektörünün yatırım yeri ihtiyacının öncelikleri arasında bulunduğunu belirtti.
“Türk plastik sektörünü bir bütün olarak geliştirmek ve ülkemizi dünya plastik pazarının önde gelen üretim ve tedarik merkezlerinden birisi yapmak için ortamlar oluşturmayı amaçlıyoruz” diyen Semerci, İstanbul’un turizm ve finans merkezi haline geldiğini ve bu sebeple İstanbul Avrupa yakasında bulunan plastik sanayisini Kırklareli’ne, Anadolu yakasında bulunan plastik sanayisini de demiryolu, hızlı tren ve çevre yoluyla ulaşımın çok kolaylaştığı Bilecik iline kaydırmayı amaçladıklarını belirtti. Semerci, Osmaneli OSB ile Plastik İhtisas OSB kurulması için yapılan çalışmaların olumlu seyrettiğini vurguladığı toplantıda, “Bu süreçte Bilecik TSO başta olmak üzere valilik, il özel idaresi, yerel yönetimlerle birlikte çalışmayı, destek almayı umuyoruz. Osmaneli OSB için plastik sektöründen ciddi bir talep aldık. İhtisas OSB kurulması durumunda hızla yatırımların gelmesi mümkün görünüyor. OSB yatırımı olduğu için de ciddi bir teşvikten yararlanabilecekler” dedi.
Bilecik TSO Başkanı Fevzi Uzun: OSB yatırımlarını çeşitli platformlarda gündeme getirdik
Bilecik TSO Başkanı Fevzi Uzun da toplantıda, OSB yatırımlarını önemsediklerini ve çeşitli platformlarda gündeme getirdiklerini belirtti. Türkiye Odalar Borsalar Birliğinin (TOBB) düzenlediği, Yedinci Ticaret ve Sanayi Şurası’na hazırlık toplantısı olan Marmara ve Trakya Bölge toplantısında Bilecik’e ihtisas OSB’lerinin kurulması konusunu görüşe açtıklarını ve kabul gördüğünü belirten Uzun, “Bu önerimiz kabul edildi ve 7’inci Türkiye Ticaret ve Sanayi şurasında da yer buldu. Böylece, sektör kümelenmeleri güçlendirmek için Gerede, Bilecik ve Susurluk ihtisas OSB’ler kurulmalıdır şeklinde bir karar verilmiş oldu. Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizler bu konuda üzerimize düşen görevleri yapmak, taşın altına elimizi koymak isteriz” dedi.
Uzun, kurulması planlanan İhtisas OSB için altyapı ve yasal yükümlülükler konusunda Bilecik TSO olarak gerekli araştırmaları yapacaklarını belirterek, sanayi ve ticaret konularında bazı adımlar atılırken yerel yönetimler ile fikir birliğine vararak adım atmak istediklerini söyledi. Uzun, konuyu ilk olarak yönetim kurulunda, daha sonra meclis gündeminde değerlendirdikten sonra kendilerine bilgi vereceklerini söyledi.
Çevreye uygun, tarım sektörünü gözeten yatırımlar olacak
Fevzi Uzun, sanayi yatırımlarının tarım işletmeleriyle uyumlu olması gerektiğinin altını çizerek, Sakarya nehrinin korunmasının önemine işaret etti.
PAGDER Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Selçuk Gülsün de, plastik sanayicilerinin çevre konusunda son derece duyarlı olduğunun altını çizerek, yatırımların plastik şekillendirme üzerine yoğunlaştığını ve bu üretim biçiminin de atık sorunun bulunmadığını hatırlattı.
Tesislerin her türlü mevzuata uygun yapılacağını ve organize sanayi bölgesi olması nedeniyle altyapının da sağlıklı ve çevre dostu olarak kurulacağını belirten Gülsün, plastiğin hem mamul, hem de üretim biçimi itibariyle çevre dostu olduğunu kaydetti.
Haberin Kaynağı : PLASFED DERGİSİ
12.09.2014