Bilişim Sanayi ve Tic. Ltd.Şti
İ. Onur Bumin
Müşteri İlişkileri Uzmanı
Bilişim Ltd, Prof. Dr. Aydın Köksal eliyle 1985’te Ankara’da kurulmuş olup hizmetlerini, çoğu bilgisayar mühendisi uzman kadroları eliyle, Türkiye genelinde sürdürmektedir.
Bilişim Ltd, kurulduğundan beri, önemli kamusal ve özel kuruluşların bilgi işlem projelerinde yönetim bilişim sistemleri, kurumsal kaynak planlama, bankacılık, finans, bakanlıklar, kamu yönetimi, işletme yönetimi, endüstriyel üretim yönetimi, okul yönetimi, hastane yönetimi gibi alanlarda sistem çözümleme/tasarım ve uygulama yazılımı geliştirme uzmanlığını; danışman kuruluş olarak bilgi, deneyim ve doğruluğunu; proje yönetiminde her türlü güçlüğü alt edebilecek mühendislik ustalığını; yazılım ürünleriyle ve başardığı hizmetlerle kamuoyu önünde kanıtlamış, çağdaş teknolojinin bütün olanaklarına sahip, güçlü ve dinamik bir sanayi kuruluşudur.
Bilişim Ltd, kendi yazılım üretimini, Windows, Linux ve UNIX işletim sistemleri üzerinde istemci/sunucu ortamında ve daha sonra İnternet (web) üzerinde çok katmanlı yazılım mimarisi ile geliştirmeye yönelmiş, açık sistem ortamına uygun olarak, uygulama yazılımı birikimini JEE ve .Net platformlarına taşımıştır. Bu amaçla, uzman kadroları eliyle ulusal düzeyde büyük projelere ilişkin uygulama yazılımı gerçekleştirme geleneğini, çağdaş teknolojinin en yeni ve güçlü olanaklarıyla donanmış olarak sürdürmektedir.
BilişimERP
Mutlu Sedat Yılmaz
ERP Çözümleri Müdürü
Java platformunda son teknoloji ile web tabanlı olarak geliştirilen bilişimERP ile Otomotiv, Havacılık, Makine Yan Sanayilerinde Talaşlı İmalat, Kaynaklı İmalat, Plastik&Alüminyum Enjeksiyon, Döküm, Dövme, Montaj, Kompozit üretim tipleri için hazır “best practice” çözümler sunuyor ayrıca müşterilerimize özgü süreçler için uyarlama çalışmaları yapıyoruz. Paket satışı değil, çözüm üretme ve proje bakış açısına sahip olduğumuz için öncelikle konularında uzman danışmanlarımız ile süreç analizi ve sistem modeli çalışması yapıyoruz bu çalışmaların sonunda, işletmedeki üretim ve diğer yönetim sistemlerini gözden geçiriyor, iş süreçlerinizin tamamını tek sistem bilişimERP üzerinde bütünleştirerek işletime alıyoruz.
Üretim yönetimindeki başarımızı sürdürmek ve geliştirmek için bir görsel üretim izleme ve planlama yazılımı olan bilişimPM’i geliştirdik. bilişimERP ile bütünleşik çalışan bu ürünümüz özellikle üretim yöneticileri ve planlama mühendisleri tarafından iş ve performans takibi yapılmasını sağlıyor. Gantt şemaları üzerinden sürükle bırak yöntemiyle üretim planlama amacıyla kullanılıyor. bilişimmobile ile sahadan toplanan üretim verisinin etkili şekilde izlenmesini sağlıyor.
bilişimMobile uygulamaları uçtan uca entegrasyonu bir üst seviyeye taşıyarak, sahada hareket halinde olan çalışanların işlerini izlenebilir kılıyor ve süreçleri hızlandırıyor. Bu ürünümüz, Üretim & Saha Yönetimi, Depo Yönetimi, Kalite, Satış, Satınalma konularında çözümler içeriyor.
bilişimERP Altsistemlerini özetlersek;
• Stok Yönetimi: Esnek envanter nitelikleri, malzeme katalogları, parti bazında stok takibi, izlenebilirlik, fason izleme, malzeme isteklerinin izlenmesi, güvenlik stokları, stok/depo yönetimi, demirbaş takibi, amortisman hesaplama gibi birçok özellik içermektedir.
• Satış Yönetimi: Teklif ürün tasarımı, teklif maliyetlendirme, kontrat ve siparişlerin yönetilmesi, sevk planları, ihracat işlemleri, CRM işlevleri gibi özellikleri göze çarpmaktadır. Ana sanayi yan sanayi ilişkisinde kullanılan, sipariş, irsaliye, proforma vb dokümanlarının elektronik ortamlarda aktarımını sağlayan EDI/Web Servis yöntemleriyle entegrasyon uygulamaları yapılabilmektedir.
• Satınalma Yönetimi: Satınalma isteklerinin izlenmesi, teklif toplama, satınalma uzun dönemli anlaşma ve siparişlerinin yönetilmesi, tedarikçi değerlendirme gibi özellikleriyle satınalma süreçlerini daha etkin hale getirmektedir.
• Üretim Yönetimi: Ürün ağaçları, rota ve operasyonlar, ana üretim planı (MPS), malzeme ihtiyaç planlama (MRP), tüm işemri/satınalma emri sonuçlarını listeleyen MRP Sonuçları, işemri detaylı izleme, prototip ürün işlemleri, kapasite doluluklarının analizi, sipariş-işemri entegrasyonu, veri giriş sihirbazları gibi birçok özelliğiyle tüm üretim planlama ve izleme ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır. Sistemdeki üretim gerçekleşme veri giriş ekranları, ilerlemeli ekran tasarımıyla işemri stok giriş/çıkış, vardiya gerçekleşmeleri ve kalite ölçümlerinin veri girişinin kolayca, kısa sürede yapılmasını sağlar.
• Kalite Yönetimi: Belge yönetimi, stok yönetimi ile entegre giriş kalite kontrol işlevleri, ürün kontrol planları, uygunsuzluk kayıtları, ölçü aletleri, düzeltici önleyici faaliyetler gibi işlevleriyle ISO 16949, ISO 9001 ve AS9100 sistemlerinin tüm gereklerini kapsamaktadır.
• Finans Yönetimi: Aylık/yıllık bütçe, cari, banka ve kasa bazında finans hareketleri, grup bazında muhasebe entegrasyonu, entegrasyona dayanan tek tuş muhasebeleştirmeler, çek/senet/teminat işlemleri, yasal defter ve mali tablo raporları, e-fatura, e-defter işlemleri, esnek nakit akışı modülü, mali tablo modülünde rasyo analizleri ve yeni mali tablolar oluşturmasına yönelik mastar yapı, otomatik ödeme planı oluşturma, VEDOP beyanname kontrolü, banka kredi takibi ekranı gibi özellikleriyle diğer altsistemlerle tam entegre bir muhasebe sistemine geçebilirsiniz.
• Maliyet Yönetimi: Finans yönetimiyle entegre formül yapısı, kademeli dağıtım yöntemiyle gider dağıtımı, ürün ağacı, operasyonlara göre standart maliyet ile işemri çıkışları ve vardiya bilgilerine göre geçekleşen maliyet hesaplamaları yapılabilmekte, detaylı analizlere olanak sağlamaktadır.
• Bakım Onarım Yönetimi: Makine tanımları, periyodik bakım planlama, arıza takibi ve bakım/arıza gerçekleşme bilgileri işlemleri ve bakım/arıza analizleri işlevlerini içermektedir.
• İnsan Kaynakları Yönetimi: Özlük, eğitim, sağlık bilgileri, yetkinlik değerlendirme, puantaj aktarımı, parametrik tahakkuk tanımlama, bordro hesaplama, bordro muhasebe-entegrasyonu ve SGK işlemleri yapılabilmektedir.
• Üst Yönetim Modülü: Üst Yönetimin tek tuşla, Üretim, Stok, Kalite, Satış konularında özet tablo ve grafikleri alabileceği raporlama modülüdür.
bilişimmobile Çözümleri
Mobil uygulamaları uçtan uca entegrasyonu bir üst seviyeye taşımak, sahada veya hareket halinde olan çalışanların görevlerini daha hızlı ve izlenebilir olarak yapabilmesini sağlamak üzere geliştirildi.
Genel Özellikler
ERP ve diğer tüm sistemler ile gerçek zamanlı ve entegre çalışır, mobilden ve bilgisayarlardan girilen bilgiler her zaman birbiriyle ilişkili ve günceldir.
Tüm mobil cihazlar ve platformlar ile uyumludur, çalışma koşullarına uygun endüstri tipi cihazlar veya günlük kullanıma uygun cihazlar tercih edilebilir.Fabrika sahasında, şantiye alanında veya dışarıda bir satış etkinliğinde internet bağlantısının sağlanabildiği her yerde kullanılabilir. Tüm faaliyetler tercihe veya işin gereğine uygun olarak barkod okutarak, bilgi girişi yaparak yada dokunmatik listelerden seçerek gerçekleştirilebilir.Kullanıcı ve fonksiyon bazında yetkilendirme yapılabilir.bilişimmobile Shop Floor - Üretim & Saha Yönetimi
bilişimmobile, Üretimdeki gerçek bilgiye ulaşmayı ve gerçek durumu yönetmeyi hedefler. Dijital iş emri mantığıyla son derece yalın tasarlanmış ekranları ve iş akışları operatör düzeyinde kolay kullanıma imkan verir. Tüm faaliyetler tercihe veya işin gereğine uygun olarak barkod okutarak, bilgi girişi yaparak yada dokunmatik listelerden seçim yapılarak gerçekleştirilir. Tüm işlevler kullanıcı bazında yetki tanımlaması gerektirir.
İşlevler
• Barkodlu yaka kartının okutulmasıyla giriş yapılır,
• Seçilen/Okutulan İş merkezinin Günlük, haftalık vb. İş-emri listelenir,
• Seçilen İş-emrine çalışan ekleme ve çıkartma yapılır.
• Operasyon hazırlık ya da temel başlatma ve bitirme yapılır,
• Operasyon durdurma ve duruş nedeninin seçimi yapılabilir, sistem Bakım Yönetimine arıza kaydı yaratır,
• Parametrik olarak sistem, operasyonlar arasında öncelik/ sonralık kontrolü yaparak başlatma ya da bitirmeyi engelleyebilir,
• Operasyon bitirme ile, Ürün ağacına ve işemri bilgilerine göre stok çıkış ve normal/karantina stok giriş hareketleri gerçek miktarlarıyla gerçekleştirilir, istenirse hatalı miktar ile red statüsünde giriş yapılır,
• Alternatif malzeme kataloglarıyla, alternatif malzeme çıkışları yapılabilir,
• Malzeme bazında parametrik olarak parti bazında da çıkış yapılabilir, artık malzeme otomatik girişlerini yapabilir,
• Parametrik olarak sistem, izlenebilirlik parti no kontrolleri yapılabilir,
• Operasyona ilişkin özel notların girilebilir,
• Operasyona ilişkin belgeler görüntülenebilir.
bilişimmobile Warehouse - Depo Yönetimi
bilişimmobile, Stoğu ve ambar süreçlerini etkili yönetmeyi hedefler, ambar ve stok hareketlerini depo personelinin insiyatifinden çıkartarak, üretim, satış, satınalma, kalite iş akışlarının gereğine göre sistemsel olarak entegre eder.
İşlevler
• Depo-Lokasyon ve parti bazında barkodlu Red, karantina, normal statüde anlık transfer işlemlerinin gerçekleştirilmesi.
• Koltuk depolarının açık işemirlerine göre ihtiyaçlarının anlık sorgulanması ve transferlerle koltuk depoların beslenmesi,
• Fasona gönderilecek ürünlerin sorgulanabilmesi ve ara depoya transferi,
• Tamamlanmış ve planlı bekleyen transfer emirlerinin sorgulanması, gerçekleştirilmesi.
• Anlık çıkış işlemlerinin yapılması.
• Malzeme transfer isteklerine göre transfer listelerinin sorgulanıp buna göre transfer yapılabilmesi,
• Malzeme çıkış isteklerine göre çıkış listelerinin sorgulanıp buna göre çıkış yapılabilmesi,
• Sevkiyat planlarına göre sevk hazırlık deposuna transfer işlemleri yapılması,
• Sevkiyat planlarına göre sevk depodan stok çıkış işlemleri ve irsaliyenin oluşturulması.
BilişimBI
Ali Demircioğlu
İş Zekâsı Çözümleri Müdürü
İş Zekâsı sistemleri, karmaşık ve çok boyutlu veriyi çözümleyerek kullanıcılara hızlı ve kolay biçimde sunar. Geliştirdiğimiz İş Zekâsı çözümüyle, müşterilerimizde yapılan analizleri gördüğümüzde, bilişimBI’ın KOBİ’lere yarar sağlama potansiyelinin hayal ettiğimizin de ötesinde olduğunu anladık.
bilişimERP gibi kapsamlı bir ERP sistemini başarıyla kullanan müşterilerimizin, bir sonraki adım olarak İş Zekâsı sistemini kullanmaya gerek duyması dünyadaki bu eğilimi doğrulamaktadır.
İş Zekâsı Sistemleri yıllarca kurulması zor, pahalı danışmanlık hizmetleri gerektiren yazılımlar olarak görüldü. Kaynakları kısıtlı KOBİ’ler, bu nedenle İş Zekası Sistemlerini kullanma konusunda istekli olamadılar. Bilişim Ltd, bu pazar koşullarını ve iş zekâsı alanında dünyadaki son teknolojik eğilimleri göz önüne alarak bir Ar-Ge projesi çerçevesinde, çevik, kolay kullanılabilen, uzun süreli danışmanlık gerektirmeyen ve neredeyse tüm ERP ve veri tabanı markaları ile çalışabilen yeni nesil bir İş Zekâsı sistemi geliştirdi.
Haberin Kaynağı : SUBCONTURKEY YAN SANAYİ ve TEDARİKÇİ GAZETESİ
14.09.2015