Bolparsan, Yıllık 20.000 Ton Sac Şekillendirme Kapasitesine Sahip
Bolparsan A.Ş. Genel Müdürü Nadi Okur, Bolparsan’ın sürekli büyüyen ve gelişen bir şirket olduğunu belirtti.
Bolparsan, Yıllık 20.000 Ton Sac Şekillendirme Kapasitesine Sahip
30 yıIı aşkın süredir, sac metal şekillendirme kalıpları, sac parça basımı, metal gruplama işleri ile beyaz eşya ve otomotiv sektörlerine hizmet ettiklerini belirten Bolparsan A.Ş. Genel Müdürü Nadi Okur, Bolparsan’ın sürekli büyüyen ve gelişen bir şirket olduğunu belirtti.
SUBCONTURKEY: Kısaca sizi tanıyabilir miyiz?
Nadi Okur: Endüstri Mühendisiyim. 4 yıldır Bolparsan A.Ş.’de Genel Müdürlük yapmaktayım. 32 yıldan beri Beyaz Eşya Yardımcı sanayisi üretimi içindeyim.
SUBCONTURKEY: Bolparsan’ın kurumsal kimliği hakkında bilgi verir misiniz?
Nadi Okur: 30 Yıldan beri saç metal şekillendirme kalıpları, saç parça basımı, metal gruplama işleri ile Beyaz Eşya, Otomotiv sektörlerine hizmet etmektedir.
12.500 metrekare kapalı olan işletmemizde 100-1.000 ton kapasiteli Hidrolik ve Eksantrik presler mevcuttur. Uzman kadromuz ile özellikle metal şekillendirme kalıp sektöründe profesyonel çözümler sunmaktayız. Türk sanayisinin değişim ve gelişmelerine paralel olarak üretim kapasitesini, üretim çeşitliliğini ve sürekli gelişim anlayışı ile hizmetlerine devam etmektedir. Bu önemli adımlar BOLPARSAN’ı daha büyük ve modern bir üretim tesisine geçmeye yöneltmiş ve 2002 yılında şu anki fabrikasına taşınmıştır. Yıllık 20.000 Ton u aşan üretim kapasitesi, modern pres ve makine parkı ile BOLPARSAN sürekli büyüyen ve gelişen bir şirkettir.
SUBCONTURKEY: Üretim tesisiniz, üretim kapasiteniz ve ürünleriniz hakkında bilgi verir misiniz?
Nadi Okur: Bolparsan yıllık 20.000 Ton saç şekillendirme işi yapmaktadır. İşletmemizde Otomotiv Sektörü, Fırın, Bulaşık Makinası, Çamaşır ve Kurutma makinaları için saç parçalar, basılmakta ve ana sanayilerimize gönderilmektedir. Aynı zamanda işletmemizdeki kalıp hanemizde, sıvama, kesme ve progrosiv kalıpları tecrübeli tasarımcılar ve kalıpçılar tarafından özenle ve yıllarca çalışıp milyonlarca adet üretim yapabilecek kalite ve hassasiyette dizayn edilip üretilmektedir. Kalıp imalat aşamaları müşteriden ön bilgi ve teknik dataların alınması sonrasında kalıp tasarımcıları ve kalıp ustaların ortak fikirleri ile kalıp sisteminin ön dizaynı ile yapılır.
SUBCONTURKEY: 2022 yılı bir önceki seneye göre üretim rakamları açısından nasıl geçti?
Nadi Okur: 2022 yılının ilk 6 ayı 2021 yılına göre aynıydı. 2020 yılının 2.ci 6 ayında üretim rakamlarımız %8 düştü. Pazardaki talebin azalması biz yan sanayilerde yansıdı.
SUBCONTURKEY: Yine geçen seneye göre 2022’i cirosal ve ihracat rakamlarınız açısından değerlendirir misiniz?
Nadi Okur: 2022 yılında 117.000 Euroluk bir ihracatımız oldu. İhracat rakamlarımızı ve pazarı genişletmek için yeni müşteriler ve iş kolları araştırmalarımız devam etmektedir.
SUBCONTURKEY: 2023 yılı büyüme hedefiniz ve öncelikli hedefleriniz nelerdir?
Nadi Okur: Tüm zorluklara rağmen; Bolparsan olarak ülkemizin geleceğine güveniyor ve uzun vadeli perspektifle yatırımlarımızı planlıyoruz. Şartlar ne olursa olsun; faaliyette bulunduğumuz tüm sektörlerde işlerimizi büyütmeye ve yeni tezgahlara, insana yatırım yapmaya kararlılıkla devam ediyoruz. Teknolojinin getirdiği imkânlarından yararlanmak istiyoruz; 2023 yılında %8 büyüme hedefimiz vardır. Bu anlamada ekiplerimiz yeni pazarları araştırmaktadır. Aynı zamanda artan üretim maliyetlerini kontrol etmek ve azaltmak yönünde yatırımlarımız olacaktır. 2023 yılında kalıp imalatı bölümümüzde büyümek istiyoruz. Burası ile ilgili yatırım projelerimiz var. Çevre ve yenilenebilir enerji ile ilgili yatırımlarımız devam edecektir. Özellikle 2022 yılında devreye aldığımız 1.000 kWp GES projemize 500 kWp lik ilave yatırım yapıp büyütmek istiyoruz.
SUBCONTURKEY: Yakın zamanda yatırımlarınız oldu mu/olacak mı? Özellikle dijitalleşme ve Endüstri 4.0 konularında yatırımlarınız var mı?
Nadi Okur: Biz 2020 yılında işletmemizde üretim izleme ve veri toplamak için sistem kurduk. Amacımız verimliliğimiz artırmaktı. 2023 yılında otomasyon ve dijitalleşme konusunda projelerimiz ve yatırımlarımız olacaktır. Biz Üniversite sanayi işbirliği sayesinde sadece kendisine değil tüm paydaşlarına değer yaratmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda Üniversitelerimiz ile işbirliği projeleri başlatmayı planladık.