CeBIT Bilişim Eurasia, Türkiye'nin Dijital Dönüşüm Platformu
İş dünyası ve toplumun her alanı hızla yayılan dijitalleşme dalgasının etkisinde büyük bir dönüşüm yaşıyor. Finanstan sağlığa hemen hemen her sektörün geleceğini belirleyen bu dönüşüm; kendilerini rekabette bir adım öteye taşıyacak olanın hızla dijitalleşmek olduğunu bilen şirketleri ise doğru çözüm arayışlarına itiyor.
Geçtiğimiz yıl yenilenen konsepti ile yüzde yüz iş dünyasına yönelen CeBIT Bilişim Eurasia, bu ihtiyaca kapsamlı bir cevap sunmaya hazırlanıyor. İnovasyon ve Geleceğin Teknolojileri ana teması etrafında dijitalleşme sürecine odaklanan CeBIT Bilişim Eurasia ve CeBIT Global Conferences 2015 kapsamında, bilgi ve iletişim teknolojilerinin en güncel kullanıldığı sektörler için özel bölümler oluşturuldu. Bu yıl etkinlik, Ar-Ge ve İnovasyon; Data Center; Sağlık Teknolojileri; Eğitim Teknolojileri; Uydu, Yayıncılık, Kablo ve IP TV ve ERP Özel Bölümü olmak üzere farklı tematik alanlarıyla tüm bu sektörlerde dijitalleşmeyi ele alıyor.
Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdürü Alexander Kühnel, CeBIT Bilişim Eurasia, bu yıl vites yükseltiyor. Yenilenen fuar eşzamanlı düzenlenen Global Conferences ile birlikte şirketler, sektörler ve kamu için dijitalleştirme çözümlerine, zorluklarına ve fırsatlarına odaklanıyor. Yıllardır, en yeni teknolojik ürünlere ev sahipliği yapan etkinlik, geleceğin teknolojilerini tek çatı altında toplayarak, Türkiye'nin dijitale geçişinde yeniden önemli bir misyon üstleniyor. Bu yıl fuar ve konferanslarda öne çıkacak konular arasında; Mobil Ekonomi, Eğitim, Sağlık, İletişim, Uydu İletişimi, İnovasyon, Ağ, Güvenlik, Büyük Veri, E-Devlet Çözümleri ve Metropolitan Solutions başlıkları yer alacak, diye belirtti.
Ar-Ge ve İnovasyon Özel Bölümü
CeBIT Bilişim Eurasia 2015, Türkiye’de Ar-Ge yapan ve İnovatif ürünler geliştiren bilgi teknolojileri firmalarını Ar-Ge ve İnovasyon tematik alanında yabancı ve yerli firmalar ile bir araya getirecek. Özel olarak tasarlanan alanda Ar-Ge Merkezleri, Teknokent yönetim şirketleri, Teknokent firmaları, Teknoloji Transfer Ofisleri, Melek Yatırım Ağları, Kamu, Akademisyenler ve Uluslararası Alım Heyetleri bir araya gelecek. İkili görüşmeler, konferanslar ve fuar alanındaki etkinlikler ile katılımcılara büyük iş olanaklarının kapısı aralanacak. Ar-Ge ve İnovasyon tematik alanında yer alan firmalar, ürünlerini yerli ve yabancı birçok şirkete tanıtma, konferanslara katılma ve sektörün önemli oyuncuları olan kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve diğer katma değerli ürünler geliştiren şirketler ile bir arada bulunma fırsatı yakalayacaklar.
Data Center Özel Bölümü
Türkiye’de son yıllarda veri merkezi alanında büyük gelişmeler yaşandı. İnternet kullanıcısı sayısındaki artış, Telekomünikasyon alanındaki yoğun rekabet ve bankalara ait veri merkezlerinin Türkiye’de inşa edilmesi zorunluluğunun getirilmesi Türkiye’yi veri merkezi alanında %60’lık büyüme ile dünya büyüme sıralamasında ilk sıraya yerleştirdi.Bu yıl CeBIT Bilişim Eurasia Data Center özel bölümünde sektör üreticileri bir araya geliyor. Ayrıca sektör duayenlerininin bilgi paylaşımında bulunacağı oturumlar ile devam edecek konferanslarda, veri merkezleri parametrelerinin tüm boyutları ile değerlendirilmesi ve en son gelişmeler ile uygulamaların pek çok açıdan tartışılıp, ele alınabileceği birçok gündem konusunu bulabileceksiniz.
Eğitim Teknolojileri Özel Bölümü
Eğitim teknolojileri özel bölümü, sektör için yeni bir devinim sağlayacak. Ülkemizin eğitim teknolojileri alanının birer paydaşı olan firmaları, üniversiteleri ve STK’larını uluslararası ölçekte bir araya getirecek özel alanda uzaktan eğitim, mobil uygulamalar, 3D teknolojiler gibi birçok başlık altında yeni çözümler sunulacak.
Sağlık Teknolojileri Özel Bölümü
Bilişim ve iletişim teknolojileri sayesinde, sağlıkta verilen hizmet kalitesinin ve hizmete erişimin artırılmasının ve aynı zamanda maliyetlerin optimize edilmesinin hedeflenlendiği sağlıkta dönüşüm sürecine katkı sunmayı hedefleyen Sağlık Teknolojileri bölümünde sağlık bilişim sektörünün lider firmaları ürün ve hizmetlerini tanıtacak. Ayrıca sağlık bilişimine yön veren platform ‘Dijital Sağlık Zirvesi’ de bu yıl CeBIT Bilişim Eurasia ve CeBIT Global Conferences kapsamında gerçekleştirilecek. 2012 yılından itibaren PTMS tarafından düzenlenmekte olan ve Sağlık Bakanlığı, teknoloji firmaları, ilaç sektörü, sağlık çalışanları, hasta dernekleri ve dijital sağlıkla ilgili tüm paydaşları bir araya getiren Dijital Sağlık Zirvesi’nin bu yılki toplantı teması “Sağlıkta Hasta Odaklı İnovasyon ve Teknoloji” olacak.
Uydu İletişimi Özel Bölümü
Türkiye’de Uydu, Yayıncılık ve Bilişim sektörü, başarıları ve sürekli gelişimi sebebiyle Avrasya bölgesinin en önemli pazarlarından biridir. Yerel uydu sektörünün yıldan yıla artan büyümesinin yanı sıra, kaliteli yüksek üretim kapasitesi de Türkiye’ye ciddi rekabet avantajı sağlamaktadır. TV ve yayın sağlama teknikleri sektörü, internet ve bağlantılı akıllı ürün pazarlarına yönelirken, 2015 yılı uydu ve kablodan, mobil ve IPTV’ye geçiş yılı olacak. Sanayinin bilgisayarlarla donatılması ve üretimde makinelerin birbiri ile haberleşmesi birçok alanda tasarruf sağlayacak. Uydu, Yayıncılık, Kablo ve IP TV Özel Bölümü'nde katılımcı firmaların paylaşacağı yenilikler ilk elden satın almacılarla buluşacak.
ERP Komitesi Özel Bölümü
ERP Komitesi Özel Bölümü, dijitalin egemen olduğu yeni dönem için kurumsal dönüşümde farkındalık yaratmayı hedefliyor. CeBIT Bilişim Eurasia’da yer alacak ERP Komitesi ve Kurumsal Dönüşüm Platformu özel alanı, ulusal ve uluslararası profesyonelleri bir araya getirerek bilgi ve işbirliği olanaklarını geliştirmeyi hedefliyor. Üç gün boyunca ERP Komitesi ve Kurumsal Dönüşüm Platformu Özel Alanı’nda kurumsal yazılım pazarının gelişimi ve başarı hikayeleri, inşaat, perakende, hizmet, otomotiv vb. sektörlerinde yönetim metodları, perakende sektöründeki teknolojik gelişmeler, Omni - Channel perakendecilik, CRM ve müşteri deneyimi, kurumsal yazılım projelerinde yeni yaklaşımlar, depo yönetim sistemleri, iş zekasın’da 5N1K gibi birçok başlıkta panel ve seminerler düzenleniyor olacak.
CeBIT Bilişim Eurasia: Yeni Pazarlara Ulaşmanın En Etkili Yolu
Avrasya'nın dijital dönüşümüne katkı sunmayı amaçlayan CeBIT Bilişim Eurasia, 2023 yılında en büyük ilk 10 ekonomi arasına girmeyi hedefleyen Türkiye'de ICT sektörünün yeni pazarlara doğru gelişimini destekleyerek önemli bir misyon daha üstleniyor. Hannover Fairs Turkey Genel Müdür Yardımcısı Murat Özer, Türkiye ve çevresi bilişim, teknoloji ve haberleşme sektörü tedarikçileri için yüksek büyüme potansiyeline sahip bir pazar olarak öne çıkıyor. CeBIT Bilişim Eurasia ile katılımcılara bu pazara ulaşarak karar vericilerle doğrudan bağlantı kurmanın en kolay yollarından birini sunuyoruz,” diye belirtiyor.
Türkiye’deki bilgi ve iletişim teknolojileri sektörünün küresel ölçekte rekabet gücünü arttırması ile birlikte CeBIT Bilişim Eurasia, gerek Türkiye pazarına girmeyi amaçlayan, gerekse Avrasya pazarlarında hedefleri olan firmalar için mükemmel bir platform sağlıyor. CeBIT Bilişim Eurasia’nın bu yılki hedef pazarları arasında Türkiye’nin yanı sıra Türki Cumhuriyetlerden, Azerbeycan, Kazakistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti; Ortadoğu'dan, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt, İsrail, Ürdün, Lübnan ve Iran; Afrika coğrafyasındandan Mısır, Libya, Etiyopya ve Chad; Avrupa’dan, Arnavutluk, Makedonya, Hırvatistan, Bulgaristan, Polonya ve İngiltere; Uzakdoğu'dan Çin, Güney Kore, Tayvan ve Japonya yer alıyor.
Haberin Kaynağı : Deutsche Messe
24.06.2015