Çocukların Yeni Kahvaltı Sloganı: “Peynirim Çikolatalı”
Peynirin doğal ve kaliteli halini sunarak anne-babaların en büyük yardımcılarından biri olan TEKSÜT, özellikle çocukların kalbini fethedecek yepyeni bir ürün hazırladı.
Yüzde 85 peynir ve yüzde 15 çikolatadan oluşan “Peynirim Çikolatalı”, miniklerin kahvaltıdaki vazgeçilmezlerinden olacak çikolatalı bir krem peynir. Özellikle, peynir yemek istemeyen çocuklar ve çikolata tutkunu yetişkinler için ideal bir alternatif olan bu lezzet, bitkisel yağ içermiyor ve sürülebilir çikolatadan daha az yağ ve daha az şekere sahip olmasıyla dikkat çekiyor.
Kahvaltıda bir türlü peynir yemek istemeyen minikler için alternatif bir lezzet şimdi anne-babaların imdadına yetişiyor. Doğal ve lezzetli peynirin 57 yıllık üreticisi TEKSÜT, yüzde 85 peynir ve yüzde 15 çikolatadan oluşan, çikolatalı bir krem peynir olan Peynirim Çikolatalı’yı piyasaya sundu. Özellikle çocukların ve çikolata tutkunu yetişkinlerin gönlünü fethedecek olan bu ürün, sürülebilir çikolatadan yaklaşık 2,6 kat fazla protein, 2,2 kat fazla kalsiyum, 4,35 kat daha az karbonhidrat, 3,74 kat fazla fosfor ve 1,9 kat fazla diyet lifi içerirken, yaklaşık 5 kat daha az şeker ve 1,8 kat daha az yağa sahip bulunuyor. Tüm bu özellikleriyle Peynirim Çikolatalı, çikolata tutkunları için lezzetli ve besleyici bir seçenek.
TEKSÜT’ün Peynirim Çikolatalı ürününü inceleyen Diyetisyen Esra Baş Toktay, şu bilgileri verdi: “Çocukların en sevdiği yiyecekle tatlandırılmış “Peynirim Çikolatalı”, sürülebilen çikolataya göre protein, kalsiyum, fosfor ve diyet lifi içeriği açısından zengin; şeker, yağ içeriği açısından daha fakir. Enerji verirken bir yandan da besleyici özelliklerinin fazla olması nedeniyle sürülebilen çikolataya göre daha kaliteli enerji içeriyor. Özellikle peynir tüketmeyi sevmeyen veya çikolata tüketimi fazla olan çocuklar için üretilmiş “Peynirim Çikolatalı” anne-babalar, hatta biz diyetisyenler için adeta bir kurtarıcı. Protein içeriğinin fazla oluşu büyüme-gelişme çağındaki çocukların kas gelişimini, doku onarımını desteklerken, içeriğindeki kalsiyum ve fosfor sağlıklı kemik ve dişlerin gelişimini destekliyor. Eğlenceli ve besleyici bir kahvaltı olacağı gibi, okuldan geldiğinde, oyundan döndüğünde, canı tatlı bir şeyler yemek istediğinde çocuğunuz için güzel ve besleyici bir ara öğün olacaktır. Sadece çocuklar için değil, kaşık kaşık çikolata tüketen yetişkinler için de daha az kalorili ve besin değeri daha yüksek bir ara öğün veya kahvaltıda tatlı bir tat olabilir.”
Sürülebilir çikolata ile Peynirim Çikolatalı’nın yaklaşık değerlerinin karşılaştırmas
Sürülebilir Çikolata Peynirim Çikolatalı
BİTKİSEL YAĞ %30 0
ENERJİ 535 kilokalori / 100 gram 257 kilokalori / 100 gram %52 daha az enerji
PROTEİN %3.8 %9.9 2,6 kat fazla protein
KALSİYUM 1408 miligram / kilogram 3118 miligram / kilogram 2,2 kat fazla kalsiyum
KARBONHİDRAT %62.7 %14.43 4,35 kat daha az karbonhidrat
FOSFOR 1408 miligram / kilogram 5270 miligram / kilogram 3,74 kat fazla fosfor
TOPLAM LİF %1.8 %3.46 1,9 kat fazla diyet lifi
ŞEKER %53 %10.13 5 kat daha az şeker
YAĞ %30.3 %17 1,8 kat daha az yağ
TEKSÜT hakkında:
TEKSÜT 1956 yılında Balıkesir iline bağlı Gönen ilçesinde Recep Arınık tarafından kurulmuştur. Önceleri sadece beyaz peynir üretimi üzerine kurulmuş olan TEKSÜT mandırası 1990 yılında halen üretim yapılmakta olan modern tesislerine taşınmıştır.
50 yılı aşan üretim süresince kaliteyi her zaman ön planda tutan TEKSÜT ürün yelpazesini de geliştirmeyi ihmal etmemiştir. Beyaz peynir ile başlayan TEKSÜT serüveni bugün kaşar peyniri, krem peynir, tereyağı, sürülebilir beyaz peynir, labne, kaymak, yoğurt, ayran ve yöresel peynirler (mihaliç, çeçil, dil, çerkez, otlu, urfa, örgü, vb.) gibi farklı çeşit ve gramajlarda birbirinden leziz ürünler ile devam etmektedir.
Lezzetli ürünler üretirken bir yandan da kalite çalışmalarını gittikçe daha titiz bir boyuta taşıyan firma, 1998 yılında ISO 9002 Kalite Güvence Belgesi ve 2005 yılında Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları (HACCP) sistem belgelerini, akabinde, TS EN ISO 2001:2008 Kalite Yönetim Sistemi ile TS EN ISO 22.000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi belgelerini almaya hak kazanmıştır. Personel eğitimine her zaman ayrı bir önem veren TEKSÜT, yaklaşık 5 yıldır Gıda Hijyeni ve Teknolojisi ile Gıda Güvenliği konularında aylık eğitimlerini aralıksız sürdürmektedir. TEKSÜT, 2011 yılında FDA tarafından denetlenmiş ve denetim olumlu olarak sonuçlanmıştır.
Yaklaşık 8000 metrekare kapalı alanda 280 personel ile hizmet vermekte olan TEKSÜT, ihracat hedefleri doğrultusunda “Türk Malı” ibaresini dünyanın pek çok noktasına taşımakta, ürünlerini ABD ve Irak’a kadar ulaştırmakta ve yeni ihracat planlamaları yapmaktadır.
Haberin Kaynağı : Contactplus+ İletişim Hizmetleri
29.04.2013