Coşkunöz Kalıp Makina Üretiminin %99’unu İhraç Ediyor
Coşkunöz Kalıp Makina Genel Müdürü Alkım Denizciler, firma hakkında bilgiler verdi:
Coşkunöz Kalıp Makina Üretiminin %99’unu İhraç Ediyor
Coşkunöz Holding otomotiv, savunma, havacılık, enerji, çevre teknolojileri, bilişim ve lojistik alanlarındaki 12 şirketiyle Türkiye ekonomisinin ve sanayisinin gelişmesine katkı sağlamak için üretmeye devam ediyor. Holding şirketleri arasında yer alan ve 1983 yılında faaliyete başlayan Coşkunöz Kalıp Makina ise uluslararası ve yerel olmak üzere neredeyse tüm otomotiv orijinal ürün üretici (OEM)’leriyle doğrudan ya da dolaylı olarak çalışıyor.
Üretimlerinin yüzde 99’unu ihraç ettiklerini ve yıllık 40 milyon Euro ciro elde ettiklerini vurgulayan Coşkunöz Kalıp Makina Genel Müdürü Alkım Denizciler, firma hakkında bilgiler verdi:
Coşkunöz Kalıp Makina olarak, yenilikçi ve kalite odaklı çalışma prensibimizle, büyük ebatlı tüm dış yüzey gövde parçalarında kullanılan sac şekillendirme kalıplarının üretimini yapıyoruz. Global arenada faaliyet gösteren ve farklı kapasitelere sahip OEM’lerin A’dan Z’ye ihtiyaç duyduğu parçalar için kalıp üretimi gerçekleştiriyoruz.
Tecrübemiz, üretim yeterliliğimiz, finansal gücümüz, çevre yönetim sistemlerimiz, kalite ve insan kaynağına önem veren politikalarımız, yüzde yüz müşteri memnuniyeti hedefimiz ile uluslararası düzeyde kalıp sektörünün liderleri arasında yer alıyoruz. Saç şekillendirme kalıplarının tasarımı, üretimi ve uluslararası anahtar teslim proje yönetimi ile Amerika’dan Afrika’ya kadar farklı kıtalardaki müşterilerimize en etkin çözümü sunarak bu yıl 255 adet üretim kapasitemizle kalıp üretimi gerçekleştireceğiz. Üretimimizin yüzde 99’unu ihraç ediyor ve yıllık 40 milyon euro ciro elde ediyoruz.
2019 -2020 yıllarında otomotiv ve kalıp sektörüne özel Avrupa ve Çin’de yaşanan daralma, emisyon krizi, Amerika’nın uyguladığı ambargolar, Çin ekonomisinin küçülme trendine girmesi gibi sebeplere bağlı atıl kapasitenin açığa çıkmasına ilave olarak, pandeminin de yaşanması dünya pazarlarında ciddi daralmalara neden oldu. Bu çok özel durumu yönetip bu krizden daha güçlü çıkmak için odaklanmış durumdayız. Diğer taraftan Çin’e karşı oluşacak soğumanın, orta ve uzun vadede Türkiye ve sektörümüz adına iyi bir fırsat olacağına inanıyoruz. Çünkü hammaddeden, üretime ve lojistiğe kadar güçlü bir alt yapımız bulunuyor. Avrupa’ya olan yakınlığımız, teknolojimiz ve yıllara dayanan üretim tecrübemiz ile bu fırsatı değerlendirmek istiyoruz. Otomotiv sektörü de bu daralmadan en çok etkilenen sektörlerin başında gelmesine rağmen, bu sene tezgah ve pres hattı kapasitemizi artırıcı yatırımlar hayata geçirdik. Her geçen gün fark yaratacak nitelikte kapasite artırmaya devam ediyoruz.
Coşkunöz Kalıp Makine olarak, küresel çapta yaşanan bu zorlu dönemde köklü ve güçlü organizasyonumuz, finansman gücümüz, acil aksiyon planlarımız ve örnek Covid-19 uygulamalarımızla riskleri minimize ettik. Şartlar ne olursa olsun üretime ara vermeden, projelerimizi beklenen kalitede, planlanan sürelerde teslim ederek, sektörde güven tazeledik. Yılın geri kalanında da birlik, beraberlik ve kararlılıkla planlarımızı gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.
Kalıp imalatımızın yanı sıra kurucumuz Kemal Çoşkunöz’ün temellerini attığı ve şirket içinde kesintisiz olarak devam eden Ar-Ge ve inovasyon faaliyetleri, holding stratejimizin merkezinde yer alıyor. Coşkunöz Holding bünyesinde yer alan tüm şirketler için gerekli Ar-Ge çalışmaları merkezden yürütülüyor. Araç hafifletme çalışmalarında en kritik teknolojilerden olan lazer ve sürtünme karıştırma kaynağı uygulamaları ile ilgili çalışmalar yapan Türkiye’deki ilk ve tek Ar-Ge merkeziyiz. Bununla birlikte 3D teknolojiler dediğimiz, katmanlı imalat teknolojileri olarak tanımlayabileceğimiz projeler üzerinde çalışıyoruz.