Demir ve Demir Dışından Hindistan-Pakistan Pazarına ‘Sanal Çıkarma’
İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB), bu yıl 7’nci sanal ticaret heyetini Hindistan ve Pakistan pazarlarına düzenliyor.
Demir ve Demir Dışından Hindistan-Pakistan Pazarına ‘Sanal Çıkarma’
İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB), bu yıl 7’nci sanal ticaret heyetini Hindistan ve Pakistan pazarlarına düzenliyor. Her iki ülkenin Demir ve Demir Dışı Metaller ithalatı toplam 19,3 milyar dolar. İDDMİB Başkanı Tahsin Öztiryaki, “Öncelikli hedefimiz bu ülkelerdeki büyük altyapı projelerinde yer almak.” dedi.
Bu yılın ilk 8 ayında 5,21 milyar dolar ihracat gerçekleştiren İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB), Türkiye’nin toplam ihracatına verdiği katkıyı sürdürülebilir kılmak adına katma değeri yüksek projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. İDDMİB, 5-8 Ekim 2020 tarihleri arasında Hindistan’a, 12-15 Ekim tarihleri arasında ise Pakistan’a sanal ticaret heyeti düzenleyecek. Birliğin bu yıl 7’nci sanal ticaret heyeti olacak etkinlik 14 üye firma ile gerçekleştirilecek.
Dünya Demir ve Demir Dışı Metaller ithalatında Hindistan yüzde 1,70 ve Pakistan ise yüzde 0,12 paya sahiptir. Türkiye’nin Hindistan’a DDŞ Metaller ihracatı 24 milyon dolar olup, ihracatımızdaki pazar payı yüzde 0,14’tür. Hindistan’ın DDŞ Metaller ithalatı 18 milyar dolar olup, pazar payımız yüzde 0,30’dur. Türkiye’nin Pakistan’a DDŞ ihracatı 10 milyon dolar olup, ihracatımızdaki pazar payı yüzde 0,78’dir. Pakistan’ın DDŞ Metaller ithalatı 1,31 milyar dolar olup, pazar payımız yüzde 0,12’dir.
365 Gün Hizmet Verecek Fuarlar İçin Çalışıyoruz
İDDMİB Başkanı Tahsin Öztiryaki, konuyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: “Firmalarımıza rekabet güçlerini artırmaya ve yeni iş ilişkileri geliştirmelerini sağlamalarına yönelik faaliyetler gerçekleştiriyoruz. 365 gün ürün sergilemelerine imkan tanıyacak web portal için çalışmalarımız devam ediyor. Ekim itibariyle toplamda 7 sanal ticaret heyeti gerçekleştirmiş olacağız. Bugüne kadar gerçekleşen sanal heyetlerde 140 üye firmamız, 1.000’in üzerinde iş görüşmesi gerçekleştirdi. Firmalarımızdan gelen olumlu geri bildirimler doğru işlerde ilerlediğimizin ispatı niteliğinde. Hindistan ve Pakistan hedef ülkelerimiz arasında yer alıyor. Her iki ülkede devam eden altyapı, karayolu, havalimanı, terminal ve liman gibi büyük projelerde yer almak öncelikli hedefimiz. Özellikle sanal ticaret heyetlerine ara vermeden devam ediyoruz. Bir sonraki sanal heyetimiz Suudi Arabistan’a yönelik olacak. Ekim, Kasım ve Aralık 2020’de planlanan sektörel sanal heyetler ile firmalarımıza pazar paylarını artırma kapsamında öncülük etmeye devam edeceğiz. Ortak kültürler, ürün talepleri ve ilgili ülkelerde devam eden projelerle Hindistan ile 24 milyon dolar, Pakistan ile 10 milyon dolar olan ihracatımızı artırmanın gayreti içerisinde olacağız.”