Elektro-Mak, Yılda 300 Adet Vinç İmalatı Yapabilecek Kapasiteye Ulaşacak
Önümüzdeki yıl fabrika planında yapacakları yenileme ile yılda yaklaşık 300 adet vinç imalatı yapabilecek kapasiteye ulaşacaklarını belirten Elektro-Mak Vinç Sistemleri Ltd. Şti. Genel Müdürü Hasan Terzi, firmaları hakkında bilgiler verdi.
Elektro-Mak’ın kurumsal kimliği hakkında bilgi verir misiniz?
Hasan Terzi: Elektro-Mak Vinç Sistemleri Ltd. Şti. 1989 yılında İzmir’de kurulmuştur. Küçük bir atölyede başlayan üretim sevdamız, bugün Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde yaklaşık 6000 m2 alan üzerine kurulu ülkemizin en teknolojik tesislerinden biri olan fabrikamızda devam etmektedir. Üretim programımız dâhilinde
• Gezer köprülü vinç sistemleri
• Portal – Yarı Portal vinçler
• Pergel Vinçler
• Kaldırma makineleri ve grupları
• Vinç bileşenleri
• Vinç teknik destek ve servis
• Özel tasarım kaldırma ve taşıma sistemleri
• Yük transfer arabaları
Konularında müşterilerimize hizmet veriyoruz. Kurulduğumuz günden beri yüksek kalite seviyesine ve ülkemizin örnek üreticilerinden biri olma hedefine odaklandık. Sürekli gelişim felsefesini benimseyen bir firmayız. Bu anlamda hem teknik altyapımızı ve kadromuzu sürekli geliştiriyoruz. Hizmet verdiğimiz konularda gerekli bütün ulusal ve uluslararası standartları ( FEM – DIN – TSE – CMAA – IEC vb.) karşılamanın yanı sıra birçok standart seviyesinin üzerinde üretimlerimiz mevcut. Bu standartları üretim sürecimizin her adımında uyguluyoruz. Yılların getirdiği tecrübeler bizlere sektörümüzle ilgili birçok deneyim kazandırdı. Deneyim özellikle vinç sanayinde önemli bir konudur. Bunu özellikle belirtmek isterim.
SUBCONTURKEY: Manisa’daki üretiminiz hakkında bilgi verir misiniz?
Hasan Terzi: Daha önce İzmir’de olan üretim tesisimiz 2008 yılından bu yana sektörümüzdeki en modern fabrikalardan bir tanesi olan Manisa Organize Sanayi bölgesindeki fabrikamızda devam ediyor. Manisa’daki yeni tesisimizle birlikte üretim kapasitemizi yaklaşık %150 oranında arttırarak yılda 200 adet vinç imalatı yapabilecek kapasiteye ulaştık. Önümüzdeki yıl fabrika planımızda yapacağımız yenileme ile yılda yaklaşık 300 adet vinç imalatı yapabilecek kapasiteye ulaşacağız.
2015 yılının ilk çeyreği bir önceki yıla göre nasıl geçti? Yıl sonunda nasıl bir ivme bekliyorsunuz? Ciro veya üretim anlamında artış sağlayacak mısınız?
Hasan Terzi: 2015 yılının ilk çeyreği geçen yıla göre nispeten daha yavaş bir seyir izledi. Özellikle yeni yatırımlar ve kapasite artırımları konusunda birçok müşterimiz ülkemizdeki seçimler nedeniyle oldukça temkinli davrandı. Sektörümüzde genel olarak son çeyrek hareketli geçer, bu sebeple hedeflediğimiz ciroya ve satış hedeflerine yıl sonuna doğru ulaşacağımızı düşünüyoruz. Genel tabloya baktığımızda ise 2016 yılının 2015 yılından daha verimli geçeceğini düşünüyorum.
Manisa’da olmanızın size sağladığı avantaj/dezavantajlar var mı?
Hasan Terzi: Manisa OSB’de olmamızın bize sağladığı birçok avantaj var ancak en önemli birkaç tanesine değinmek isterim. Öncelikle bölgemiz, ülkemizde ve hatta dünyada örnek gösterilebilecek derecede düzen ve altyapıya sahiptir. Yeni fabrika yatırım kararı aldıktan sonra İzmir ve Manisa çevresinde birçok sanayi bölgesini gezdik ancak hiç biri Manisa kadar düzenli ve planlı değildi. Altyapı ve bölge düzeninin yanı sıra bürokratik işlemler konusunda yönetim grubunu yardımları ile oldukça hızlı bir şekilde yatırımımızı tamamlayabildik ve tamamen işlerimiz yoğunlaşabildik. Bir diğer avantaj ise özellikle ihracat grubunda bölgemizin tanınırlığı ve saygınlığı oldu. Birçok yabancı müşterimiz firmamızı ziyaret ettiğinde Organize Sanayi Bölgesini çok beğendiklerini ve ülkelerinde bu tip bir üretim alanı olmadığını belirtti. Organize Sanayi Bölgesindeki kümelenmiş üretim alanları sayesinde aldığımız tüm hizmetlerden ve tedarikçilerimizden oldukça hızlı hizmet alabiliyoruz. Ayrıca bölgemizin elektrik altyapısının oldukça iyi olduğunu belirtmek isterim. Geçtiğimiz aylarda yaşanan ve ülkemizi ulusal çapta etkileyen elektrik kesintisinde bölgemizin enerji santrali sayesinde yalnızca 1 saat civarında bir kesinti yaşadık, bu olay bölgemizin farkını bize gösterdi.
Önümüzdeki dönem için yatırım planlarınız var mı?
Hasan Terzi: Gelecek dönemde özellikle üretimle ilgili geliştirme ve makine – teçhizat yatırımlarımız olacak. Türkiye artık ileri üretim teknikleri ve Ar-Ge konusunda gelişmeye muhtaç bir ülke. Orta gelir grubu tuzağından kurtulmak için katma değeri yüksek ve daha yüksek teknolojili ürünler üretmemiz gerekiyor. Bizde sektörümüzdeki tüm yenilikleri yakından takip ediyor ve yeni teknolojiler üzerine çalışıyoruz. Bu araştırma çalışmalarında tedarikçilerimizin de bize destek veriyor olması bizleri çok mutlu ediyor.
Haberin Kaynağı : SUBCONTURKEY YAN SANAYİ ve TEDARİKÇİ GAZETESİ
10.07.2015