En Tatlı Serüven Özsüt 75.Yılını Bayileriyle Çeşme AltınYunus Otel'de Kutladı
1938 yılında İzmir’in tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda Sefer Usta’nın sahibi ve baş ustası olduğu küçük bir dükkanda başlayan “ÖZSÜT” serüveni 75. yılını 30 Mart tarihinde Çeşme Altınyunus Hotel’de bayileriyle birlikte kutladı.
Gecede Ziynet Sali’nin şarkılarıyla keyifli vakit geçiren konukların arasında başarılı televizyoncu ve gazeteci Mesut Yar, 80’ler dizisinin “Pastacı Sami’si” Berat Yenilmez de bu tatlı heyecana ortak oldu….
1980 yılında Sefer Usta’nın oğlu İbrahim Urlulu önderliğinde Özsüt ustalarının da ortaklığıyla yeniden şekillenen ve her geçen gün gelişen bir marka olmaya devam eden Özsüt, 75. Yılını bu heyecana ortak olan bayileri ve ortaklarıyla birlikte kutladı. Kutlama konuşmasında, babasından devraldığı markayı ilk günkü heyecanı ve tadıyla korumaya özen gösterdiklerini belirten Özsüt Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Urlulu “Kuruluşumuzun 75. Yılında köklü Özsüt ailesini geleceğe, içinde bulunduğu çağın damak zevki, konforu ve isteklerini doğru okuyan bir marka olarak taşıdığımıza olan inancım tamdır. Rekabet koşullarında rakiplerini küçümsemeyen ama fark yaratarak, yerleşik “öncelikli tercih” imajını güçlendiren büyük bir ailenin milyonları kucaklayan her başarısı ortak hanemize altın harflerle yazılacaktır. Ne mutlu ki ilk günden beri bunu görüyor, yaşıyor ve çok daha umutlanıyorum. Bunu birlikte başardığımız tüm değerli Özsüt ailesi bireylerine, kısacası siz sevgili yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum ve hep beraber nice mutlu yıldönümlerini yaşamayı diliyorum” diyerek mutluluğunu dile getirdi.
75 yılda 42 şehirde 165 şube
1992 yılında Alsancak’ta açtığı ilk şubenin ardından 4 yıl içinde 6 şubeye ulaşan Özsüt, kaydettiği hızlı gelişme sayesinde 2002 yılında şube sayısını 50’ye çıkarıyor. Tatlı serüvenine kazandibi, muhallebi, ekmek kadayıfı, peynir tatlısı ve aşure gibi geleneksel tatlılar üreterek başlayan Özsüt, tüketicilerin talepleri doğrultusunda yeni teknolojileri kullanarak günden güne gelişme kaydederek 75. yılında 42 şehirde 165 şube ile sevenlerine lezzet sunmaya devam ediyor. Özüne sadık kalan ancak kendini sürekli geliştirerek yenileyen Özsüt, geçtiğimiz yıllarda klasik tatlıcı dükkanından cafe konseptine geçerek ürün yelpazesine pasta, kurabiye, dondurma, kahve ve çikolatayı ekleyerek yenilenme değişim sürecine başlıyor. Sonrasında sırayla Fransa’daki ünlü pasta okulu Lycee
Professionel “Aguste-escoffier” danışmanları eşliğinde farklı lezzetlerle pasta yapımı ve 2009 yılında ise çikolata üretimi geliyor. Kahvelerinde de birçok yeniliği hayata geçirerek
Fransa’nın en büyük kahve üreticisi Cafés Richard ile işbirliği gerçekleştiren Özsüt, Türk damak tadına uygun kahve harmanları geliştirerek tüm şubelerinde satışa sunuyor. Özsüt ayrıca, 2009 yılından beri yemekli konsepti “Atölye” ile misafirlerine salatadan pizzaya, kırmızı-beyaz et spesiyallerinden kreplere kadar geniş bir menü ile ünlü yerel mutfak lezzetlerini bir arada sunuyor.
Haberin Kaynağı : Ajanda PR
01.04.2013