Enerji Liderleri Bilgi'de Buluşuyor
İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası Genç Girişimciler Platformu’nun düzenlediği “IPFYE Enerji Kongresi”nin açılışı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, enerji sektörünün önde gelen isimlerinin, bürokratların ve akademisyenlerin katılımıyla santralistanbul Kampüsü’nde gerçekleşti.
İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası Genç Girişimciler Platformu, santralistanbul Kampüsü’nde gerçekleştirdiği IPFYE Enerji Kongresi’nin açılışında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı ağırladı. Türkiyeli bürokratlar ile enerji sektörünün önde gelen isimlerinin ağırlandığı kongre, 11 ülkeden akademisyen, işadamı ve öğrenciye ev sahipliği yapıyor.
IPFYE Enerji Kongresi’nin açılışında konuşma yapan İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Rifat Sarıcaoğlu, “santralistanbul kampüsümüzde yer alan Silahtarağa Elektrik Santrali bundan tam 100 yıl önce kuruldu. 100 yıl önce enerji üretimi yapılan bu mekanda öğrencilerimizin değerli çabalarıyla hayata geçen Enerji Kongresi’ne ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz” dedi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası Genç Girişimciler Platformu’nun gündemdeki yeri giderek artan enerji konusunda kongre düzenlemesinin önemine vurgu yaptığı konuşmasında “Nüfusun yarısından fazlası, 30 yaşın altında. Bu çok önemli. Türkiye'deki üniversiteler birbiriyle değil, dünyadaki eğitim kurumlarıyla yarışıyor. Türkiye’nin sahip olduğu genç nüfus ve onların girişimci ruhuna yön veren üniversitelerimizle dünyanın büyük ülkeleri arasında yer alıyoruz” dedi.
Enerji açığı sorununa değinen Arınç, “Cari açıktaki en fazla paya sahip olan enerji alanındaki yatırımların artmasıyla, Türkiye önemli bir ivme kazanacak. Bu şekilde cari açığımızın kapatılmasında önemli ve büyük adımlar atılmış olacak” dedi. Arınç, Dünya’daki petrolün yüzde 35’inin ve doğalgazın yüzde 70’inin batıya taşınmasında önemli bir köprü vazifesi üstlenen Türkiye’nin petrol, doğalgaz, hidroelektrik ve rüzgar enerjisi konusunda önemli yatırımlar yaptığını belirtti.
Başbakan Yardımcısı Arınç, “BP tarafından yapılan tahminlere göre 2035 yılına kadar dünya enerji tüketiminin yaklaşık yüzde 41 oranında artması bekleniyor. Enerjiye olan talepteki büyük artışın önemli bir kısmının ise Türkiye’yi çevreleyen, petrol rezervlerinin yüzde 53’üne, doğalgaz rezervlerinin ise yüzde 71’ine sahip olan Orta Asya, Ortadoğu ve Rusya Federasyonu gibi ülkeler tarafından sağlanacağı öngörülüyor. Türkiye, sürdürülebilir ve güçlü ekonomisi, barış odaklı dış politikası ve istikrarlı yönetim anlayışının gerektirdiği gibi kaynak ülkelerle tüketici piyasaları arasında güvenli bir köprü vazifesi görmeye devam edecektir” şeklinde konuştu.
Konuşmasının sonunda öğrenciler Arınç’a teşekkür plaketi sundu.
Enerji sektörünün geleceği, ekonomik pazar bağlamında enerji, enerji hukuku ve sektörde girişimcilik konularının ele alınacağı “IPFYE Enerji Kongresi”nde enerji sektörüne yatırım yapan ya da yapmayı düşünen girişimcilerin uluslararası uygulamalar hakkında bilgi edinmeleri amaçlanıyor. Kongrede Milletvekili ve Özbolat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Durdu Özbolat, T.C Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İlker Sert, T.C Petrol İşleri Genel Müdürü Selami İncedalcı, Ortadoğu Enerji Grup Başkanı Ata Ceylan, BP Türkiye Başkanı Bud Fackrell, Teyo Yatırım A.Ş Genel Müdürü Muzaffer Başaran, Aksan Hukuk CEO’su Güray Erol, Enerji Hukuku Araştırma Enstitüsü Başkanı Süleyman Boşça, Siemens Yenilenebilir Enerji Direktörü Sinan Bubik, Aksan Hukuk Bürosu Partneri Mehmet Taş, EVG Attomey Partnership Partner Hasan Okur, Akfel Holding Hukuk Departmanı Direktörü Mehmet Yılmazer, Borusan ENBW Enerji Genel Müdür Yardımcısı Enis Amasyalı, Humartaş Enerji Genel Müdür Yardımcısı Cihat Terzioğlu konuşmacı olarak yer alacak.Konferans yurtdışından ve Türkiye’den katılan girişimcilerin projelerini sergileyeceği etkinlikle sona erecek.
PROGRAM:
24 Ekim 2014
09.30 - 10.30: Açılış
İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı – Rıfat Sarıcaoğlu
İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı – Turgut Tarhanlı
10.30 – 11.00: Uluslararası Yatırımcıların Türkiye’ye Bakışı ve Perspektifi
BP Türkiye Başkan Başkanı – Bud Fackrell
11.10-12.00: Türkiye’ de Enerji Piyasasına Genel Bakış ve Unsurları
Teyo Yatırım Genel Müdürü - Muzaffer Başaran
BorusanENBW Enerji Genel Müdür Yardımcısı - Enis Amasyalı
Humartaş Enerji Genel Müdür Yardımcısı - Cihat Terzioğlu
12.00 - 12.30: Türkiye’nin Genel Enerji Perspektifi İçinde Nükleer Enerjinin Yeri
T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı - İlker Sert
14.30 – 15.50: Türkiye'de Yenilenebilir Enerjiye Olan Yatırımlar ve Gelişimi
Ortadoğu Enerji Grup Başkanı - Ata Ceylan
Siemens Yenilenebilir Enerji Direktörü - Sinan Bubik
Aksan Hukuk CEO - Güray Erol
İstanbul Bilgi Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölüm Başkanı - Prof.Dr. Ali Nezihi Bilge
16.00 – 17.00: Üye Ülkelerde Girişimcilik Faktörü , Bu Yönde Açılımlar ve İnovasyon
Akademisyen Dr.Raed Masadeh (Ürdün)
Girişimci Üniversite Öğrencileri İçin Fırsatlar
Juha Pettari Peralampi (Katar)
Üniversiteler Girişimciliği Nasıl Destekliyor
Mohammed Salem Abouelfarag (Katar)
Ulusal Hukuk Girişimciği Nasıl Destekliyor
17.00 - 17.30: Üye Ülkelerde Yenilenebilir Enerjiye Olan Yatırımlar ve Gelişimi
Enerji İş Uzmanı Dr.Ayman Maqableh (Ürdün)
Ürdündeki Yenilenebilir Enerji İmkanları
Yasmeen Hassan (Katar)
Yenilenebilir Eneji Projeleri- Geleceğe Dönük Fikirler
Rozi Saarey ( Malezya)
Doğal Kaynakların Kullanımı Ve Verimliliği
25 Ekim 2014
10.00 - 11.00: Cumhuriyetten Günümüze Petrol Hukuku
Petrol İşleri Genel Müdürü - Selami İncedalcı
11.15 - 12.15: Hukuk ve Enerji Sektörü Bağlantısı
Enerji Hukuku Araştırma Enstitüsü Başkanı - Av.Süleyman Boşça
Akfel Holding Hukuk Departmanı Direktörü - Av.Mehmet Yılmazer
12.30 - 13.30: Enerji Hukuku ve Enerji Hukukunun Geleceği
Aksan Hukuk Bürosu Partner -Av.Mehmet Taş
EVG Attomey Partnership Partner - Av.Hasan Okur
15.30 – 16.15: Türkiye’de Enerji Sektörüne Uluslararası Yatırımlar ve Fırsatlar
Milletvekili , Özbolat Holding Yönetim Kurulu Başkanı - Durdu Özbolat
16.15 – 17.00:Fuaye Alanı Etkinlikleri
Adres: İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü ÇSM binası salon: 403-404
İstanbul Bilgi Üniversitesi:
1996 yılında Türkiye’de üniversite yaşamına yeni bir soluk getirmek amacıyla yola çıkan ve kurulduğu günden bu yana öğrencilerine uluslararası gelişim fırsatları sunmaya devam eden İstanbul Bilgi Üniversitesi, Laureate International Universities ağının Türkiye’deki tek üyesidir. Yaklaşık 1000 kişilik bir öğretim kadrosuna sahip olan İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin 16.000’i aşkın öğrencisi ve 20.000’den fazla mezunu bulunmaktadır. İstanbul Bilgi Üniversitesi, Fen-Edebiyat, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim, Mimarlık ve Mühendislik fakültelerinin yanı sıra yüksekokulları, meslek yüksekokulları ve enstitüleri çatısı altında 150’den fazla ön lisans, lisans ve doktora programı sunmaktadır. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin İstanbul’un merkezinde, santralistanbul, Dolapdere ve Kuştepe olmak üzere üç kampüsü bulunmaktadır.
İstanbul Bilgi Üniversitesi hakkında ayrıntılı bilgiye www.bilgi.edu.tr adresinden ulaşılabilir
http://www.facebook.com/istanbulbilgiuniversitesi
http://twitter.com/bilgiofficial
Haberin Kaynağı : Artı İletişim
24.10.2014