Enerjinin Köklü Şirketi; Tecrübesini ve Uzmanlığını, Akademik Eğitime Kalıcı Olarak da Yansıttı:
İ.Ü. Yangın Eğitim ve Tatbikat Sahası İpragaz’ın katkılarıyla hizmete açıldı.
Türkiye enerji sektörünün köklü ve öncü markası İpragaz, uzman kuruluş olarak sertifika düzeyinde sürdürdüğü eğitim misyonunu, akademik seviyeye kalıcı olarak da taşıdı. İpragaz’ın teknik altyapısı ve montajını üstlendiği İstanbul Üniversitesi Yangın Eğitim ve Tatbikat Sahası, Avcılar Kampüsü’nde düzenlenen törenle hizmete açıldı.
1961 yılında kurduğu ilk dolum tesisi ile LPG’nin, o döneme kadar rafineri bacasında yakılarak salınan bir atıkken bugünün dev sektörüne dönüşümünün önünü açan İpragaz, eğitim alanında da öncülük misyonuna devam ediyor. 54 yıllık köklü geçmişi ve bilgi birikimi ile birçok ilke imza atarak sektörünün gelişimine öncülük eden bugünün dev enerji markası İpragaz, TSK mensuplarından STK’lara, kamu yetkililerinden öğrencilere, itfaiye teşkilatlarından ev hanımlarına, afetzedelere kadar on binlerce kişiye verdiği eğitimle bu alanda da önemli katkılar sağlamaya devam ediyor.
On binlerce kişiyi eğiterek, sertifikalandırdı.LPG’nin uzman markası İpragaz, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile Kocaeli Yarımca’daki Eğitim Merkezi’nin yanı sıra İstanbul Hadımköy ve İzmir Aliağa tesislerindeki “Yangın Eğitimi ve Tatbikat Sahaları” ile sertifika seviyesinde eğitimler veriyor. İpragaz, çeşitli üniversitelerle uzun yıllara dayanan işbirliği ile bu alanda akademik eğitime de önemli katkılarda bulunuyor. Bu kapsamda İpragaz, İstanbul Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü öğrencilerine de 10 yıl boyunca Hadımköy’deki Yangın Eğitimi ve Tatbikat Sahası’nda düzenli eğitimler veriyordu.
İlk akademik uygulamalı yangın eğitim alanı
Türkiye enerji sektörünün ‘Mavi Dev’i İpragaz, İstanbul Üniversitesi ile gerçekleştirdiği işbirliği çerçevesinde önemli bir katkıda daha bulunarak, bilgi birikimi ve uzmanlığını akademik eğitime kalıcı olarak da yansıttı. İpragaz’ın teknik altyapısı ve montajını üstlendiği, İstanbul Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı için yaptırılan Şehit İtfaiyeci Celil Dağ & İbrahim Koray Uygulamalı Yangın Eğitim Alanı, Avcılar Kampüsü’nde 25 Mayıs Pazartesi günü düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Şehit itfaiyecilerin aileleri de törene katıldı
İstanbul Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen törende, İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Mert Savrun ve akademik yönetimin yanı sıra Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğretim görevlileri ile öğrencileri de hazır bulundular. İstanbul Üniversitesi Yangın Eğitim ve Tatbikat Sahası açılış törenine, İpragaz CEO’su Selim Şiper ve İpragaz Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Aratay ve İpragaz yöneticileri ile birlikte İstanbul İtfaiyesi yetkilileri de katıldılar. Açılış töreninde ayrıca, tesise adları verilen şehit itfaiyeciler Celil Dağ ve İbrahim Koray’ın yakınları da hazır bulundular.
Türkiye’de ilk eğitim merkezini İpragaz kurdu
Türkiye’nin en önemli markaları arasında yer alan İpragaz’ın, bu ülkenin kurumsal bir vatandaşı olarak topluma katkı sağlayacak birçok sosyal sorumluluk misyonunu da üstlendiğini vurgulayan İpragaz CEO’su Selim Şiper, “Bunların en başında ise hiç şüphesiz eğitim geliyor. Eğitim temelinde verdiğimiz desteklerde de ise hiç şüphesiz uzmanı olduğumuz alanda yürüttüğümüz programlarla önemli bir fark yarattığımıza inanıyoruz. 54 yıllık bilgi birikimimiz ve dünya çapındaki standartlarımız ile İpragaz olarak uzmanı olduğumuz iştigal konumuzda olabilecek en iyi, en doğru katkıyı bizim sağlayacağımıza inanıyor ve bunu bir görev addediyoruz. Bu yaklaşımla, bugüne kadar sektörümüzde hayata geçirdiğimiz birçok ilklerden bazılarını da eğitim alanında gerçekleştirdik. 1998 yılında Yarımca Tesisimizde kurduğumuz ‘Eğitim Merkezi’ ile İpragaz, sektörde kendi personeli dışında kamu ve özel kurumlara da eğitim veren ilk firma olmuştur. Daha sonra İstanbul Hadımköy ve İzmir Aliağa tesislerimizde kurduğumuz Yangın Eğitimi ve Tatbikat Sahaları ile bu eğitimlerimizi, yaygınlaştırdık ve daha yüksek kapasitelere ulaştırdık. Yine 2003 yılında Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ile İpragaz, bakanlıktan ‘Sertifikalı Montaj Uzmanı’ brövesi alan ilk firma olmuştur” dedi.
TSK’dan afetzedelere kadar eğitimi yaydık
Yılda ortalama 3 bin kişiye teorik ve uygulamalı yangın eğitimi verdiklerini belirten Selim Şiper, “Merkezlerimizde, TSK mensuplarından STK’lara, kamu yetkililerinden öğrencilere, itfaiye teşkilatlarına kadar on binlerce kişiye sertifika seviyesinde eğitim verdik. Son eğitimlerimizden birkaç örnek vermek gerekirse; LPG Piyasası Eğitim ve Sorumlu Müdür Yönetmeliği kapsamında TMMOB - MMO Kocaeli Şubesi ile iş birliği farklı bölgelerden gelen 30 LPG yetkili teknik personelinin eğitimleri gerçekleştirilerek, 5 yıl geçerli LPG Yetkili Teknik Personel Sertifikası düzenlendi. Ürgüp - Göreme Bölgesi’nde sıcak hava balonu firmalarından toplam 157 kişiye, LPG Teorik ve Fiili Yangın Güvenlik Eğitimleri, İpragaz tarafından verildi. Deniz Kuvvetleri Gölcük Donanma Komutanlığı Yıldızlar Su Üstü Eğitim Merkez Komutanlığı’ndan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı yüzer ve kara birliklerinin LPG Yangın Güvenlik Eğitimleri de yine İpragaz tarafından verildi” açıklamasında bulundu.Verdikleri bu önemli eğitimleri yaygınlaştırarak, toplumda yaygın genel bir farkındalık yaratma çabalarına da dikkat çeken Selim Şiper, “Yine Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile ev hanımlarının bilinçlenmesine yönelik ‘Ev Yaşamında Sağlık, Evlerde Güvenli LPG Kullanımı, Ev Ekonomisi’ eğitim seminerlerini düzenledik. Ayrıca son Van depreminde olduğu gibi afet bölgelerinde vatandaşlarımızın bu konuda bilinçlendirilmesi için uzmanlarımız eğitimler ve tatbikatlar düzenliyor” dedi.
Akademik ihtisasa katkı vemekten mutluyuz
Eğitim konusunda akademik işbirliklerine de ayrı ve özel bir önem verdiklerini belirten İpragaz CEO’su Selim Şiper, “Hiç şüphesiz her şeyin başı eğitim ve eğitimin en önemli noktası da akademik ihtisastır. Bu çerçevede çeşitli üniversitelerle uzun yıllardır sürdürdüğümüz işbirliklerin de bizler için ayrı ve özel bir anlam taşıyor. Bu kapsamda birçok üniversite ile olduğu gibi İstanbul Üniversitesi ile de 10 yıldır sürdürdüğümüz yakın işbirliği ile Hadımköy’deki tesislerimizde Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğrencilerine düzenli olarak eğitim ve uygulama olanakları sunuyorduk. Bugün ise açılışını yaptığımız bu tesis ile işbirliğimizi çok daha önemli ve kalıcı bir noktaya taşıdık. Teknik altyapısını ve montajını üstlendiğimiz Yangın Eğitim ve Tatbikat Sahası’nın, ülkemize ve geleceğimize yönelik çok önemli bir yatırım olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla İstanbul Üniversitesi ile gerçekleştirdiğimiz işbirliğinin ve bu tesise vermiş olduğumuz desteğin de gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz” açıklamasında bulundu. Her alanda okul, sanayi işbirliğinin de önemine dikkat çeken Selim Şiper, hayata geçirdikleri bu tesisin iki şehit itfaiyecinin ismini taşımasının da ayrı bir gurur kaynağı olduğunu belirterek, başta İstanbul Üniversitesi olmak üzere oluşumunda emeği geçen herkese teşekkür etti.
İtfaiyecilerin görevi çok önemli ve hayati
İpragaz’ın Türkiye’nin en önemli markaları arasında yer aldığını vurgulayan, İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Mert Savrun da, hızır acilde görev aldığı dönemde itfaiyecilerle iç içe çalıştıklarını belirterek, “Geçmişteki bu tecrübemle, itfaiyecilerin ne kadar önemli ve hayati bir görevleri olduğunu çok iyi biliyorum. Bu nedenle yarım asrı aşan köklü geçmişi ile alanında uzman İpragaz’ın gerçekleştirdiğimiz işbirliğinden duyduğumuz memnuniyeti dile getirerek, akademik eğitime verdikleri önem ve uzun soluklu katkılarından dolayı da teşekkürlerimizi iletmek isteriz” dedi.
İpragaz, akademik hayali gerçeğe dönüştürdü
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Umay B. Fırat ve Yrd. Doç. Dr. A. Erhan Bakırca da yaptıkları konuşmada, itfaiyeciliğin önemini ve Türkiye’de son yıllarda kaydettiği gelişmelere dikkat çekerek, akademik eğitim çerçevesinde kurdukları bu hayali gerçeğe dönüştüren İpragaz’a teşekkürlerini sundular. İpragaz CEO’su Selim Şiper, İpragaz Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Aratay, İpragaz Teknik Grup Müdürü Can Toydemir ile birlikte İpragaz ve İstanbul İtfaiyesi yetkililerine katkılarından dolayı teşekkür plaketleri verildi.
Tatbikat renkli görüntülere sahne oldu
Şehit İtfaiyeci Celil Dağ & İbrahim Koray Uygulamalı Yangın Eğitim Alanı açılış töreninde, daha sonra itfaiye yetkilileri, öğrenciler ve İpragaz uzmanları tarafında kurtarma ve yangın söndürme tatbikatları gerçekleştirildi. Alevlerin 4-5 metre uzunluğa eriştiği tatbikat, renkli görüntülere de sahne oldu.
Tuzla’daki gemi yangınında şehit olmuşlardı
İstanbul Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı için yaptırılan Uygulamalı Yangın Eğitim Alanı’na adları verilen itfaiyeci Celil Dağ ve İbrahim Koray, 1997 yılında Tuzla’daki gemi yangınında hayatını kaybetmişlerdi. Dağ ve Koray’ın vefatının ardından oluşan gündemle birlikte itfaiyecilikle ilgili önemli kararlar alınmış ve uygulamaya konulmuştu.
Haberin Kaynağı : GTC İletişim Danışmanlığı
26.05.2015