Fastener Fair Turkey Fuarı Ardından
Tekelioğlu Cıvata Genel Müdürü Ali Tekeli: ‘Fuar Süresi 3 Gün Olmalı’
Tekelioğlu Cıvata Genel Müdürü Ali Tekeli, Fastener Fair Turkey Fuarı sonrası görüşlerini aktardı:
Tekelioğlu Cıvata, Konya’da büyük boy dediğimiz sıcak cıvata ve soğuk cıvata üreten bir firma olarak kuruldu. Fuar bizim açımızdan verimli geçti. Fakat yurtdışından çok az ziyaretçi vardı, bu çok iyi olmadı.
Fuar Süresi 3 Gün Olmalı
Fuar süresi Türkiye’de 3 gün olmalı, son günü de hafta sonuna yani cumartesiye denk getirilmelidir. Böyle olursa biz katılımcılar için çok verimli geçeceğini düşünüyorum. Fuarın 2 yılda bir yapılması isabetli olur. Özellikle yurtdışı tanıtımı çok önemli fakat yurtiçi tanıtım da çok önemli. Fuarın Türkiye’de de çok iyi tanıtıldığını da düşünmüyorum. Kısaca hem yurtiçinde hem de yurtdışında daha iyi tanıtımlar yapılması hepimizin yararına olur.
Tim Bağlantı, Fastener Fair Turkey Fuarına Katıldı
Tim Bağlantı Genel Müdürü Mehmet Yanık, Fastener Fair Turkey fuarının 3 gün boyunca yapılmasının katılımcılar ve ziyaretçiler açısından daha faydalı olacağını söyleyerek, fuar hakkındaki görüşlerini paylaştı.
Kısaca sizi ve firmanızı tanıyabilir miyiz?
Mehmet Yanık: 16 yıldır sektörde çeşitli firmalarda ve görevlerde çalıştıktan sonra 2012 başında firmamızı kurduk, cıvata, somun ve talaşlı imalat bilgi ve tecrübelerimi, ortaklarımın da tecrübe ve birikimleri ile tek bir çatı altında topladık. Önce ticari faaliyet ile devreye giren işletmemiz 1 yıl içinde ankaraj üretimine başlamış ve arkasından kapasite ve faaliyet alanını geliştirmiştir. 2013 yılı sonunda, şu an bulunduğu 2000 metrekarelik tesisine taşınarak somun üretimine 2014 Mayıs ayında başlamıştır.
Fastener Fair Turkey Fuarı sizin için nasıl geçti? Beklentilerinizi karşıladı mı?
Mehmet Yanık: Firmamız sektörde yeni bir yüz olmasına rağmen etkin ve deneyimli ekibi ile tam kadro fuarda yer almıştır. Standımıza ilgi gayet iyi ve yoğundu, özellikle ilk gün yurt dışı ziyaretçilerinin fazla olması, bu fuarın Türkiye’de yapılmasının son derece doğru bir karar olduğunu teyit etmiştir. Önümüzdeki fuarlarda üstüne koyarak gelişeceğini ve Stutgart fuarı gibi klasik ve önemli bir fuar olacağının sinyalini gayet kuvvetli vermiştir. Tabii burada Macbrooks’un tecrübesi ve BESİAD’ın gayretlerini belirtmeden geçemeyeceğim. Fuarın başarısında kesinlikle katkılarının önemli olduğu bir gerçektir.
Fuarın bundan sonra 2 senede bir düzenlenecek olması hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu kararı olumlu buluyor musunuz?
Mehmet Yanık: Fuarın 2 senede bir yapılması doğru bir uygulamadır. Stutgart da bildiğiniz gibi aynı şekildedir ve baktığınızda 1 yıl Türkiye’de 1 yıl Almanya’da yapılması birbirini tamamlayacaktır.
Fuar için önerileriniz var mı? Neler yapılabilir?
Mehmet Yanık: Fuarın öncelikle 3 gün yapılmasının doğru olacağı kanaatindeyim. Cuma günleri İstanbul’da trafik ciddi bir problem olduğu için ziyaretçiler erken ayrılmak zorunda kalıyor. Ayrıca cuma namazı ve tahsilat günü olması yerli ziyaretçi profilini de etkilemektedir. Tabii Cumartesi gelmek isteyip gelemeyen bir çok kişi gelemedi. Benim önerim, perşembe, cuma ve cumartesidir. Yada çarşamba, perşembe ve cuma günü olmak üzere 3 gün idealdir.
Fuar alanı biraz daha büyütülmeli ve yerli, yabancı katılımcı sayısı artırılmalıdır. Ayrıca Afrika ülkeleri, Türki Cumhuriyetleri’ni de fuara çekilmesi yönünde çalışma yapılmalıdır.
Bağlantı elemanları sektörünün gelişimi hakkında neler söylemek istersiniz?
Mehmet Yanık: Sektörün her geçen gün geliştiğini ve geleceğinin açık olduğu çok nettir. Bunu yapılan yatırımlardan, ülkemize getirilen makine sayısından, ithalat rakamlarının düşmesinden görebilirsiniz. Türkiye üretime yatırımı daha çok arttırdığı takdirde sektör daha fazla büyücektir.
Fastener Fair Turkey Fuarı Ardından
Haberin Kaynağı : SUBCONTURKEY YAN SANAYİ ve TEDARİKÇİ GAZETESİ
14.01.2015