Filli Boya'dan Tonlarca Atığa Çevreci Dönüşüm
Filli Boya Ülkemiz Geleceğine ve Ekonomisine Katkılarını Süedürüyor.
Filli Boya 2014 yılında; ambalaj atığı ve değerlendirilebilir tehlikeli atıklar olmak üzere 3.758 ton atığın geri dönüşümüne katkıda bulundu.Enerji verimliliği uygulamalarını, sürdürülebilirlik faaliyetlerini, çevreye duyarlılığını bir yaşam felsefesi haline getiren Avrupa’nın en büyük üretim ve teknoloji üssüne sahip Filli Boya, 2014 yılında iş, hizmet ve faaliyetlerden kaynaklanan 3.758 ton atığı geri dönüşüme göndererek ülke ekonomisine geri kazandırdı.
Yeniden Hammadde Olarak Kullanılıyor
Çevreci yaklaşımı ve bu yönde yapmış olduğu yatırımları ile örnek tesis olma yolunda önemli adımlar atan Filli Boya, Ambalaj Atıkları” (Kağıt-karton, naylon, metal, plastik, ahşap vb.) ile “Değerlendirilebilir Tehlikeli Atıklar” ve “Değerlendirilemeyen Tehlikeli Atıklar” olmak üzere 3 ana grupta topladığı atıkları, 152.000 m² üzerinde yaklaşık 90.000 m² kapalı alanda kurulu, yıllık üretim kapasitesi 348 bin ton olan Gebze tesislerinin Atık Depolama ve Geri Dönüşüm Merkezi’nde ayrıştırıyor. Böylece bu atıkların sanayide tekrar hammadde olarak kullanılmasına imkan sağlıyor.
En Çevreci Tesis
2013 yılında ise Bursa Büyükşehir Belediyesi Sağlıklı Kentler Birliği Çevreci Tesisler kategorisinde, Gebze Belediyesi tarafından “Çevreci Tesis” ödülüne layık görülen Filli Boya, 2014 yılında 953 tonu tehlikeli atık olmak üzere toplam 3.758 ton atığın geri dönüşümüne doğrudan ve dolaylı olarak katkıda bulundu. TSE EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi belgesine sırasıyla, “TS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemleri”, “TS ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi” ve “TS EN ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi” belgelerini de ekledi. 2011 yılında Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından “TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi” kapsamında belgelendirilen Filli Boya, “TS ISO EN 9001 Kalite Yönetim Sistemi” belgesine sahip olup, 2010 yılında “14001 Çevre Yönetim Sistemi” belgesini de almaya hak kazanarak çevreye olan duyarlılığını tescillemiştir.
Kocaeli Sanayi Odası tarafından 2006 yılında düzenlenmiş Şehabettin Bilgisu Çevre Ödülleri organizasyonunda büyük işletmeler dalında “Çevre Teşvik Ödülü” alan
Filli Boya; enerji verimliliği, kaynak tüketimi, atık yönetimi, geri kazanım ve geri dönüşüm uygulamalarıyla ülkemiz geleceğine, doğal kaynaklarına, çevresine ve ekonomisine büyük katkı sağlamaya devam ediyor.
Filli Boya
Kurulduğu 1988 yılından beri inşaat malzemeleri sektörünün lideri olan Betek Boya ve Kimya Sanayi AŞ, 1993 yılında inşaat boyları alanında Avrupa’nın en büyük boya markası Caparol ile teknolojik işbirliği yaparak, Filli Boya markası adı altında Avrupa’nın teknolojik zenginliğini Türkiye’ye taşıdı. Filli Boya; yüksek teknolojiye sahip 152.000 m2’lik modern tesislerinde 1300’ü aşkın profesyonel çalışanıyla faaliyet gösteriyor. Yıllık 384 bin ton üretim kapasitesiyle her üründe AB’nin büyük önem verdiği çevre koruma ve çevre sağlığını dikkate alarak, AB Boya Standartları’na uygun üretim yapıyor. Avrupalı bir ortakla üretime geçen ilk Türk boya şirketi olan Filli Boya, sektörüne ilk yabancı sermaye girişini de sağlamıştır. Bugüne kadar Türk boya sektöründe henüz bilinmeyen ürünleri piyasaya sunarak; “kaliteli üretim yapan, öncü ve yenilikçi marka” kimliği kazanan Filli Boya, sanayide örnek gösterilen biçimde, bilinen en kısa sürede boya sektörünün en güçlü firması olmuş, 2001 itibariyle boya sektöründe pazar liderliğini yakalamıştır.
Haberin Kaynağı : Guide İletişim
01.04.2015