FPT’den Yeni Dinox ve Castel Terus Modelleri ‹le Ağır Sanayi, Havacılık, Kalıp ve Otomotiv Sektörüne Yeni Çözümler
Uzun yıllardır köprü tipi ve portal tip işleme merkezleri imalatı yapan, konusunda İtalya ve dünyanın sayılı firmalarından olan FPT firması, sektörün son yıllarda ki gelişiminden esinlenerek üst düzey mühendislik ekibiyle DINOMAX köprü tipi portal işleme merkezini üretti.
Maksimum akılcılık ve verimlilik felsefesiyle imalatını yönlendiren ve devam eden FPT, DINOMAX modeliyle iş parçası ölçüleri ve ağırlığında sınırları kaldırmaya yardımcı oluyor. GS800 tipi döküm olan ana gövdesi, zemine montajlanan birbirinden bağımsız 2 yan duvar ve bunların üzerinde gezer gövdeli iş milinden oluşan DINOMAX dilerseniz düz zemini ya da dilerseniz isteğinize göre dizaynedilmiş tablayı iş parçası bağlamak için kullanabiliyor. X ekseninde 3m’den 6m’ye, Y ekseninde 2,2m’den 3,2m’ye kadar geniş hareketlere sahip 3 ayrı DINOMAX modelinin Z ekseninde 1,1m’den 1,5m’ye kadar hareket kabiliyeti bulunmaktadır. FPT’nin tümüyle kendi imalatı olan uluslar arası patentli 2 eksenli iş mili kafası ile DINOMAX, 5 eksenli karakteristik bir makine olup X ekseninde lineer motor teknolojisi ile destekli son nesil bir köprü tipi portal işleme merkezidir.
2015 Yılı içinde iki yeni modelini Emo Hannover’de görücüye çıkarmaya hazırlanan FPT’nin, yeni modellerine kısaca göz gezdirirsek;
DINOX KÖPRÜ TİPİ İŞLEME MERKEZİ
Emo Milano da bu yıl DINOMAX köprü tipi işleme merkezleri ile benzer özelliklere sahip olan ancak daha küçük ebatlarda tasarlanmış DINOX serisi sergilenecek. 6050*6000*4850 mm ölçüleri ile kullanıcılarına yer avantajı sağlayan bu model X ve Y eksenin de Lineer motor özelliğine sahiptir.
X ekseninde 2,5m, Y ekseninde 2,2m’ye kadar geniş hareketlere sahip bu model modelin Z ekseninde 1,1m’ kadar hareket kabiliyeti bulunmaktadır.
FPT CASTEL TERUS modeli ise kolon hareketli, özel T biçimli yatay işleme merkezidir. Terus farklı opsiyon, çeşitli aksesuar ve esnek konfigürasyon yapısıyla, havacılık, kalıp ve hassas mekanik parçaların üretiminde kullanılmaktadır.
Üreticilerin bir veya daha fazla makinayı hat olarak (FMS Teknolojisi) çalıştırması için gereken ve aynı zamanda modern üretimin ihtiyacı olan Otomatik takım değiştirme, palet değiştirme ve ultra hassas frezeleme opsiyonları Terus modelinde seçenek olarak yer almaktadır.
Bu model kendi kategorisinde, simetrik kolon yapısı ile yüksek rijitlikte performansı kolaylıkla yakalayabilmektedir. ‹ş mili, kolon içerisinde yataklanmış olup, dört silindirik bloklu lineer kızak üzerinde hareket etmektedir.
Dik eksen de kinematik hareketler RONIN ve VERUS modellerinde olduğu gibi çift vidalı mil ve çift balans sistemi ile sağlanmaktadır. Bu sayede yüksek hassasiyet, pozisyonlama tekrarlanabilirliği ve aynı zamanda sürekliliği sağlanır.
Hidrostatik desteklemelerle bağlanabilen ve yüksek yükleme kapasitesi olan döner tablası ile büyük parçaların frezelenmesinde avantajlar sağlamaktadır. Ayrıca şanzıman kullanılmayan direkt iş mili ile 49kW -1180 Nm güç elde edilir.
Haberin Kaynağı : SUBCONTURKEY YAN SANAYİ ve TEDARİKÇİ GAZETESİ
11.09.2015