Gambero Rosso & Usla İşbirliği ile "İtalyan Mutfağı Uzmanlık Eğitim Programı"Artık Türkiye'de
İtalyan yiyecekleri, İtalyan şarapları ve İtalyan yaşam tarzının 28 yıldır 1 numaralı multimedya ve eğitim kurumu Gambero Rosso, dünyanın 4 kıtasında 25 yıldır ağırlama ve aşçılık alanında hizmet veren American Hospitality Academy’nin Türkiye kampüsü olan Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi (USLA) ile birlikte İtalyan mutfağı uzmanlık eğitim programını Şubat 2015 itibariyle Türkiye’ye getiriyor.
“Gambero Rosso Italyan Yemek & Şarap Akademisi” mutfak ve şarap eğitimlerini Tayland, Hong Kong, ABD, Kore, Japonya’da sektörün önde gelen eğitim kurumlarında yürütmektedir.
İtalyan yemekleri konusunda uzmanlaşmak isteyen temel seviye aşçılık eğitimine sahip herkesin katılabileceği “İtalyan Mutfağı Uzmanlık Eğitim Programı”’nın ilki 16 Şubat 2015’te 3 Michelin yıldızlı “Osteria Francescana” ve “La Pergola” restoranlarında deneyim kazanmış şef Gabriele Cordaro tarafından USLA’da verilmeye başlanacaktır. Gambero Rosso’nun konusunda deneyimli İtalyan eğitmen şefleri tarafından verilecek eğitimlerde teori ve uygulamalı dersler yer alacaktır. İtalyan mutfak tarihi, İtalyan gıda ürünlerinin karakteristik özellikleri, satın alma kriterleri, risotto ve makarna yapımı, etler, balıklar, deniz mahsülleri, Kuzey, Orta ve Güney İtalya’nın klasik İtalyan yemekleri, modern İtalyan mutfağı, temel İtalyan tatlıları ve İtalyan restoran ekmekleri ve fırın ürünlerinin yer alacağı eğitim programı 2 ay sürecektir. Program sonunda Gambero Rosso ve USLA sertifikası verilecektir. Tercih eden öğrenciler İtalya’da Gambero Rosso’ya ait Roma, Napoli, Katanya, Palermo, Turin ve Lecce’de bulunan Citta del Gusto’larda İtalyan yemeklerini ve geleneksel ürünlerini yerel üreticilerle tanışarak, hem teorik olarak hem de uygulamalı eğitimlerle öğrenmeye devam etme olanağına sahip olacaklardır.
GAMBERO ROSSO ŞEF – GABRIELE CORDARO HAKKINDA:
Şef Gabriele Cordaro Roma’da bulunan Citta del Gusto’da öğrenimini tamamladıktan sonra profesyonel iş hayatına Roma’da bulunan “Re Carlo”’da başladı. Tadım menüleri oluşturma konusunda çalıştıktan sonra “Acquolina Hostaria”’da ve “Glass Hostaria”’da Chef de Partie olarak görev aldı. Massimo Bottura tarafından açılan dünyanın en iyi 3. Restoranı olarak seçilen 3 Michelin yıldızlı “Osteria Francescana”’da çalıştı. Daha sonra Roma’da 3 Michelin yıldızlı “La Pergola”’da ve birçok özel davette görev aldı. Aynı zamanda “La Città Del Gusto Gambero Rosso”’da eğitmen şef olarak çalıştı. Şubat 2015 itibariyle USLA’da “İtalyan Mutfağı Uzmanlık Eğitim Programı”’nın eğitmen şefi olarak görev yapacak.
Haberin Kaynağı : Mag Medya
26.12.2014