Geleceğin Fabrikalarını Zaman Duyarlı Ağlar Şekillendiriyor
CLPA’nın CC-Link IE TSN teknolojisi, Sanayi 4.0’ın gerektirdiği hız, esneklik ve verimliliği üretim hatlarına taşıyor
Geleceğin Fabrikalarını Zaman Duyarlı Ağlar Şekillendiriyor
CLPA’nın CC-Link IE TSN teknolojisi, Sanayi 4.0’ın gerektirdiği hız, esneklik ve verimliliği üretim hatlarına taşıyor
Sanayi 4.0, üretim ve endüstri süreçlerinde köklü bir dönüşüm başlatırken, bu dönüşümün temel yapı taşını ise endüstriyel haberleşme sistemleri oluşturuyor. Dijitalleşmenin omurgasını meydana getiren bu sistemler, geleceğin akıllı fabrikalarını bugünden şekillendiriyor. Bu alanda küresel çapta faaliyet gösteren Japonya merkezli CC-Link Partner Association (CLPA), geliştirdiği Zaman Duyarlı Ağ (TSN) teknolojisi olan CC-Link IE TSN ile gıda, ilaç ve beyaz eşya gibi birçok sektörde dijital dönüşüme yön veriyor. CLPA Türkiye Müdürü Önder Şenol, bu teknolojinin değişen ihtiyaçlara uyum sağlayan esnek üretim hatlarına olanak tanıdığını belirterek, güçlü partner ağı sayesinde endüstriyel haberleşmenin gelişimine liderlik etmeyi amaçladıklarını ifade etti.
Dijital dönüşüm, sanayiden üretime hayatın her alanında etkisini gösterirken, bu dönüşümün itici gücünü endüstriyel ağlar oluşturuyor. CLPA (CC-Link Partner Association), tam da bu noktada Zaman Duyarlı Ağ (TSN) teknolojisi CC-Link IE TSN ile gıda, ilaç, beyaz eşya, otomotiv ve bina otomasyonu gibi pek çok farklı sektörde makine ve proses kontrolü için ideal çözümler sunuyor. CLPA Türkiye Müdürü Önder Şenol, “Endüstrilerin hızlı değişen ihtiyaçlarına kolaylıkla uyum sağlayan CC-Link IE TSN, esnek üretim hatlarının kurulmasına imkân tanıyarak verimliliği artırıyor. Tüm veri bağlantılarını tek bir ağ üzerinde yöneterek cihazlar arasında yüksek hızlı haberleşme sağlıyor. Rakiplerinden ayrıştığı en önemli noktalardan biri de bu: CC-Link IE TSN, saniyede 100 megabit ile haberleşebilen endüstriyel haberleşme sistemlerinden tam 10 kata kadar daha hızlı sonuç sunuyor ve saniyede 1 gigabit ile haberleşebiliyor” diyerek teknolojinin sağladığı avantajlara dikkat çekti.
Güçlü küresel ağıyla üreticilerin dijital dönüşümüne yön veriyor
Üretim hatlarında yaşanan duruşların ciddi maliyetlere yol açtığını vurgulayan Önder Şenol, bu risklerin CC-Link IE TSN teknolojisiyle minimize edilebileceğini belirtti. “Yüksek hız ve büyük veri hacmini aynı anda destekleyen bu teknoloji sayesinde üretim verimliliğinde ciddi kazanımlar elde edilebiliyor. Üreticiler, rekabette öne geçmek, sürdürülebilir bir üretim modeli oluşturmak ve ölçeklenebilir bir yapı kurmak için CC-Link IE TSN’yi tercih edebilir” dedi. CLPA’nın Asya başta olmak üzere dünya genelinde 11 bölgede faaliyet gösterdiğini ifade eden Şenol, “Endüstriyel otomasyondaki dönüşüme yalnızca teknolojimizle değil, aynı zamanda iş birlikçi yaklaşımımızla da katkı sağlıyoruz. Sanayi 4.0’ın gerekliliklerine adapte olmak isteyen firmaların her adımında yanında yer alıyor, onları geleceğin akıllı üretim sistemlerine hazırlıyoruz” ifadelerini kullandı.