Geleceğin Malzemesi Kompozitler Tartışılacak
Geleceğin mühendislik malzemesi olarak nitelendirilen kompozit ürünler, katma değerinin yüksek olmasıyla rekabet gücünü artırıyor.
Dünyadaki gelişimine paralel olarak ülkemizde de hızla gelişen sektör, Avrupa’nın üzerinde bir büyüme performansı sergiliyor. Sektörün daha da iyi bir konuma ulaşması için çalışmalarını sürdüren Türk Kompozit Sanayicileri Derneği, bu yıl ilk kez Türk Kompozit 2013 - Kompozit Zirvesi’ni düzenliyor. Kimya sektörünün alt sektörlerindeki tüm gelişmeleri yakından takip eden İKMİB (İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği), zirveye platin sponsor olarak katkıda bulunuyor.
Kompozit Sanayicileri Derneği tarafından organize edilen ve 03 - 05 Ekim tarihleri arasında Pendik Green Park Otel’de gerçekleştirilecek Kompozit Zirvesi’nde; üretim, işleme ve uygulama metodları başta olmak üzere tüm kompozit sektörünü kapsayan faaliyetlere yer verilecek. Bu kapsamda kompozit malzemelerin hammaddeleri (reçineler, elyaf ve takviye malzemeleri, teknik tekstiller, termosetler, termoplastikler, katkı malzemeleri), yarı ve ara ürünler, nihai ürünler, işleme teknolojileri, makina ve ekipmanlar, tüketim malzemelerinin sergi ve tanıtımları yapılacak. Seminerlerin de düzenleneceği zirvede, sektör temsilcilerine katkılarından dolayı ödüller verilecek.
Kompozit üreticileri ve hammadde tedarikçileri Türk Kompozit 2013 Zirvesi’nde, ürün ve hizmetlerini tanıtma, sektördeki en son teknolojik uygulamaları yakından görme fırsatı bulacaklar.
KOMPOZİT SEKTÖRÜ HAKKINDA:
Bir milyar Euro’luk pazar büyüklüğüne ulaşan sektörde yaklaşık 5 bin kişi çalışıyor. Yıllık üretimi 200 bin ton olan sektörün, 200 milyon Euro civarında da ihracatı bulunuyor. Kompozit ürünler; havacılık, uzay, savunma, ev aletleri ve iş ekipmanları, yapı sektörü, tüketim malları ve spor, eğlence, korozyona dayanımlı ürünler, elektrik-elektronik, denizcilik, taşımacılık, otomotiv, askeri uygulamalar, tarım ve gıda gibi sektörlerde yaygın olarak kullanılıyor. Dünya genelinde de hızlı bir büyüme gösteren kompozit sanayinin önümüzdeki 5 yıllık süreçte değer olarak yüzde 5, hacim olarak ise yüzde 4’lük bir büyüme göstermesi bekleniyor.
Türk Kompozit sektörü gelişimini sürdürürken, bir takım engellerle de mücadele ediyor. Kompozit malzemelerin NACE Kodlama sisteminde yer almamaları sektör açısından pek çok olumsuzluğa neden oluyor. Kompozit alanını kapsayan, sektörün gelişmesine katkısı olan NACE kodlarının oluşturulması, ülkemizin Avrupa Birliği’ne örnek olması açısından da önem taşıyor.
Haberin Kaynağı : İlyada İletişim
24.09.2013