İftar Sofrasında Gaggenau Buharlı Fırınlar ile Çeşitli Lezzetlere Yolculuk
Gaggenau 200 Serisi Buharlı Fırınlar, lezzet ve çeşitliliğin en çok ihtiyaç duyulduğu Ramazan döneminde, benzersiz nem-sıcak hava kombinasyonuyla buharla pişirme, normal pişirme, hamur işi pişirme, buğulama, tekrar ısıtma, suyunu çıkarma olanaklarının yanı sıra mayalama, ızgara yapma veya gratine etme özellikleriyle mutfaktaki hayatı kolaylaştırıyor ve iftar sofralarına hak ettiği afiyeti getiriyor.
Ramazan ayı, sağlıklı beslenmenin, çeşitli pişirme türlerine imkân veren mutfak donanımlarının ve lezzetin her zamankinden daha fazla önem kazandığı bir dönem. Ramazanda bunlar kadar, mutfaktaki yardımcı ev aletlerinin yetenek ve tasarımlarıyla tatlı bir telaş olan iftar sofrası hazırlıklarını kolaylaştırmaları da önemli. Kullanıcıların birbirinden farklı karmaşık pişirme usüllerini, en lezzetli ve en sağlıklı biçimiyle kolayca yapabilmesini sağlayan, lüks mutfak aletleri sektörünün öncü markası Gaggenau’nun 200 Serisi Buharlı Fırınlar, Ramazan döneminin en dikkat çekici yardımcısı olarak öne çıkıyor.
Gaggenau’nun 200 Serisi Buharlı Fırınlar, yalın tasarımıyla gözlere hitap ederken, kullanım kolaylığıyla da fark yaratıyor. Kolay ve sezgisel bir kullanım sağlayan, TFT dokunmatik ekranlı kumanda modülü serinin sunduğu yenilikler arasında yer alıyor. İki döner düğme vasıtasıyla kontrol edilen ana fonksiyonlar, TFT dokunmatik ekranda sürekli görüntüleniyor. Ekranın dokunmatik alanları üzerinden aktifleştirilen yan fonksiyonlar, sadece gerektiğinde görüntüleniyor.
Farklı yemek pişirme alışkanlıkları için mükemmel çözümler
Paslanmaz çelik pişirme alanı 43 litrelik kullanım hacmine sahip ve 1,3 litre kapasiteli bir su haznesiyle donatılmış olan Gaggenau 200 Serisi Buharlı Fırınlar, benzersiz nem-sıcak hava kombinasyonu sayesinde fırında buharla pişirme, normal pişirme, hamur işi pişirme, buğulama, tekrar ısıtma, suyunu çıkarma olanaklarının yanı sıra mayalama, ızgara yapma veya gratine etmeye de izin veriyor.
Gaggenau 200 Serisi buharlı fırınlar ile basınçsız buharda pişirme olanağı
BSP 220/BSP 221 model buharlı fırınlar 30°C ila 100°C arasında, %100 oranında nemde, basınçsız buharda pişirme olanağı sunuyor. BSP 250/BSP 251 model Buharlı fırınlar ise 30 °C – 230 °C aralığında elektronik olarak ayarlanabilen ve %0, %30, %60, %80 oranlarında buhar veya %100 oranında nemle kombine edilebilen sıcak hava ile birlikte basınçsız buharda pişirme olanağı da sağlıyor. A sınıfı enerji verimliliğine sahip BS 250/251 modellerinde, BS220/221 modellerine ek olarak et iç sıcaklık sensörü bulunuyor. Et iç sıcaklık sensörü kullanılarak et, balık ve mantı tarzı yemekler, tam olması gereken kıvamda pişirilebiliyor.
Her türlü kombinasyonda bütünsel görüntü
Yalın tasarımlarıyla dikkat çeken Gaggenau 200 Serisi Buharlı Fırınlar, aynı zamanda, pek çok kombinasyon olanağı da sunuyor. Mutfak tezgâhının altına da monte edilebilen fırınlar, her türlü kombinasyonda bütünsel bir görüntü oluşturuyor. Renk seçenekleri arasında, Gaggenau antrasit, metalik veya gümüş tonları bulunuyor. Cihazlar, arzu edilen kombinasyonda, gerek iç içe renklerle gerekse bilinçli oluşturulan kontrastlarla her türlü kullanıma uyum sağlıyor.
Gaggenau 200 Serisi Buharlı Fırınlar ile yapılabilecek iki farklı lezzet örneği:
1- İslim Kebabı, 6 Kişilik
Gaggenau Cihazı : Teppan Yaki ve Kombi Buharlı Fırın
Sıcaklık Derecesi : 240 derece ve 180 derece
Nem Kademesi : % 30
Hazırlama Süresi : 1 saat 30 dakika, artı 20 dakika pişme süresi
Malzemeler:
600 gr kuşbaşı kuzu eti
1 adet kuru soğan, küp şeklinde doğranmış
2 diş sarımsak, ezilmiş
2 yemek kaşığı tereyağı
4 adet domates
3 adet çarliston biber
Tuz, karabiber
4 adet kemer patlıcan, alaca soyulup uzunlamasına 3 mm kalınlığında dilimlenmiş
Hazırlanması :
Tereyağını bir tencerede eritin. Soğan ve sarımsağı ilave edip kısaca çevirin. Kuzu etini katın ve 10 dakika suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin. Domateslerin üçünü soyun, dörde bölün, çekirdeklerini çıkarın ve küp şeklinde doğrayın. Biberlerin ikisini uzunlamasına yarıya kesin, çekirdeklerini çıkarın ve ince kıyın. Domates ve biberleri ete katın ve 10 dakika daha pişirin. Eti, tuz ve karabiberle tatlandırın ve iki su bardağı kaynar su katın. Ağzı kapalı olarak kısık ateşte 1 saat pişirin. Pişme süresince gerekirse sıcak su ilave edin.
Patlıcanların arasına tuz serpiştirerek kat kat bir kaseye koyun. 30 dakika bekletin. Patlıcanları yıkayın, süzün ve iyice kurulayın. 240 derece ısınmış Teppan Yaki’ye yağ koyup patlıcanların her iki tarafını kızartın ve fazla yağlarını süzmek için kâğıt havlu yaydığınız bir tabağa alın. Patlıcanları tuzla tatlandırın.
Kalan domatesi soymadan dilim dilim kesin. Kalan biberi uzunlamasına kesin, çekirdeklerini çıkarın ve 3 cm uzunluğunda parçalar halinde doğrayın. Tezgaha 2 dilim patlıcanı çapraz şekilde yayın. Patlıcanın ortasına 2 yemek kaşığı kuzu eti koyun ve dilimlerin taşan bölümlerini etin üzerine kapatın. Bohçaları ters çevirin ve üzerlerine 1 dilim domates ve 1 parça biber koyun ve hepsini 1 kürdan yardımıyla tutturun. Bohçaları buharlı fırının deliksiz tepsisine dizin ve bohçaların üzerine kalan et suyunu gezdirin. İslim kebaplarını %30 nem kademesinde 180 derece ısınmış fırında 20 dakika pişirin.
2- İrmik Helvası 4-6 kişilik
Gaggenau Cihazı : Kombi buharlı fırın ve ocak
Sıcaklık derecesi : 180 derece ve 160 derece
Nem kademesi : %30 ve %100
Hazırlama süresi : 30 dakika (helvanın dinlenme süresi hariç)
Malzemeler:
250 gram irmik
4 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2,5 su bardağı süt
75 gram tereyağı
1 su bardağı toz şeker
Hazırlanması:
İrmiği buharlı fırının deliksiz tepsisine yayın ve %30 nem kademesinde 180 derece ısınmış fırına koyun. 5 dakika sonra dolmalık fıstıkları ilave edir ve 15 dakika daha pembeleştirin. Fırını %100 nem kademesinde 160 dereceye ısıtın. Süt, toz şeker ve tereyağını bir tencerede ısıtın. Şeker eridiği zaman karışımı fırın tepsisine dökün ve irmikle iyice karıştırın. Helvayı fırında sütün tümünü çekene kadar 10 dakika pişirin. Helvayı fırından çıkarın, bir çatal yardımıyla karıştırın ve üzerine bir mutfak bezi örtün. Helvayı 30 dakika denlinderin. Servis yapmadan önce irmiğin tane tane olmasını sağlamak için tekrar çatalla karıştırın.
Gaggenau hakkında:
Üstün kaliteli ev aletleri üreticisi Gaggenau, “Made in Germany” teknolojisi ve tasarımı ile inovasyonda bir liderdir. Defalarca uluslararası ödüller alan ürünleri ile özel mutfak alanında sürekli yeni devrimler yaratan şirket, 300 yılı aşkın geçmişiyle öne çıkmaktadır. Şirketin başarısı, teknolojik açıdan ilerleme ve işlevsellikle kombine edilen net bir tasarım dili temeline dayanmaktadır. 1995 yılından bu yana BSH Bosch ve Siemens Hausgeräte GmbH Münih’in bir iştiraki olarak faaliyet gösteren Gaggenau, bugün, 50'yi aşkın ülkenin metropollerinde, amiral gemisi galerileriyle temsil edilmektedir. Şirket, 2011 yılında, 170 milyon Avro’nun üzerinde bir ciro elde etmiştir. www.gaggenau.com
Haberin Kaynağı : Ogilvy Halkla İlişkiler
13.06.2014