İMAŞ Makine’den Değirmen Sistemlerinde Kalite ve Verimliliği Artıran İki Yeni Ürün
Değirmen sistemleri üretiminde, her aşamada entegre hizmet veren İttifak Holding’in makine sektöründeki şirketi İmaş, İDMA Fuarı’ndaki standında pazara sunduğu iki yeni ürününü tanıttı.
Kurulduğu günden bu yana dünyanın dört bir yanında un, irmik ve mısır unu fabrikaları kuran İmaş Makine, 23-26 Nisan 2015 tarihleri arasında düzenlenen İDMA (6.Uluslararası Un, İrmik, Pirinç, Mısır, Bulgur, Yem Değirmen Makineleri ve Bakliyat, Makarna, Bisküvi Teknolojileri Fuarı) Fuarı’na katıldı. Ar-Ge’ye yaptığı yatırımlarla sektörde sıkça adından söz ettiren İmaş Makine’nin, 518 m² alanda kurulan standı büyük ilgi gördü.
İmaş Makine’nin İDMA Fuarı’nda tanıttığı iki adet yeni ürünü olan yeni nesil vals (Multimilla) ve yeni nesil kare elek (Multipleksa), un ve irmik tesislerinin daha verimli çalışması ile ihtiyaca uygun üretim sağlanması konusunda önemli avantajlar sunuyor.
İmaş’ın yeni ürünleri öğütme sektöründe verimlilik ve kalite standartlarını artıracak
İmaş Makine, değirmenlerdeki en önemli makine olan yeni nesil ‘Multimilla’ valsini İDMA Fuarı’nda müşterilerinin beğenisine sundu. Nihai ürün kalitesinde yüksek öneme sahip olan ve standartların yeniden belirlenmesini sağlayacak özgün tasarımlı ürün, yatırımcıya sanitasyon (hijyen koşullarının korunması), bakım kolaylığı ve kullanım kolaylığı olanakları sunuyor.
İmaş Makine’nin fuarda tanıttığı ikinci ürün ise, yeni model Multipleksa Kare Elek oldu. Kompartıman elek modeline dönüştürülebilen modüler sisteme sahip bu makinede gıda temasına uygun paslanmaz sac ve yüksek mukavemetli alüminyum profiller kullanılmıştır.Bu ürünler dışında fuarda toplam 9 farklı makinesini sergileyen İMAŞ, Tayland’daki Maxtex firmasıyla yaptığı stratejik ortaklıkla da buğday ve diğer tahılları renklerine göre sınıflandıran ve dolayısıyla temizlemenin etkinliğini artıran makineleri de müşterilerinin beğenisine sunmaya başladı.
”Sektöre katma değer sağlıyoruz”
İmaş Makine’nin AR-GE çalışmaları ile sektöre katma değer sağladığına dikkat çeken İmaş Makine Genel Müdürü Mustafa Özdemir; “70 ülkeye anahtar teslimi fabrikalar kuran global bir şirket olmamız sebebiyle, her ülke ve her pazarın kendine özgü ihtiyaçlarına cevap vermek durumundayız. Örneğin Meksika pazarının ihtiyacı olan un özellikleri ile Özbekistan pazarının ihtiyaçları birbirinden oldukça farklı. Makine ve sistem tasarımı konusunda deneyimli ve profesyonel ekibimizle yaptığımız çalışmalar sayesinde pazarın değişken ihtiyaçlarına hızla cevap verme kabiliyetine sahibiz” dedi. Günümüzde değişen beslenme alışkanlıkları ile birlikte ihtiyaç haline gelen arpa irmiği, arpa unu, çavdar unu, yulaf unu, nohut unu ve tam buğday unu gibi tesisler için geliştirdikleri özgün çözümlerini fuarda yatırımcılarla paylaşma fırsatı bulduklarını söyleyen Lamcı; “Çalışmalarımızda hassasiyetle üzerinde durduğumuz bir diğer unsur ise tesislerde kullanılan enerji miktarını düşürmek. Öğütme sektöründe hammadde giderinden sonra en büyük gideri teşkil eden enerjinin kullanım maliyetleri düşürülerek önemli kazanımlar elde etmek mümkün. Sadece %5’lik enerji tasarrufu bile bir değirmenciye sürdürülebilir rekabet gücü sağlıyor. O yüzden geliştirdiğimiz her yeni üründe enerji verimliliğine de çok büyük önem veriyoruz” diye konuştu.Mustafa Özdemir, İMAŞ olarak, AR-GE çalışmaları ve sistem tasarımlarında üç önemli başlığa odaklandıklarını belirtti. Lamcı, “Enerji verimliliği, sistem etkinliği ve uzun ömürlülüğü maksimize edecek tüm fırsatları belirleyerek ‘Smart Milling’ olarak ifade ettiğimiz bu felsefeyi müşterilerimizin çıkarları doğrultusunda kullanıma sunmaktayız” dedi.
İmaş Makine hakkında:
1989 yılında 300 m2 kapalı alanda İttifak Holding iştiraki olarak İttifak Makine Sanayi A.Ş. unvanıyla kurulan şirketin ilk faaliyet konusu, un fabrikaları üretimiydi. Markalaşma çalışmalarını 2003 yılında tamamlayan şirket, değirmen makinelerini “Milleral”, testere tezgahlarını “Cuteral” markası ile üretiyor. Kurum, Milleral markasıyla tahıl öğütme sektöründeki her türlü ihtiyaca; diyagram, projelendirme, üretim, montaj ve devreye alma dahil çözüm üretirken, Cuteral markasıyla şeritli testere tezgâh üretimiyle sanayiciye hizmet veriyor.
70 ülkeye ihracat
TSE EN ISO 9001:2008, TSEK ve CE kalite standartlarında üretim yapan, uzman teknik kadrosu ve deneyimli çalışanlarıyla global ölçekte rekabet eden İMAŞ Makine, Orta Asya’dan Orta Doğu’ya, Afrika ülkelerinden Türk Cumhuriyetleri’ne, 70 ülkeye Milleral ve Cuteral markaları ile teknolojisini taşıyor. Rakipleri arasında farklılık yaratarak, Amerika kıtasına geçtiğimiz yıllarda ilk ihracatlarını yapmaya başlayan İMAŞ Makine, Meksika, Paraguay, Brezilya gibi ülkelere makine ve proje bazında satışlar yaptı. Kurumun bölgedeki satış ve pazarlama faaliyetleri, Kuzey Amerika’da kurulan IMAS NORTH AMERICA tarafından yürütülüyor.
Haberin Kaynağı : İMAŞ
29.04.2015