İnoksan Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık’tan Gençlere Tavsiye: Hedefinizi Belirleyin ve Risk Alın
İnoksan Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, Uludağ Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Uludağ İnsan Kaynakları Topluluğu’nun düzenlediği İnsan Kaynakları Kongresi’nde gençlerle buluştu.
İnoksan’ın doğuşundan bugüne kadar geride kalan önemli kilometre taşlarını üniversitelilerle paylaşan Vehbi Varlık, geleceğin profesyonellerine tavsiyelerde de bulundu.
Endüstriyel mutfak sektöründe 35 yılı geride bırakan ve yenilikleriyle sektöre yön veren İnoksan’ın Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, Uludağ Üniversitesi’nin bünyesinde faaliyet gösteren Uludağ İnsan Kaynakları Topluluğu’nun (Ulinka) düzenlediği İnsan Kaynakları Kongresi’nde gençlerle bir araya geldi.Geleceğin iş insanlarına kendi yaşadığı tecrübeleri ve İnoksan’ın doğuş hikayesini anlatan Vehbi Varlık, gençlere iş dünyasıyla ilgili tavsiyelerde de bulundu.1980 yılında kurdukları İnoksan’da 3 kişi olarak çıktıkları yolculukta bugün 400 kişiye ulaştıklarını belirten Varlık, 6 büyük şehirde bölge müdürlüğü bulunan, 5 kıtaya ihracat yapan, 60 farklı yabancı firmanın temsilciliğini üstlenen, Türkiye’de 40 perakende bayi, 90 yetkili teknik servis ağına sahip olan bir firma olarak faaliyet gösterdiklerini söyledi.
Varlık: Başarı için uzmanlık alanınıza odaklanın…
Panelde geleceğin profesyonellerine tavsiyelerde de bulunan Varlık, doğru stratejinin fazla satmak değil karlı satmak üzerine kurulması gerektiğini dile getirdi. Varlık, “İş dünyasında adım attığınızda giderlerinizi ve stoklarınızı kontrol etmek, verimliliği ve yenilikçiliği artırmak için çalışmalısınız. Öte yandan firmanızda çalışan personellerin görüşlerini asla göz ardı etmemelisiniz. En önemli konu ise başarıya ulaşmak için uzmanlık alanıza odaklanmalısınız” dedi.
Öte yandan geriye baktığında, iniş çıkışlarıyla zorlu bir zirve yürüyüşünü gerçekleştirdiğini söyleyen İnoksan Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, yarını düşünen yönetim anlayışlarıyla kolay elde etmedikleri başarıyı yıllarca muhafaza edip, daha da ileriye taşımayı hedeflediklerini söyledi.
İnoksan Hakkında:
Mutfak ekipmanları sektörünün öncülerinden İnoksan’ın temelleri 1980 yılında atılmıştır. Bugün 20.000 metrekare kapalı alanda son teknolojiyle donanmış bir endüstri üssüne dönüşmüş fabrikasında üretim yapmakta olan İnoksan, 4.000 çeşide varan yardımcı mutfak ürünleriyle; otel, bar, kafe, restoran, turistik tesis, fast food gibi yeme-içme alanlarının bulunduğu tüm mekanlara gereken tüm ürün ve aksesuarları üretip, gerektiğinde ithal ederek müşterilerine sayısız alternatif sunmaktadır.
6 büyük ilde bölge müdürlüğü, 40'a yakın yetkili bayisi bulunan İnoksan, Türkiye geneline yayılmış 90 yetkili servisi ve 350 servis elemanıyla koşulsuz müşteri memnuniyeti sağlamak ilkesi doğrultusunda çalışmalarını sürdürmektedir.
Araştırma ve geliştirmeye öncelik veren ve yıllık cirosunun önemli bir bölümünü Ar-Ge çalışmalarına ayıran İnoksan, ürettiği inovatif ekipmanlarla dünya markalarıyla rekabet etmektedir. İnoksan, 5 kıtaya yaptığı ihracatla Türk pazarındaki gücünü dünyaya da taşımaktadır.
Türkiye’nin önemli sanayi kuruluşları arasında yer alan İnoksan, ISO 9001 Kalite Yönetim, OHSAS 18001 İş Sağlığı Güvenliği ve ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemleri’ni entegre ederek, sektöründe bir ilke imza atmıştır. İnoksan, kaliteden ödün vermeden sektöründe öncü çalışmalarına devam etmektedir.
İNOKSAN, köklü geçmişinden aldığı güçle odaklanma, farklılaşma, yenilikçilik ve sürdürülebilirlik temelleri üzerine kurduğu çalışma anlayışını koruyarak, mutfakların mimarı olmayı ve yeni başarı hikâyeleri yazmayı sürdürecektir.
Haberin Kaynağı : Ünite İletişim
30.03.2015