INOTA AMR: Otonom Taşıyıcı Mobil Robot
İnovasyon Mühendislik olarak 2009 senesinden bugüne Otonom Mobil Taşıyıcı Robotlar ve Gerçek Zamanlı Konumlandırma Sistemleri üzerine faaliyet gösteriyoruz
İnovasyon Mühendislik olarak 2009 senesinden bugüne Otonom Mobil Taşıyıcı Robotlar (AMR) ve Gerçek Zamanlı Konumlandırma Sistemleri (RTLS) üzerine faaliyet gösteriyoruz. Sunduğumuz tüm ürünlerin Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmaları, gömülü sistem tabanlı elektronik cihaz ve sistem tasarımı, mekanik tasarımı ve üretimi firmamız bünyesinde gerçekleştirilmektedir.
INOTA AMR: Otonom Taşıyıcı Mobil Robot
Tesis içesinde malzeme hareketlerinin standartlaştırılmasında en büyük yardımcınız. INOTA ile tesis içi lojistik maliyetleri düşerken, üretim ve verimlilik artar; doğru malzeme, doğru istasyona, zamanında ve güvenle taşınır.
Otonom sürüş kabiliyetine sahip
INOTA, Sahip olduğu otonom taşıma teknolojisi sayesinde tesis içerisinde malzeme-yük taşıma işlerini kolaylaştırır.
Altyapı gerektirmez
INOTA’nın devreye alınma sürecinde herhangi bir kablo, bant, manyetik hat altyapısına ihtiyaç duyulmaz. Hareket yollarını diğer araç ve insanlar güvenle kullanarak, malzeme taşıma amaçlı tesis içi ayrılan alan en aza indirilmiş olur.
Önüne çıkan engeller onu durduramaz
INOTA, önüne palet, kutu, ekipman gibi beklenmedik bir engel çıktığında, engelin etrafındaki boş alanı hesaplar. Yeterli yer varsa etrafından dolaşarak hedefe ilerler, veya yeni bir rota çizerek hedefe ulaşır.
Ürünlerinizi güvenle taşır
INOTA, sahip olduğu güvenli sürüş teknolojisi sayesinde taşıma kaynaklı ürün kayıplarını en aza indirerek, güvenli bir iç lojistik imkanı sunar. Üzerinde bulunan lazer alan tarayıcıları engelleri algılar, en doğru ivmede yavaşlatarak taşıyıcı kaynaklı iş kazalarının önüne geçilmesine yardımcı olur.
7/24 görevinin başında
INOTA, istasyonlar arası malzeme-yük taşıma görevini 7/24 yerine getirir, görevi esnasında herhangi bir yardımcı personele ihtiyaç duymaz. Bu sayede tesis içi taşıma kapasitesi kesin olarak belirlenerek, bu kapasiteye uygun üretim planlaması yapılır.
Otonom şarj teknolojisine sahip
Şarj durumu kontrol edilen INOTA şarj seviyesi kritik seviyeye geldiğinde, otonom olarak şarj istasyonuna yönelir. Batarya değişimine ve yardımcı bir personele gerek kalmadan tüm şarj işlemlerini kendisi yürütür. Şarj olduktan sonra sahadaki görevine geri döner.
PLAB RTLS: Gerçek Zamanlı Konumlandırma Sistemi
PLAB ile fabrikalar, büyük hastaneler, havalimanları, alışveriş merkezleri, otoparklar, maden-kömür ocakları gibi GPS sinyali alınamayan tüm kapalı ortamlarda; dinamik nesnelerin gerçek zamanlı konumları takip edilir.
Etiketler (Tag) dinamik objelerde, çapalar (Anchor) ise duvarlarda ve tavanlarda bulunur. Çapa ve etiket sayısı ortamın büyüklüğüne, engel durumuna ve takip edilecek nesnelerin sayısına göre belirlenir.
Tag ile anchorlar arasındaki mesafe TDOA (Time Difference of Arrival) tekniği ile ölçülür.
UWB (Ultra Geniş Bant) sinyalleri ve RTLS teknolojisi kullanılarak dinamik nesnelerin konum verileri hesaplanır ve veri tabanına veya buluta alınır. Arayüzler üzerinden uzaktan izleme yapılarak ve gerekli konum analizleri alınır.
UPLAT: Sanal Robotik Laboratuvarı (www.theuplat.com)
UPLAT Sanal Robotik Laboratuvarı, (www.theuplat.com) arka planda çalışan son teknoloji alt sistemler ile kullanıcılara eğitim ve araştırma konularında online bir platform sağlar.
Robotik üzerine çalışma yapmak veya robotik öğrenmek isteyen kişiler UPLAT ile Linux ve Robot işletim sistemi (Robot Operating System: ROS) gibi karmaşık sistemlerin kurulumu ile uğraşmadan, hızlı bir şekilde web üzerinden Robot işletim sistemi ve başlangıç seviyesinden üst seviyeye uzanan eğitim setlerine ulaşır.
UPLAT’ın içerisinde robotik laboratuvarının yanı sıra, her biri firmamız tarafından geliştirilmiş ve geliştirilmekte olan mobil robotların simulasyon modelleri, bu robotların özelliklerine ve uzmanlıklarına yönelik hazırlanmış robotik eğitim paketleri ve kullanıcıların bu sistemlere kendilerinin de yazılım geliştirmelerine olanak tanıyan bir kodlama arayüzü bulunur.
UPLAT: Sanal Robotik Laboratuvarı’nın sağladığı imkanlar ve daha fazlası için platformumuzu (www.theuplat.com) ziyaret edebilirsiniz.
Sizlerle tanışmak, ürün ve hizmetlerimizi birlikte incelemek için;
•10-13 Kasım 2021 tarihlerinde, WIN Eurasia (Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi, Endüstri 4.0 Festival Alanı, Stant D275)
•24-27 Kasım 2021 tarihlerinde BUMATECH (Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi, Salon 7, Stant 725) fuarlarındayız.
Stantlarımızda buluşmak dileğiyle.
Erol Çıracı
İnovasyon Mühendislik Ltd. Şti. Genel Müdürü
Elektrik Elektronik Yüksek Mühendisi