İSDER Konya’ya Çıkarma Yaptı
İSDER, 28 Mayıs 2014’te, T.C. Bilim, Sanayi, Teknoloji Bakanlığı, T.C. Konya Valiliği Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından, Konya Sanayi Odasında araç üzeri vinç, mobil vinç ve tavan vinç imalatına yönelik olarak Bakanlığın Genel Müdürlüğü ile Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü uzmanlarınca (2006/42/AT) Makine Emniyet Yönetmeliği Mevzuatlarıyla, Piyasa Gözetimi ve Denetimi kapsamında düzenlenen eğitim seminerine
İSDER, 27 – 28 Mayıs 2014’te ekibi ile birlikte Konya’ya çıkarma yaptı. Konya’da T.C. Bilim, Sanayi, Teknoloji Bakanlığı T.C. Konya Valiliği Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitim semineri İSDER’in Konya’daki vinç firmalarının ziyaret edilmesi bakımından bir fırsat yarattı. Bu fırsatı başarılı şekilde değerlendiren İSDER, Türkiye’nin vinç merkezi haline gelen Konya’da, Depo ve Raf Sistemleri Sektörü ve Vinç Sektöründen üye adaylarını ziyaret etti. Ziyaret edilen tüm firmalar, programın organize edilmesi aşamasından başlayarak, İSDER ekibini ağırlamaktan mutlu olacaklarını özellikle belirttiler. Konya Sanayi Odası tarafından düzenlenen Vinç PGD Eğitim Semineri'ne katılım amaçlı Konya'ya giden İSDER ekibi, komite çalışmalarını sağlıklı şekilde yürütebilmek, komitenin bağlı bulunduğu sektörleri kuvvetlendirmek ve sorunlarını çözmek amacıyla, üye adaylarının ziyaretlerini gerçekleştirmiştir. Bu İSDER’in proje ve faaliyetleri anlatılırken, aynı zamanda kendi bakış açıları ile sektörün problemlerini dile getiren firmalar dinlenirken, bu bağlamda yaptığımız çalışmalar, projeler ve çözüm önerileri firmalara aktarılmıştır.
İSDER Konya Tarım Fuarı Açılışı’nda!
İSDER 27 Mayıs 2014 tarihinde açılışı gerçekleştirilen KONYA TARIM 2014 fuarına katılım gerçekleştirdi. Daha önce çıkan fırtına ve yağan yağmur dolayısıyla katılımcılara zor anlar ve ciddi zararlar yaşatan alan, 6 salonluk yeni alanıyla hizmete girdi. Konya 12. Uluslararası Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı TARMAKBİR Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Derneği işbirliği ile gerçekleştirilmiştir. 55.000 m2 üzerine kurulu fuar alanında, İMDER üyelerinden Sanko, Türk Traktör, Sif JCB, Cumitaş'ın stantlarını ziyaret ettik. Ayrıca Tarmakbir ile de görüşerek kendileriyle işbirliği yapma konusunda görüşmeler gerçekleştirildi.
Görüşülen firmalar:
Ziyaret edilen ilk firma Depo Raf Sistemleri Sektörü’nden KARSAN oldu. Karsan'ın Genel Müdürü Yüksel Çakmak bey ile görüşme gerçekleştiren İSDER, proje ve faaliyetlerini aktardı. Türkiye'de yaşanan nitelikli eleman problemini kendilerinin de tecrübe ettiğini belirte Yüksel Bey, bu durumla ilgili çok ciddi problem yaşadıklarımı, eleman ile ilgili problemi çözemediklerini belirtti. Kendilerine detaylı şekilde 7 bölge 7 okul projesi kapsamında neler yaptığımızdan bahsettik. Özellikle FEM sertifikalandırmasından bahsettiğimiz toplantıda, İSDER'in bu konuda Türkiye'de yetkili tek dernek olduğunu belirttik. Ziyaret edilen ikinci firma MPG Makine (Kombassan & Acar) oldu. Firmada, Genel Müdürlük görevini sürdüren Veysel ALVER ile görüşme sağlandı. İSDER Genel Sekreteri Faruk Aksoy, Veysel Bey'in de görüşmeye verdiği yön doğrultusunda, daha çok ikinci el makina ithalatı ile ilgili kısıtlamalardan bahsetti. Bu konu hakkında hala kaçak giriş olduğunu belirten Veysel Bey'e, komite çalışmalarını güçlendirmek ve sektör problemlerini çözmek için güç birliği sağlamak istediklerini belirten İSDER Genel Sekreteri Faruk Aksoy, MPG Makinayı aralarında görmekten mutluluk duyacaklarını belirtmiştir. 27 Mayıs 2014 günü ziyaret edilen son firma AKC Makineydi. AKC Makine Genel Müdürü Mehmet Akcan ve Genel Müdür Yardımcısı H. Fatih Arıcı ile görüşme sağlandı. Mehmet Bey ve Fatih Beyler, İSDER'in faaliyetlerini çok ilgili bir şekilde dinleyerek, ilgi çekici bulduklarını söylediler. İSDER randevu almak için aradıklarında çok memnun olduklarını, İSDER’i daha önce duyduklarını ve faaliyetlerini takdir ederek izlediklerini belirten Mehmet Bey, İSDER’in ziyaretinden dolayı gurur duyduklarını belirttiler.28 Mayıs 2014’te ise Elektrikli Gezer Vinç Sektörü firmaları ziyaret edilmiştir. Ziyaret ettiğimiz ilk firma Makkon Makine oldu. İşletme Müdürü İsmail Boylu ve firma Genel Müdürü Metin Karagöz ile gerçekleştirdiğimiz görüşmeye Güralp Vinç Pazarlama Grup Müdürü Mehmet Yıkılmaz, Güralp Vinç Konya Bölge Müdürü Tamer Demirci de katıldı. Tasarım, proje, kaldırma ekipmanları imalatı, çelik konstrüksiyon, danışmanlık konularındaki faaliyet gösteren firmada, İSDER'in tanıtım sunumu gerçekleştirilerek, projelere özellikle değinildi.28 Mayıs 2014 günü görüşme gerçekleştirdiğimiz ikinci firma ise Sekizli oldu. Mevlüt Sekizli ile gerçekleştirdiğimiz görüşmede, diğer her görüşmede olduğu gibi, Konya Sanayi odasında gerçekleştirilecek PGD Vinç Seminerini hatırlattık. Ardından İSDER tanıtımı ve projeler ile ilgili bilgi verildi. Projelere olumlu yaklaşan Mevlüt Sekizli, projelerimizi ilgiyle dinledi.
İSDER Ekibi; Güralp Vinç Pazarlama Grup Müdürü Mehmet Yıkılmaz Güralp Vinç Konya Bölge Müdürü Tamer Demirci ile birlikte T.C. Bilim, Sanayi, Teknoloji Bakanlığı T.C. Konya Valiliği Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından 28 Mayıs 2014 tarihinde saat 14.00 – 17.00 arasında Konya Sanayi Odasında düzenlenen, araç üzeri vinç, mobil vinç ve tavan vinç imalatına yönelik olarak Bakanlığın Genel Müdürlüğü ile Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü uzmanlarınca (2006/42/AT) Makine Emniyet Yönetmeliği Mevzuatlarıyla, Piyasa Gözetimi ve Denetimi kapsamında eğitim seminerine katılmıştır. Açılış Konuşmasının Mobil Vinç Sektör Komitesi Başkanı, Hidrokon Firması Genel Müdürü, ayrıca Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü tarafından gerçekleştirildiği seminere katılım yoğundu. İSG ve PGD'ye özellikle Soma felaketine vurgu yaparak konuşmasını sonlandıran Memiş Kütükçü'nün ardından, üye adayı firmalarımızda tekrar görüşme fırsatı bulduğumuz seminerde, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Uğur Özalır da bir konuşma gerçekleştirdi. Özellikle Güralp Vinç'ten Mehmet Bey'in sorularıyla canlandırdığı seminer, Sanayi Genel Müdürlüğü Mevzuatlar – Sn. Mehmet TARAKÇI'nın konuşması ile devam etti. Seminerde özellikle belirtilen notlar arasında 2014 Yılı Mobil ve Gezer Tavan Vinç Denetimleri de vardı. Toplamda 122 adet firmanın denetimi gerçekleştirilirken, mobil vinçler için yapılan 76 firma denetiminde 55 adet uygun ve 21 adet aykırı firma tespit edilmiştir. Gezer Vinçlerde ise 23 adet uygun ve 23 adet aykırı olmak üzere 46 adet firma denetlenmiştir.
Seminerde ele alınan konular arasında; PİYASA GÖZETİMİ VE DENETİMİ; ELEKTRİKLİ GEZER-TAVAN VİNÇLERE YÖNELİK PİYASA GÖZETİMİ VE DENETİMİ; MOBİL VİNÇLERE YÖNELİK PİYASA GÖZETİMİ VE DENETİMİ (PGD) UYGULAMALARI; MAKİNA EMNİYETİ YÖNETMELİĞİ (2006/42/AT). Programın ardından, Memiş Kütükçü makamında ziyaret edilerek, gerçekleştirilen seminer için tebrik ve teşekkürler kendisine iletildi.
Haberin Kaynağı : İsder
12.06.2014