İşletmenizin Mutfağı Güvenli Mi
Ticari işletmelerin bünyesinde bulunan endüstriyel mutfaklarda çalışanın sağlığı ve iş güvenliğinin garantisi öncelikle kullandığı ekipmanın güvenlik önlemlerinin tam olarak sağlanmış olması ile mümkündür.
Endüstriyel mutfaklarda güvenlik kavramı, makine emniyet güvenliği, elektrik ve gaz enerjilerinin kullanımı ile ilgili güvenlik ile birlikte hijyen güvenliği ve gıda ile temas eden maddeler için gerekli güvenlik tedbirlerini kapsamaktadır. Endüstriyel mutfak sektöründe yarım yüzyılı aşkın süredir faaliyet gösteren Öztiryakiler tarafından üretilen tüm elektrikli ve gazlı cihazlar ile set üstü kullanım ekipmanları yürürlükteki ulusal ve uluslararası güvenlik standartlarına uygundur.
Öztiryakiler'in ülkemiz dışında, Avrupa Birliği'nden Kuzey Amerika, Kanada, Avustralya'ya; Arap Yarım adasını, Afrika ülkelerini, Rusya ve çevre ülkelerini de kapsayan bağımsız kuruluşlar tarafından verilmiş 200 civarı kalite güvenlik sertifikası ve bu sertifikaları kapsayan 2 bini aşkın endüstriyel mutfak ürünü bulunmaktadır. Konusunda uzman personeli tarafından tüm mutfak cihazları önce güvenlik prensibi ile standartlara uygun olarak tasarlanan ve test edilerek onaylanan Öztiryakiler, seri üretime başlamadan önce cihazlarını bağımsız kuruluşlar tarafından uygunluğu tespit ettirilerek, sertifikalı bir şekilde ulusal ve uluslararası pazarlara sunmaktadır. Öztiryakiler'in endüstriyel mutfak ürün gamında önemli yer tutan (%35 civarında) pişirme ekipmanlarını oluşturan her bir ürün için özel güvenlik önlemleri tanımlanmıştır. Fritözlerde yağ sıcaklığının 200°C'yi geçmemesini sağlamak, arıza durumunda yağın alev almadan sistemin devre dışı kalmasını sağlayan aşırı sıcaklık kontrol sistemleri ile donatılmış olması, tüm gazlı pişirme ekipmanlarının alev sönmesine karşı emniyet tertibatlı olması, servise hazır ürünlerin bekletildiği ve sunum yapıldığı servis hatlarında ve bain marie'lerde bekletilen ürünün bakteri üretmeyecek sıcaklıklarda (sıcak üniteler minimum 63 °C, soğuk ünitelerde 4°C maksimum) muhafaza edilmesini sağlamak çok önemlidir. Pişirme ve sunum için kullanılan servis ekipmanlarının yeniden kullanım için bulaşık makinelerinde yıkanması gerekmektedir. Yıkama işleminden sonra bulaşık makinelerinde durulama işleminin mutlaka 80 °C üzerindeki bir durulama su ısısı ile gerçekleştirilmesinin hijyen güvenliğinin sağlanması açısından önemi büyüktür. Öztiryakiler Bulaşık Yıkama Makineleri çalışırken durulama işlemi esnasında sıcak su ile buluşan ekipmanların yüzey ısısının 77 °C den az olmamasını garanti etmektedir. Bu da daha yıkama esnasında bakteri oluşumunu engellemektedir. Öztiryakiler Soğutucuları HACCP sistemine uygun çalışıp buzdolabının kapısının açık unutulmasında dahi görsel ve işitsel ikaz sistemi çalışanı uyarmakta ve gıdaların bozulması engellenmektedir. İstenildiğinde geçmişe dönük olarak saatlik buzdolabı iç ısıları çalışan tarafından kontrol edilebilmektedir. Bu özellikler gıda güvenliğinin sağlanması açısından çok önemlidir. Endüstriyel mutfak sektörünün teknoloji rotasını çizen Öztiryakiler, sektör lideri olarak işletme mutfaklarının güvenliğini ve tasarrufu önemsiyor. Bu sebeple 100'ü aşkın ülkede OZTI markası ile profesyoneller için tasarlıyor, üretiyor ve kuruyor.
Haberin Kaynağı : Öztiryakiler
18.02.2015