Koska, Ramazan Bayramı’nda Diyabetikleri de Unutmadı
Türk sofrasının geleneksel lezzeti Koska, Ramazan Bayram’ında diyabet hastalarını da unutmadı.
Geleneksel lezzetleri yeniden yorumlayan Koska, şeker kullanmadan hazırladığı lokum ve tatlıları ile diyabet hastaları ve formuna dikkat edenleride bayramda tatlısız bırakmıyor.
Yüzyılı aşkın süredir geleneksel tatlarıyla Türk sofrasının değişmez markası olan KOSKA, sunduğu ürün yelpazesiyle 7’den 77’ye her yaşa ve her damak zevkine hitap ediyor.
Bayramların vazgeçilmezi lokum ve tatlıları, diyabet hastalarına özel olarak şeker kullanmadan hazırlayan Koska, Ramazan Bayramı’nda sağlığına ve formuna dikkat edenleri de bayram tatlısından mahrum bırakmıyor.
Tamamen doğal tatlandırıcılar kullanılarak hazırlanan diyabetik, lokum, badem ezmesi, helva ve reçel gibi tatlılar, “Nazar Boncuklu” ambalajları ile tüm Koska mağazaları ve zincir marketlerde satışa sunuluyor.
Dünya ve Türk gıda sanayinde ilklere imza atan Koska,fıstık, fındık, cevizin yanı sıra lavanta, tarçın, limon, çikolata kaplı ve gül yapraklı gibi alternatifleriyle 28 farklı çeşit lokumu tüketicinin beğenisine sunuyor.
KOSKA Hakkında:
Temelleri 1907 yılında Denizli’de Hacı Emin Bey’in faaliyet gösterdiği helvacı dükkânıyla atılan Koska, baba mesleğini sürdüren Halil İbrahim Dindar’ın 1931 yılında oğulları ile birlikte İstanbul’un Koska semtinde bir dükkân açmasıyla devam ediyor. Zamanla Adil Bey’in yaptığı helva ve tatlıların lezzetiyle ünlenen mağaza, bulunduğu semtten dolayı Koska Helvacısı olarak anılmaya başlıyor. Aile daha sonra Koska isminin patentini alarak, ürünlerinin markası yapıyor. 1974 senesinde Topkapı’da kurulan fabrikada helvanın yanı sıra lokum, reçel ve koz helva üretimine başlayan Koska, 1983 yılında Merter’de inşa edilen modern tesislere taşınarak faaliyetlerini sürdürüyor. Halen Dindar Ailesi’nin 4’üncü kuşağı tarafından yönetilen Koska, 1998 yılı sonlarında taşındığı Avcılar-Ambarlı Kavşağı’nda, 11 dönüm arazi üzerine kurulu 18 bin m² kapalı alana sahip yeni tesislerinde üretimine devam ediyor. En son teknolojiyle tüm üretim, makine ve donanımını yenileyen Koska, üretim kapasitesini ve ürün kalitesini daha da arttırarak helva, tahin, pekmez, reçel, lokum ve geleneksel Türk tatlıları üretiyor. Türk Gıda Sanayi’nde bir ‘ilk’e imza atan marka, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’nın izni ile bugün tamamen doğal tatlandırıcılar kullanarak şekersiz helva, lokum, badem ezmesi ve reçel üretimi de gerçekleştiriyor. Türkiye’nin tüm marketlerinde ürünlerinin satıldığı ve 55 ülkeye gerçekleştirdiği ihracatın yanı sıra perakende sektöründe de iddialı olan Koska’nın Ambarlı, Avcılar, Bakırköy, Otogar, Beykent ve Torium Alışveriş Merkezi olmak üzere toplam altı perakende mağazası bulunuyor.
Haberin Kaynağı : Hill&KnowltonStrategies
13.08.2013