Koska’nın Tahin-Pekmez Lezzeti Şimdi de Cam Kavanozda
Yüzyılı aşkın deneyimini modern yorumlarla tüketiciye sunan Koska, “Süper İkili” ile başlattığı tahin-pekmez lezzetini cam kavanoza taşıdı. Koska’nın tamamen doğal ve katkısız ürettiği tahin-pekmez karışımı, özellikle çocukların beslenmesinde sağlıklı bir seçenek olacak.
Koska, hiçbir katkı maddesi ve koruyucu kullanılmayan, tamamen doğal 7’den 70’e her yaşa hitap eden tahin pekmez karışımını,bu kez camın sağlığı ile birleştirerek tüketiciye sunuyor.
Tarladan alınan ürünlerinTürkiye’de sadece Koska’da bulunan son teknolojiye sahip tesislerinde besin değerleri tamamen korunarak işlenmesiyle kavanozlanan tahin-pekmez karışımı, vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin. E, C ve B vitaminleri içeren tahin-pekmez karışımı, kolesterol içermiyor. Gluten de içermediğinden, çölyak hastaları da dahil her yaş grubu ile farklı beslenme alışkanlıklarına sahip kişiler tarafından güvenle tüketilebilecek tahin-pekmez karışımı, özellikle çocukların dengeli beslenmesinde sağlıklı bir seçenek olacak.
350 gramlık cam kavanozlarda tüketiciye sunulan tahin-pekmez, nazar boncuklu Koska Mağazaları, tüm zincir marketler ve www.koska.com/onlineinternet adresinden satışa sunuluyor.
KOSKA Hakkında:
Temelleri 1907 yılında Denizli’de Hacı Emin Bey’in faaliyet gösterdiği helvacı dükkânıyla atılan Koska, baba mesleğini sürdüren Halil İbrahim Dindar’ın 1931 yılında oğulları ile birlikte İstanbul’un Koska semtinde bir dükkân açmasıyla devam ediyor. Zamanla Adil Bey’in yaptığı helva ve tatlıların lezzetiyle ünlenen mağaza, bulunduğu semtten dolayı Koska Helvacısı olarak anılmaya başlıyor. Aile daha sonra Koska isminin patentini alarak, ürünlerinin markası yapıyor. 1974 senesinde Topkapı’da kurulan fabrikada helvanın yanı sıra lokum, reçel ve koz helva üretimine başlayan Koska, 1983 yılında Merter’de inşa edilen modern tesislere taşınarak faaliyetlerini sürdürüyor. Halen Dindar Ailesi’nin 4’üncü kuşağı tarafından yönetilen Koska, 1998 yılı sonlarında taşındığı Avcılar-Ambarlı Kavşağı’nda, 11 dönüm arazi üzerine kurulu 18 bin m² kapalı alana sahip yeni tesislerinde üretimine devam ediyor. En son teknolojiyle tüm üretim, makine ve donanımını yenileyen Koska, üretim kapasitesini ve ürün kalitesini daha da arttırarak helva, tahin, pekmez, reçel, lokum ve geleneksel Türk tatlıları üretiyor. Türk Gıda Sanayi’nde bir ‘ilk’e imza atan marka, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’nın izni ile bugün tamamen doğal tatlandırıcılar kullanarak şekersiz helva, lokum, badem ezmesi ve reçel üretimi de gerçekleştiriyor. Türkiye’nin tüm marketlerinde ürünlerinin satıldığı ve 55 ülkeye gerçekleştirdiği ihracatın yanı sıra perakende sektöründe de iddialı olan Koska’nın Ambarlı, Avcılar, Bakırköy, Otogar, Beykent ve Torium Alışveriş Merkezi olmak üzere toplam altı perakende mağazası bulunuyor.
Haberin Kaynağı : H+KStrategies
27.08.2013