Lezzetten Vazgeçmeden Sağlıklı Beslenebilirsiniz
Yediklerinde daha fazla GDO, katkı maddesi ve hormon istemeyen halkımız artık lezzetin yanında sağlığa fayda konusunu da önemsiyor.
Bu hassasiyeti göz ardı etmeyen uzmanlar, Türk damak tadının vazgeçilmezlerinden olan, salata ve ekşili dolmalara kattığı lezzetle tanınan nar ekşisini de araştırdı. Yapılan çalışmalara göre çeşitli mineral, vitamin, enzim ve antioksidanlar bulunduran nar ekşisi, bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
Güney ve Güneydoğu Anadolu’da yetişen narlardan ürettiği yüzde 100 nar suyundan yüzde 100 nar ekşisi ve nar ekşisi sosları ile yerli üreticiye destek olan Doğanay Gıda, ürünlerinde hiçbir katkı maddesi bulunmamasına özen gösteriyor. Ürünlerini 30’dan fazla ülkeye ihraç eden Doğanay, üretimin hiçbir aşamasında kimyasal işleme başvurmuyor ve bu sayede taze olarak kullandığı meyvelerin besin değerlerini korumasını sağlıyor. Geleneksel lezzeti muhafaza ettiği yüzde 100 nar ekşisinde var olan vitamin ve minerallere vurgu yapan Doğanay, içeriğindeki B1, B2 ve C vitamini ile güçlü bir antioksidan olan narı en lezzetli haliyle sofralarımıza getiriyor.
Bahar Yorgunluğuna Çözüm
Yapılan araştırmalara göre, bağışıklık sistemimizi zayıflatan ve kanser gibi hastalıkların önünü açan toksinlerle mücadelede içeriğindeki antioksidan sayesinde nar çok önemli bir yere sahip. Narın en lezzetli hali ve salatalarımızın vazgeçilmezi nar ekşisi de bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korunmada en doğal yardımcılarımızdan. Enfeksiyonlara karşı vücut direncini koruyan ve artıran nar ekşisi, aynı zamanda enerji veriyor ve yorgunluğu gideriyor. Uzmanların da önerdiği nar ekşisi; baharın yaklaştığı şu günlerde özellikle yoğun çalışanların korkulu rüyası haline gelen “bahar yorgunluğu”na karşı çözüm.
Kolesterol ve kan şekerimizi dengeleyerek artmasını engelleyen nar ekşisinin faydaları saymakla bitmiyor. İshali önleyen ve tedavisinde bitkisel destek sağlayan nar ekşisi, bağırsak parazitlerinin de düşmanı. İdrar söktürücü özelliği ile toksin atılımına yardımcı olan nar ekşisi, cilde esneklik sağlayarak pürüzsüz bir görünüm kazanmasında da etkili oluyor. Narın ve nar ekşisinin tüm bu faydalarını tüketicilere ulaştıran Doğanay Gıda, yüzde 100 nar suyuyla ürettiği nar ekşisini tüm dünyaya sevdirmeyi hedefliyor.
Doğanay Hakkında:
1997 yılında Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan fabrikasında şalgam suyu üretimiyle çalışmalarına başlayan Doğanay, bugün 38bin m2 kapalı alanda hizmet vermektedir. Ürün portföyünde acılı acısız seçenekleriyle sunulan şalgam suyu dışında sade-naneli ve şekersiz limonata, %100 üzüm sirkesi, %100 elma sirkesi, balsemik sirke, limon sosu, %100 limon suyu, %100 Nar ekşisi, ve Nar ekşisi sosları bulunan Doğanay, tesislerinde gerçekleştirdiği teknolojik devrimlerle yıllık üretimini 350 bin litreye çıkarmıştır. Türkiye’de 81 ilde yaygın dağıtım ağına sahip distribütörleriyle tüm uluslararası, ulusal ve yerel müşterilere en hızlı şekilde ve maximum müşteri memnuniyetini hedefleyerek ürünlerini ulaştırmanın yanı sıra, toplam üretiminin %35ini dünyanın tüm kıtalarında 30’un üzerinde ülkeye ihraç etmekte ve ülkemizin şalgam suyu tüketiminin de %93’ünü üretmektedir.
Doğanay Gıda, İyi Tarım Uygulamaları Denetim ve Belgelendirme, FAO(Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Örgütü) ödülü, ISO 220000, ISO 9001, HACC, TSE, gibi sahip olduğu belgelerle de kaliteye vermiş olduğu öneme dikkat çekmektedir.
Haberin Kaynağı : Avantgarde İletişim Danışmanlığı
04.06.2013