Madeni Yağda Lider 5 Yıldır Değişmedi
Türkiye akaryakıt dağıtım ve madeni yağ sektörünün lideri Petrol Ofisi, madeni yağ sektöründeki liderliğini sürdürmeye devam ediyor. 2014 yılında yaklaşık 11 bin tonu ihracata yönelik olmak üzere toplam 99 bin 500 ton madeni yağ satışı gerçekleştiren Petrol Ofisi, 2010, 2011, 2012 ve 2013 yıllarının ardından 2014 yılında da madeni yağ pazarının lideri oldu.
• Petrol Ofisi Madeni Yağları, 2014 yılını da pazar lideri olarak tamamlayarak, aralıksız 5’inci kez madeni yağ sektöründe lider oldu.
• Petrol Ofisi Madeni Yağları, 2014 PETDER verilerine göre madeni yağ ve kimyasallardan oluşan toplam madeni yağ pazarında yüzde 25,2’lik pay sahibi oldu.
• Petrol Ofisi’nin madeni yağlar pazarındaki sürekli liderliğinde takım çalışması ve yaygın hizmet ağı önemli rol oynuyor.
Sektörde üst üste 5 yıl lider olarak önemli bir başarıya imza atan Petrol Ofisi, PETDER 2014 yılı verilerine göre madeni yağ ve kimyasallardan oluşan toplam madeni yağ sektöründe yüzde 25,2 pazar payı elde etti ve pazar lideri konumunu korudu. Özellikle hedeflenen ürün gruplarında satış tonajı ve pazar payı artışı yakalayarak liderlikteki yerini sağlamlaştıran Petrol Ofisi Madeni Yağları, müşteri odaklı yaklaşımı ve doğru stratejik adımları ile bu liderliği önümüzdeki yıllarda da sürdürmeyi hedefliyor.
OMV Petrol Ofisi Ticari Satışlar ve Madeni Yağlar Direktörü Sezgin Gürsu, 5 yıldır liderlik bayrağını taşımalarında doğru stratejinin belirlenmesinin ve bu stratejinin adım adım uygulanmasının önemine dikkat çekerek, “Bu başarı, sektörel deneyimi yüksek, konusunda uzman Petrol Ofisi takımının eseridir” dedi. Rekabette müşteri odaklı yaklaşımları ile fark yarattıklarını belirten Gürsu ayrıca “Bizim için önemli olan müşterilerimize yakın olmak, talep ve ihtiyaçlarını iyi anlamak, onlara değer yaratan ürün ve hizmetler sunmaktır. Biz de Petrol Ofisi olarak tüm çalışmalarımızı bu yönde şekillendiriyor, mevcut ve potansiyel müşterilerimize en yeni teknolojileri sunma konusunda hep ‘öncü’ olarak hareket ediyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da liderlik yolunda sürekli ve sürdürülebilir şekilde devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Liderliğin bir diğer sırrı da yaygın hizmet ağı
Türkiye madeni yağ pazarının lideri OMV Petrol Ofisi, yılda toplam 140 bin ton üretim kapasitesine sahip İzmit-Derince’de bulunan fabrikasında ürettiği madeni yağ ve gres ürünlerini; yurt geneline dağılmış OMV Petrol Ofisi akaryakıt istasyonları, maxima - MAXIMUS yağ değişim merkezleri ve yaygın distribütör ağı sayesinde ulaştığı 16 bini aşkın satış noktası aracılığıyla müşterilerine ulaştırıyor.
Doğrudan OMV Petrol Ofisi tarafından kamu ve özel sektör kuruluşları ile yetkili otomotiv servislerine satılmakta olan Petrol Ofisi Madeni Yağları ayrıca başta Rusya, Irak, KKTC, Azerbaycan, Libya, Gürcistan, Türkmenistan, Yunanistan, Makedonya, Kosova, Bosna Hersek, Ukrayna ve Tunus olmak üzere Avrupa, Afrika ve Ortadoğu’da 27 ülkeye ihraç ediliyor.
OMV Petrol Ofisi A.Ş. :
2014 yılında 33 milyar TL satış geliri elde eden OMV Petrol Ofisi, Türkiye’nin en büyük ikinci özel sektör şirketi konumundadır. OMV Petrol Ofisi, 2.140 akaryakıt istasyonu, 1 madeni yağ fabrikası, 11 akaryakıt, 3 LPG dolum terminali, 19 havaalanı ikmal ünitesi ve yaklaşık 1,17 milyon metreküpü aşan depolama kapasitesiyle Türkiye’nin lider akaryakıt dağıtım ve madeni yağ şirketidir.
OMV
OMV Aktiengesellschaft, 2014 yılında gerçekleştirdiği 36 milyar avro grup satışı ve 25.500 çalışanı ile Avusturya’nın en büyük halka açık sanayi şirketidir. Şirketin Upstream iş kolu Romanya ve Avusturya’da güçlü bir tabana ve dengeli uluslararası bir portföye sahiptir. OMV’nin, 2014 yılında günlük üretimi yaklaşık 309.000 varil yakıta eşdeğerdir. OMV, 2014 sonu itibariyle Downstream’de 17,4 milyon ton yıllık rafinaj kapasitesi ve yaklaşık 4.100 akaryakıt istasyonu ile aralarında Türkiye’nin de olduğu 11 ülkede hizmet vermektedir. OMV, Avusturya’da bir doğal gaz boru hattı ile Avusturya ve Almanya’da doğal gaz depolama tesisleri işletmektedir. OMV, 2014 yılında 123 TWh gaz satışı gerçekleştirmiştir.
Sürdürülebilirlik
OMV Resourcefulness konsepti ile sorumlu davranış biçimini tüm değer zincirinde etkin bir şekilde uygulamaktadır. Amaç yenilikçi çözümler aracılığıyla toplum, çevre ve OMV için kazan-kazan yaklaşımını yaratmaktır. Bu yaklaşım genel olarak su ve CO2 yönetimi, geleceğin enerji kaynaklarını güvenceye alma ve özellikle kadınlara destek veren eğitim ile gelişime odaklanmaktadır. OMV, BM Küresel İlkeler Sözleşmesi’ndeki imza sahiplerinden biridir.
Haberin Kaynağı : SUBCONTURKEY YAN SANAYİ ve TEDARİKÇİ GAZETESİ
13.04.2015