Makine Otomasyonu Alanında Lider Bir Marka: Tarhan Makine Otomasyon
‘Tarhan Makine Otomasyon olarak, 21. yüzyılın ve gelecek yüzyılların teknolojik gelişmelerine paralel olarak...
"Makine Otomasyonu" Alanında Lider Bir Marka: Tarhan Makine Otomasyon
‘Tarhan Makine Otomasyon olarak, 21. yüzyılın ve gelecek yüzyılların teknolojik gelişmelerine paralel olarak, dünya çapında öncü bir rol üstlenmeyi hedeflemekteyiz.’ diyen Tarhan Makine Otomosyon Genel Müdürü Cengiz Dinç, Türk malının dünya genelinde kaliteli ve yüksek teknolojili bir ürün olarak tanınmasını sağlamak için ürünler tasarlamak ve geliştirmek üzerine yoğunlaştıklarını söyledi.
SUBCONTURKEY: Kısaca sizi tanıyabilir miyiz?
Cengiz Dinç: 1982 Üsküdar İSTANBUL doğumluyum. Lise öğrenimi Haydarpaşa End. Mes. Lisesi, Üniversite öğrenimi Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Tasarım Konstruksiyon Öğretmenliği ile tamamladım. Bu süre boyunca aynı zamanda sanayide çalışma fırsatım oldu fırsat diyorum çünkü kendimi geliştirmemdeki en büyük pay sanayi içinde bulunmam olmuştur. 1999 ile 2014 yılları arasında çeşitli yerli yabancı firmalarda tasarım ve proje sorumlulukları yaptım 2014 yılı sonunda kendi şahıs firmamı (CUSA MAKİNE OTOMASYON) kurarak özellikle otomotiv sanayine çeşitli otomasyon projeleri yaptık, 2020 yılında şahıs firmasını şirkete çevirerek TARHAN MAKİNE OTOMASYON olarak de bu zamana kadar devam etmekteyiz.
SUBCONTURKEY: Tarhan Makine Otomasyon’un kurumsal kimliği hakkında bilgi verir misiniz?
Cengiz Dinç: Tarhan Makine Otomasyon olarak, 21. yüzyılın ve gelecek yüzyılların teknolojik gelişmelerine paralel olarak, dünya çapında öncü bir rol üstlenmeyi hedeflemekteyiz. Bu doğrultuda, Türk malının dünya genelinde kaliteli ve yüksek teknolojili bir ürün olarak tanınmasını sağlamak için ürünler tasarlamak ve geliştirmek üzerine yoğunlaşıyoruz. Yurt içi ve yurt dışı endüstriyel sistemlerde kullanılabilmesi için ürünlerimizin adaptasyonunu sağlamak, küresel pazarda rekabet avantajı elde etmek adına temel önceliklerimiz arasında yer alıyor.
"Makine Otomasyonu" alanında lider bir marka olarak, "Akıllı Makineler" sloganıyla hareket ediyoruz. Türkiye ve dünyada gelişmekte olan endüstriyel üretim sistemlerinde kullanılabilecek özel tasarlanmış, verimli, ergonomik ve kaliteli makineler ile makine sistemleri geliştirmek için sürekli çalışmalar yürütüyoruz.
Misyonumuz, endüstrinin her türlü ihtiyacını karşılamak için gerekli olan makine, ekipman ve otomasyon sistemlerini projelendirip üretmektir. Bu doğrultuda, verimlilik, doğruluk, tekrarlanabilirlik, maddi kazanç, kalite ve güvenilirlik gibi endüstriyel alanlarda önemli olan unsurları göz önünde bulundurarak, akıllı üretim ve işbirlikçi bir otomasyon sistemi ile çözümler sunmaktayız.
Vizyonumuz ise, gelişen makine, elektronik ve yazılım teknolojilerini kullanarak son teknolojiye sahip elektromekanik sistemler geliştirmek ve gerektiğinde mevcut sistemlere entegre etmektir. Bu sayede, sürekli olarak yenilikçi çözümler sunarak sektörde öncü konumumuzu korumayı ve güçlendirmeyi amaçlıyoruz.
SUBCONTURKEY: Hizmetleriniz ve ürünleriniz hakkında detaylı bilgi verir misiniz?
Cengiz Dinç: Üretim hattı ve ekipmanları tasarımı, Üretim hattı ve ekipmanları üretimi, Endüstriyel otomasyon, Montaj makineleri, Test Makineleri, Robotik üretim hücreleri vb..
SUBCONTURKEY: Hedef sektörleriniz hangileridir? Endüstriyel üretimin her alanında var mısınız? -Tarhan Makine Otomasyon ürünlerinin tercih edilir kılan özellik ve kabiliyetleri nelerdir?
Cengiz Dinç: Otomotiv, savunma sanayi, medikal, elektronik, inşaat. Genelde bizim tercih edilme sebebimiz müşterimiz tarafından çözüm istenen konuya uygun herhangi bir ekipman yada makine ya hiç olmaması yada yurt dışında bir üretimi olması yurt dışından bu tip ekipmanları ve hatları yaptırmak çok daha maliyetli olduğu için biz memleket içinde a dan z ye projenin tüm süreçlerine hakim bir şekilde müşterilerimize hizmet sağlıyoruz.
Ayrıca firmamızın 2 ayrı markası olan CSATECH 3d printer nozulu CSAMIST ile yüksek basınçlı sisleme nozulu üretmektedir. Bu ürünler İsviçre tipi cnc kayar otomat tezgahlarımızda imal edilmekte ve kalite kontrolden geçmektedir.
SUBCONTURKEY: Global pazarda firmanızın konumunu değerlendirir misiniz? İhracat yaptığınız ülkeler hangileridir? Toplam cironuzun ne kadarını ihracat oluşturuyor?
Cengiz Dinç: Özel makineler ve üretim hatlarına yönelik çözümler sunan firmalar global pazarda her zaman farklı değerlendirilmektedir özellikle her geçen yıl bu durum daha önem kazanmaktadır, bunun sebebi Türkiye’de olduğu gibi dünyada da bu alanda çalışan firmaların sayısı azalmasıdır. Bu durumu Türkiye olarak fırsata çevirmemiz için nitelikli iş gücüne her zamankinden daha çok önem verip gerekli yol haritaları oluşturulup uygulamaya geçilmesi gerektiğini düşünmekteyim, ancak bu şekilde Türkiye’nin mühendislik gücünü de dünyaya göstermiş oluruz. İhracatımızı dolaylı olarak Almanya, Amerika, Sırbistan gibi ülkelere yapmaktayız.
SUBCONTURKEY: 2024 yılı sonunda hedeflediğiniz rakamlara ulaşacak mısınız? İlk 9 aylık verilerinizi değerlendirir misiniz? 2025 yılı hedefleriniz nelerdir?
Cengiz Dinç: 2024 yıl sonu hedefimiz 20 Milyon TL, ilk 9 ayda 15 Milyon TL civarında gözükmektedir. 2024 yılında CNC kayar otomat yatırımı da yaptık.