Marmara Siegener Galvaniz A.Ş., Hızlı ve Kaliteli Hizmet Vermeye Devam Ediyor
Marmara Siegener Galvaniz A.Ş. Pazarlama Satış Koordinatörü Bünyamin Halaç, firma hakkında bilgiler verdi.
Marmara Siegener Galvaniz A.Ş., Çorlu’da Kurulu Tesisiyle Trakya Bölgesine Hızlı ve Kaliteli Hizmet Vermeye Devam Ediyor
Marmara Siegener Galvaniz A.Ş. Pazarlama Satış Koordinatörü Bünyamin Halaç, Çorlu Tesisinin, bölgede eksikliği hissedilen modern ve hızlı yapısıyla yıllık 50 bin ton kapasite ile üretim tonajını sürekli arttırdığını belirtti ve Marmara Siegener Galvaniz A.Ş. hakkında şu bilgileri verdi:
2003 yılında İzmit’te kurulan firma Sektördeki olumlu gelişmeler ve fırsatların iyi değerlendirilmesiyle hızla büyüyerek 2008 yılında Almanya’nın önde gelen galvanizleme grup firmalarından Siegener Verzinkerei Gmbh firması ile ortak oldu. Bu ortaklıkla birlikte yeni projelere imza atıldı. Firma 2011 yılında Türkiye’nin en uzun (16 mt) galvanizleme tesisini Dilovası IMES OSB’de faaliyete geçirdi.
Büyüme stratejisi ile birlikte müşterilere daha hızlı cevap verebilmek adına, Trakya Bölgesinin ihtiyacı olan 3. Tesisi 2016 yılında Çorlu da devreye alındı. Bugün Marmara Siegener Galvaniz A.Ş. olarak Marmara bölgesinde kurulu 3 farklı lokasyonda (İzmit-Dilovası-Çorlu), yaklaşık 250 çalışanla sadece ‘Sıcak Daldırma Galvanizleme’ hizmeti verilmektedir. Firmanın herhangi bir metal imalatı yok. MSG, Marmara Bölgesinde, sadece fason galvaniz yapan ve 3 tesisi bulunan tek firma.
Tesis ölçüleri: Gebze:16mx1,8mx3,2m, Çorlu: 8mx 2mx3,5m, İzmit:7,5mx1,5 x2,2m.
Sahip olunan belgeler; ISO 9001, 14001, 18001. Ayrıca Türkiye Galvanizciler Derneği (GALDER), Türk Yapısal Çelik Derneği (TUCSA) ve AHK (Alman Türk Ticaret ve Sanayi Odası) üyeliği bulunmaktadır.
Marmara bölgesinin doğusunda, İstanbul Anadolu yakasıyla birlikte yaklaşık 10 galvanizleme tesisi var, fakat Avrupa yakasında yüksek kapasiteli ve modern tesis olarak sadece bizim tesisimiz var. Doğu yakasında çok fazla galvaniz tesisinin olmasın da özellikle Gebze-Dilovası civarında demir çelik üretim tesislerinin varlığı etkili. Lojistik avantaj sebebiyle demir çelik imalat tesislerinin de büyük çoğunluğu doğu yakasında kurulu. Ama bu dengenin Avrupa yakası lehine değişmesine katkı sağlamak için biz 3.tesisimizi Çorlu ya kurduk. Şu anda bölgenin tüm ihtiyaçlarını en son teknoloji ile donatılmış, tam otomatik tesisimizde karşılamaya çalışıyoruz. Yakın zaman içerisinde tesisimizin varlığı ve hizmet kalitemizin de etkisiyle bölgenin metal imalat sektörünün gelişmesine büyük katkılar sağlayacağımızı umuyoruz. Açıldığımız günden bugüne bölge de yaşanan metal imalat yatırımlarının artarak sürmesi de bunu destekliyor. Tesisimiz 3,5 metre derinliği ile de dikkat çekiyor, tek seferde büyük hacimli malzemeleri rahatlıkla galvanizleyebiliyoruz. Bu da metal imalatçılarının özellikle yurtdışına karşı rekabet gücünü arttırıyor. Tesislerimizde ve firma bünyemizde herhangi bir metal imalatımız yok. Bu da bize müşterilerimize rakip olmadan daha kaliteli ve hızlı hizmet vermemizi sağlıyor.
Sahip olduğumuz toplam 3 tesisle birlikte yıllık 150 bin ton çelik galvanizlemesine sahibiz. 7/24 kesintisiz, müşteri memnuniyeti odaklı çalışmalarımız hız kesmeden devam etmektedir.
Pandemi süreci ve alınan önlemler;
Öncelikle biz MSG olarak bu süreçte sağlık açısından ciddi tedbirler aldık. İlgili kuruluşların ve bakanlıkların tüm uyarı ve talimatlarına uyduk. Çalışma, yemek ve servis düzenlerimizi bu kurallara göre ayarladık. Çalışanlarımızın ciddi bir rahatsızlığı olmadı.
Bu konjonktürde genel ekonomi tüm dünya da çok olumsuz etkilendi. Ama galvanizleme sektörü için bu krizin çok olumsuz yıkıcı bir etkisi olmadı. 2018’de ki ilk kur yükselmesi krizin de pek çok firma maliyet odaklı, tasarrufa yönelik çalışmalar başlattı. Firmalar az tonajla, daha düşük adam saat maliyeti elde edip, buna verimliliğe çevirdi.
Firmamız özelinde aldığımız önlemler ve yapılan çalışmalar Pandemi sürecinde çok daha ön plana çıktı. Biz 2018 yılından bu yana fiyatlarımızı USD kuru üzerinde veriyoruz. Böylece kur dalgalanmalarından da minimum seviyede etkileniyoruz.
Bununla beraber metal sektöründe ciddi rakibimiz olan Çin ve Uzakdoğu ile rekabet şansımız arttı. Bu süreçte özellikle Çin kendi iç pazarını canlandırmak için önceliğini ihracata değil de -teşvik vs.ile- kendi iç piyasasına yöneltti. Bunda ihracat yaptığı ülkeler ile olan ticari ilişkilerinin zayıflaması da etkili oldu. Çin’in nispeten geri çekilmesi ile oluşan boşluğu Türk Demir Çelik ve metal İmalat Sektörü doldurdu. Her ne kadar ABD ve AB ülkeleri kotaları düşürse de özellikle galvanize dayalı metal imalat ürünleri için tercihleri ülkemizden yana oldu.
Türkiye deki metal imalatçıları (dolayısıyla Galvanizcileri) ile ilk defa çalışma şansı bulan yabancı firmalar -lojistik avantaj ve kaliteli üretim sebebiyle- memnuniyetle çalışmalarını ülkemize çevirdiler. Türk firmaları ise bunu fırsata çevirmeyi bildi. Biz de MSG olarak Pandemi sürecinde ağırlıklı olarak yurtdışına kesintisiz çalıştık. Önceki yıllarda galvanizlediğimiz toplam ürünlerin yurtdışına gönderilen kısmı yaklaşık %40-50’ler de iken, pandemi sürecinde bu oran %80’lere çıktı.
Son olarak şunları da söylemek isterim:
Sektörümüz açısından ticari anlamda çok büyük olumsuzluklar gözükmese de son 100 yılın en büyük salgınıyla karşı karşıyayız. Salgın Pek çok ülke de insani bir drama dönüştü. Ve hastalık tüm hızıyla yayılmaya devam ediyor. Bu şartlarda Türkiye dahil tüm dünya ülkelerinin uzun süre dayanması mümkün görünmüyor. Bu sebeple alınan önlemler ve bu önlemlere uymak son derece önemli.
Temennimiz bu felaketin bir an önce sona ermesi. Bu vesileyle salgınla mücadelede hayatını kaybedenleri rahmetle anıyor, gece gündüz demeden bizlerin sağlığı için çalışan isimsiz kahramanlarımız, tüm sağlık emekçilerine saygı, şükran ve minnetlerimi sunuyorum.