Metal işleme Sektörünün Uluslararası Teknoloji Platformu 3T Fuarı 10 Mart’ta Açılıyor
Türkiye’nin en büyük ve kapsamlı marka fuarlarından biri olan 3T; Uluslararası Metal işleme, Kalıp, Otomasyon ve Kaynak Teknolojileri Fuarı, 10-13 Mart 2016 tarihleri arasında Türkiye’nin yeni ve modern fuar alanı olan “fuarizmir”de 14’üncü kez gerçekleştirilecek. Yağmur Fuarcılık tarafından yıllardır başarıyla organize edilen 3T Fuarı hakkında Halkla ilişkiler Müdürü Yasemin Erkimen ile fuarın en son teknoloji ve gelişmelerini konuş
Kısaca 3T Fuarı’ndan ve teknolojik anlamda metal işleme sektörüne kazandırdıklarından bahseder misiniz?
Yasemin Erkimen: Geçen yüzyılın ikinci yarısından itibaren üretim hayatına giren CNC (Nümerik Bilgisayar Kontrol) donanımlı tezgahlar ve eş zamanlı olarak gelişen yarı iletken ve bilgisayar teknolojisi, bir çok sektörde yeni bir dönemin başlangıcı olmuş ve teknolojide devrim olarak kabul edilmiştir. CNC tip makineler yeni gelişen robot ve otomasyon sistemleriyle kombine edilerek; üretimde esnek iş sürecine geçiş yapılmış, genel maliyetler düşerken verimlilik en üst seviyeye ulaşmıştır. Bu gelişmeler parça tasarımı alanında bilgisayar yazılımları ile birleşince, kaliteli, esnek ve ucuz maliyetli üretim hızlı bir büyümeyi ortaya çıkarmıştır. Gelişen bu teknolojiyle birlikte metal işleme sektörü de, ülkemizde ekonominin kilit sektörü olarak kabul edilebilir. Otomotivden beyaz eşyaya, madeni eşyadan her türlü yedek parça üretimine kadar çok sayıda iş kolu yatırım malı, ara malı ve tüketim malı üreterek ciddi bir katma değer oluşturmaktadırlar. Fakat bu katma değer olması gerekenin çok altındadır. Maalesef ülkemizde yüksek teknolojiye geçiş hızı gelişmiş ülkelere oranla daha azdır. Bir yandan kaliteyi, verimliliği ve üretkenliği arttırırken bir yandan da maliyetleri azaltmak, katma değeri yüksek ürün üretmeyi ve dünya genelinde rekabetçi olabilmeyi sağlayacaktır. işte ülkemizde kullanılan üretim teknolojilerinin analizi ve gelişme eğilimi 3T Fuarı’nın yapılandırılması için nesnel bir zemin teşkil etmiştir. 3T Fuarı ile ilk kez metal işleme, kalıp ve otomasyon teknolojileri aynı çatı altında birleştirilmiş ve üretim teknolojisinde bütünsellik ilkesi ortaya konulmuştur.
Günümüzde sanayi rekabetinin teknolojiye ve bilgiye dayalı olması 3T Fuarı’nın önemini daha da arttırıyor. ilk olarak 2000 yılında düzenlediğimiz 3T Fuarı, yıllar içinde Türkiye’de metal işleme teknolojisi sektöründe yapılan en büyük uluslararası fuarlardan biri haline geldi. 3T Fuarı’nın çerçevesini belirleyen ve üretim sürecinin sac ayağını oluşturan 3 konuyu; CNC kontrollü makine teknolojisini, yazılım tabanlı kalıp tasarımlarını ve otomasyon-endüstriyel kontrol süreçlerini aynı çatı altında buluşturan Yağmur Fuarcılık, bu yıl da 10-13 Mart tarihleri arasında fuarizmir’de metal sektörünü bir araya getirerek yine bir başarıya imza atacak.
3T Fuarı’nın katılımcı açısından avantajları neler?
Yasemin Erkimen: Türkiye’de metal işleme teknolojisi sektöründe yapılan en büyük uluslararası fuarlardan biri olan 3T Fuarı’nın 2015 yılında gerçekleşen son organizasyonu toplam 17 ülkeden 252 firma ve firma temsilciliğinin katılımıyla gerçekleşti. Alanında lider markaların bulunduğu yerli katılımcılarla beraber A.B.D., Hollanda, israil, Tayvan, Kore, Almanya, Çin, italya, ingiltere, isviçre, Japonya, Hindistan, Güney Kore, Çek Cumhuriyeti, Lüksemburg ve Avusturya’dan firmalar yer aldı. Otomasyon eksenli son teknoloji ve yenilikleri içeren makine, ekipman ve cihazların eşlik ettiği fuar tam bir inovasyon etkinliğine sahne oldu. 3T Fuarı, her yıl sektörden çok sayıda yöneticiyi alanlarındaki yeni teknolojilerle buluşturuyor. Yağmur Fuarcılık olarak, 3T Fuarı’nda farklı ürün gruplarının olması konusunda oldukça seçici davranarak, ihtiyaçların bütünsel olarak karşılandığı bir organizasyon gerçekleştiriyoruz.
Bu yıl da verimlilik-üretkenlik artışı, ucuz maliyet ve kaliteli üretim ile rekabet gücünüzü artırarak uluslararası pazarlara açılacak bir döneme, esnek iş süreçleri ve otomasyonla geçiş yapabilmeniz için 3T Fuarı’nda dünyanın dört bir yanından 300’ün üzerinde firma ve marka ile size çözüm ortaklığı sunacağız.
Ayrıca katılımcılara 3T Fuarı’nda KOSGEB ve izmir Ticaret Odası tarafından Fuar Katılım Desteği verilmektedir.
Fuarda sergilenecek ürün ve teknolojiler hakkında bilgi verir misiniz?
Yasemin Erkimen: 3T Fuarı’nda bu yıl sergilenecek ürün ve teknolojiler; CNC dik-yatay işlem merkezi ve torna tezgahları, Talaşlı imalat makineleri, Metal-Sac işleme makineleri, Yüzey işleme makineleri, Hidrolik-Eksantrik presler, Kaynak makineleri ve ekipmanları, Kaynak otomasyon sistemleri, Kaynak ve dolum malzemeleri, Fiber lazer sistemler, Kalıp sistemleri, Otomasyon teknolojileri, CAD-CAM sistemleri, CNC plazma kesim makineleri, Kumlama makineleri ve kabinleri, Sanayi tekerlekleri, Çubuk sürme sistemleri, Tel erozyon makineleri, Hızlı delik delme makineleri, Endüstriyel robotlar, Lazer kesme sistemleri, fierit testere tezgahları, Markalama makineleri, Yan sanayi ürünleri, Elektrik motorları-Redüktörler, Kesici-Delici-Tutucu takımlar, Hırdavat ve El aletleri, Endüstriyel yağlar, Vibrasyon makineleri, Boru-Profil Makineleri, Rulman, Konveyör sistemleri, Delikli sac, Ölçüm cihazları ve sistemlerinden oluşuyor.
Ziyaretçi açısından bakacak olursak fuarın katkıları nelerdir?
Yasemin Erkimen: Aynı ürün grubunda farklı bir çok marka ve ürünün bir araya geldiği fuarda ziyaretçiler, ürünleri teknoloji, tasarım ve fiyat bazında karşılaştırma imkanı buluyorlar. Yerli ve yabancı birçok firmayı buluşturan fuar, yatırımcılar için de araştırma ve birçok yeni tedarikçi ile bağlantı kurma noktası. Dünyada o alanla ilgili üretilen tüm teknolojileri aynı anda sunması, yatırımları için en doğru kararı vermek isteyen ziyaretçilerin 3T Fuarı’nı tercih etmesinin en büyük sebebini oluşturuyor. Türkiye’nin dört bir yanından ve yurtdışından gelen sanayiciler, sektör temsilcileri, mühendisler, teknolojideki yeniliklerle tanışarak; yeni proje, yatırım ve iş süreçleri için anahtar çözümler bulabilecek, daha etkin bir teknoloji yönetimi için yeni bilgilere kavuşabilecekler.
Son 3 yıldır fuarda Welding Özel Bölümü açıyorsunuz. Bu bölümün katılımcı ve ziyaretçilere katkıları nelerdir?
Yasemin Erkimen: Bu yıl 14’üncü kez düzenlenecek 3T Metal işleme, Kalıp, Otomasyon ve Kaynak Teknolojileri Fuarı özel Kaynak Teknolojileri Bölümü ile metal üretim alanındaki inovasyon ve teknoloji çıtasını bir adım daha yükseltiyor. Metal işleme makineleri ve fabrika süreçleri içerisinde otomasyon, kontrol, kalıp/tasarım, modelleme, yapay zeka alanlarının bütünsel işleyişini sunan ve bu konuda ülkemizde tek fuar olma özelliğini taşıyan 3T, verimlilik, enerji tasarrufu, optimize maliyet, yaratıcılık, rekabet, sürdürülebilirlik, büyüme, pazar geliştirme konularında sektör üreticilerine çözümler sunuyor.
“Birleştirme, Kaynak ve Kesme Teknolojileri Özel Bölümü” ile birlikte 3T Fuarı, metal malzemenin üretim formlarındaki fiziki kullanım süreçlerinin en üst teknolojik yöntemlerle birleştirilme uygulamalarını kapsamına alıyor. Yüksek gerilimli çeliklerin kaynak ve tasarımlarından lazer kesimin en son yeniliklerine; tahribatsız muayeneden kalite güvence uygulamalarına kadar teknoloji ve yeni projelerin yer alacağı fuar, metal işleyen üreticilerin ihtiyaç duydukları her konuya bütünsel erişimini sağlayacak.
3T Fuarı son yıllarda gerçekleştirdiği büyüme artışını 2016 yılında da devam ettiriyor mu?
Yasemin Erkimen: 3T Fuarı, son yıllarda önemli bir büyüme trendine girdi. 2015 yılında on üçüncü kez düzenlenen fuar, tarihinin son yıllardaki en başarılı büyüme ataklarından birini gerçekleştirirken firma katılımı %45, ziyaretçi sayısı yönünden ise %15 artış sağladı.
3T Fuarı’nın 2015 yılında gerçekleşen son organizasyonu toplam 17 ülkeden 252 firma ve firma temsilciliğinin katılımıyla gerçekleşti. 3T Fuarı’nı Türkiye ve dünyanın dört bir yanından sektör profesyoneli ziyaret etti. Aralarında; Almanya, Cezayir, Kosava, Yunanistan, Bulgaristan, Mısır, Hollanda, Irak, ispanya, isviçre, Libya, Tunus, Ürdün, A.B.D., Fransa, ingiltere, Japonya, Nijerya, Rusya, Slovakya, Sudan ve Suriye olmak üzere 23 farklı ülkeden ziyaretçiyi ağırladı. 3T 2015 Fuarı’nı 4 gün boyunca 23 farklı ülke, 44 il ve 32 farklı sektörden 11.828 sektör profesyoneli ziyaret etti.
Fuar tanıtım ve duyurularını ağırlıklı olarak hangi alanlara yöneltiyorsunuz?
Yasemin Erkimen: Yağmur Fuarcılık olarak tanıtım çalışmalarımızı, 81 ilde, 95 ülkede sektör bazında 50 bine yakın hedef kitle firma üzerinden yürütmekteyiz. Tanıtım çalışmalarını, en etkili yöntem olan hedef kitleye doğrudan tanıtımı ele alarak, uluslararası, ulusal ve bölgesel olmak üzere üç ana eksende gerçekleştirmekteyiz. Fuar hazırlıkları döneminde firmalara birebir tanıtım yapılması dışında, posta, internet, ulusal-yerel basın ve açık hava reklamcılığı kullanılarak aktif bir tanıtım çalışması yürütülmektedir. Ayrıca bu çerçevede ticaret-sanayi odaları, konsolosluklar, ticaret müşavirlikleri, ithalat-ihracat birlikleri ile yapılan işbirliği tanıtım etkinliklerine büyük katkısı olmaktadır. Ayrıca 3T Fuarı’na doğrudan yatırımcı ve talepkar firmaları çekmek amacıyla sanayisi gelişmiş illerden ücretsiz otobüs servisleri düzenliyoruz. Madeni Eşya Odaları, Sanayi ve Ticaret Odaları ve çeşitli Meslek Odaları ile işbirliği yapılarak düzenlenen organizasyonlarda Konya, Adapazarı, Kayseri, Adana, Gaziantep, Eskişehir, Bilecik, Çanakkale gibi Türkiye’nin farklı illerinden gelen alım heyetlerinin fuar katılımcıları ile buluşması sağlanıyor.
3T Fuarı bu yıl yeni fuar alanı “fuarizmir”de düzenleniyor. Söz konusu yer değişikliğinin ne tür getirisi olacak?
Yasemin Erkimen: 13 yıldır izmir Kültürpark Fuar Alanı’nda düzenlenen 3T Fuarı, 2016 yılında izmir Gaziemir’de 2015 yılında açılışı gerçekleşen “fuarizmir”’de düzenlenecek. 13,000 m2’lik C Holünde 14’üncü kez kapılarını açacak 3T Fuarı 10-13 Mart 2016 tarihleri arasında ziyaretçilerle buluşacak.
Havaalanına 8 km, fuar merkezine 12 dakika uzaklığında, 330,000 m2 alana sahip olan fuarizmir; 4 fuar holü, 4 seminer salonu, 5 toplantı odası, açık sergi alanı, amfi tiyatrosu, fuar meydanı, fuar sokağı, otoparkı, cafe ve restoran alanlarıyla Türkiye’nin en büyük ve en modern fuar alanı.
Haberin Kaynağı : SUBCONTURKEY YAN SANAYİ ve TEDARİKÇİ GAZETESİ
17.03.2016