Metal veya Metal Dışı Sanayi Ürünlerinde Vibrasyon ve Santrifüj Yöntemiyle Yüzey İşlemler
Metal ve metal dışı tüm sanayi ürünlerinde, döküm, pres, enjeksiyon vb. yöntemler sonrası ortaya çıkan parçalara çeşitli yüzey işlemler uygulanmaktadır. Uygulanan bu yüzey işlemlerin amacı, üretim yöntemlerinden kaynaklanan çapak, yağ, tufal gibi kirliliklerden kurtulmak, metalin ömrünü uzatmak ve ilave özellikler kazandırmak, korozyon direncini arttırmak ile estetik amaçlı olarak çeşitli görsel efektler kazandırmaktır.
Bu işlemlerden bazılarını örneklemek gerekirse;
• Eğeleme
• Taşlama
• Kumlama
• Fırçalama
• Vibrasyon ve Santrifüj yöntemleri
• Galvanoteknik yöntemlerdir.
Vibrasyon ve Santrifüj yöntemleri, nihai ürün olarak veya bir sonraki prosese hazırlık amacıyla parça yüzeyine uygulanan, Fizikokimyasal yöntemlerdir. Bu yöntemler ile sanayide manuel olarak uygulanan ve yukarıda belirtilen eğeleme, taşlama, kumlama, fırçalama gibi işlemler, makinalarda yarı veya tam otomatik olarak gerçekleştirilmektedir. Bu işlemler sonucu işleme giren tüm ürünler yüzde yüz homojen olmakta ve eşit kalitede yüzeyler elde edilebilmektedir.
Proses seçimi ve proses akışının belirlenmesi, test merkezimizde gerçekleştirilen ön çalışmalar sonrasında, konusunda uzman olan ekibimiz tarafından yapılmaktadır. Bu çalışmalar sonucunda müşterilerimize, ihtiyaçlarına tam anlamıyla cevap verecek makine ve prosesler önerilmektedir.
Kullanılacak yüzey işlem makinası ve uygulanacak proses adımları, parçanın tipine, büyüklüğüne ve istenen yüzey kalitesine bağlı olarak belirlenir. Hassas işlem gerektiren metallerde (Çelik, Alüminyum, Pirinç vb), Ra veya Rz cinsinden belirlenmiş olan yüzey pürüzlülük değerlerine uygun, çok hassas çalışmalar da yapılmaktadır. Günümüzde, çok geniş bir sektör yelpazesine hizmet eden bu yöntemler, her geçen yıl, özellikle sektörün lideri konumunda bulunan Rösler firması tarafından geliştirilen sistemler ve yüzey işlem malzemeleri ile yüzey kalitesi konusunda önemli gelişmeler kaydetmiştir. Rösler, çok gelişmiş Ar-Ge altyapısı ve Laboratuvarları ile yüzey işlem teknolojileri konusunda sanayicilerimize her yıl çeşitli yenilikler sunmaktadır.
Rösler Kromaş olarak Türkiye’de proses geliştirme anlamında sektördeki liderliğimiz; dünyanın birçok ülkesine en gelişmiş sistemleri üretmemiz, çok geniş bir proses portföyüne ve binlerce tipte yüzey işlem malzemesine sahip
olmamız ile, Rösler ’in Almanya’daki dev Ar-Ge merkezinde geliştirilen çözümleri Türkiye’de müşterilerimize sunmamızdan ileri gelmektedir.
Rösler Kromaş’ın hizmet politikası, her müşteriyi ayrı bir proje olarak görmek ve müşteri odaklı proses ve çözümler geliştirmektir.
Haberin Kaynağı : SUBCONTURKEY YAN SANAYİ ve TEDARİKÇİ GAZETESİ
11.12.2015