Michelin Lastikleri "Islak Zemin"de Maksimum Güvenlik Sunuyor
Güvenlik, düşük yakıt tüketimi ve yüksek performans sağlamak prensibi ile 124 yıldır çalışan Michelin, yaklaşan kış ayları ve yağışlı havaların da etkisiyle zorlaşacak olan yol koşulları için sürücülere harika alternatifler sunuyor.
Ar-Ge’ye yılda 600 milyon Euro’luk bütçe ayıran Michelin, ürettiği yüksek teknolojili lastikleri ile tüketicilerin tercihi oluyor.Lastiklerinde güvenlik, performans, uzun ömür ve tasarrufu bir arada sunan Michelin, geçtiğimiz yıl piyasaya sunduğu Primacy3 ürünüyle zorlu yol koşullarında sürücülerin en büyük yardımcısı oluyor. Islak ve kuru zeminde fren mesafesi ve yol tutuşunun yanı sıra, yakıt tüketimi, düşük lastik sesi ile dikkatleri üzerine çeken Primacy3, dayanıklılık ve uzun ömürlülüğüyle de sürücülerin beklentilerini karşılıyor.
Primacy3 ile ıslak zeminde 3 kat fazla güvenlik
Gerçekleştirilen araştırmalar sonucunda trafik kazalarının çok büyük bir kısmının dikkatsizlik ve özellikle virajlarda biriken su birikintilerinden kaynakladığı ortaya koyuluyor. Michelin, aracın zemin ile temasını sağlayan tek nokta olan lastiklerin daha fazla güvenlik ve performans sağlaması için sürücüleri ıslak zeminde güvenlik konusunda bilinçlendiriyor.
Sürdürdüğü Ar&Ge çalışmaları ile farklı hava ve yol koşullarında yüksek güvenlik ve performans sağlamak için lastik teknolojileri geliştiren Michelin, Primacy3 ile ıslak zeminde güvenliği üç katına çıkarıyor. Islak ve kuru zeminde fren mesafesi, yol tutuşunun yanı sıra, yakıt tüketimi, düşük lastik sesi ile dikkatleri üzerine çeken Primacy3, dayanıklılık ve uzun ömürlülüğüyle de sürücülerin beklentilerini karşılamayı başarıyor.
Yağışlı havalarda ve ıslak zeminler için sürüş önerileri
Yağışlı havalar ve ıslak zeminler yolları sürücüler için zorlu hale getiriyor. Michelin’in Lastik Adamı Bibendum, bu zorlu yol koşullarında sürücülerin işlerini kolaylaştırmak için ipuçları veriyor;
• Islak zeminde daha güvenli bir sürüş için yapılması gerekenlerden bir tanesi hızın azaltılarak yolda çıkabilecek tehlikelere karşı riski en aza indirmektir.
• Yol şartları daha dikkatli izlenerek takip mesafesinin kuru zemindekine oranla daha fazla tutulması.
• Yolun daha rahat görülebilmesi için sileceklerin, aydınlatma cihazlarının ve diğer temizleyici sistemlerin kontrol edilerek onarılması veya yenilenmesi gerekir.
• Araçların yol güvenliği için en önemli konulardan birisi olan lastiklerin hava basıncı, özellikle yağışlı havaların etkisiyle ıslanan zeminlerde çok daha önemli bir hale geliyor.
• Yağışlı havalarda özellikle ıslak zeminlerde fren mesafesi kuru zemine oranla daha da uzayacaktır. Fren mesafesinin daha da artmaması için fren esnasında tekerleklerin kilitlenmesini engellemek için kademeli olarak fren yapılmalıdır.
• Şiddetli yağmur, sileceklerin yeterince iş görememesine ve ön camda bir su tabakasının oluşmasını sağlayabilir. Görüş mesafesi, yolun kenarını ya da diğer araçları görmeyi engelleyecek kadar azaldığında araç kenara çekilip, yağmurun hafiflemesi beklenmelidir.
• Fren balatalarını ıslatacak kadar derin su birikintisinden geçilirse, hafifçe frenlere dokunularak kurutulması gerekiyor.
• Yağışlı havalarda mümkün olduğunca freni kullanmayıp, hızın gazdan ayağı çekerek düşürülmesi gerekir.
Haberin Kaynağı : Medyaevi İletişim
04.11.2013