Milkotek Hommak Yeni Fabrikası Açıldı
Milkotek Hommak yeni fabrikası yapılan törenle 28 Kasım 2014 Cuma günü açıldı. Türkiye iş dünyasının ve İzmir Protokolunun yoğun katılımı ile gerçekleşen açılış görkemli oldu. Milkotek-Hommak basınçlı sistem teknolojileri 2006 yılında, bir aile şirketi olarak, süt ve gıda endüstrisine hizmet vermek amacıyla üretim hayatına başladı. 2010 yılında Milkotek Hommak Gıda Makineleri San. ve Tic. Ltd. Şti olarak kurumsallaşarak yoluna devam etti.
Milkotek Hommak yeni fabrikası yapılan törenle 28 Kasım 2014 Cuma günü; Torbalı Kaymakamı Aydın Memük, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Gümez, EBSO ve İZTO Meclis Üyeleri ve iş dünyasının yoğun katılımı ile açıldı. Milkotek-Hommak İzmir Torbalı Yazıbaşı mevkisindeki yeni fabrikası, toplam 7.000 m2 açık alan ve 2.400 m2 de kapalı alan üzerinde kurulu ve genişlemeye elverişli bir yapıya sahip. Modern ofisleri ve misafir karşılama alanları ile geniş bir üretim tesisi olan fabrikada ileri teknoloji teknikleri kullanılıyor. Türkiye’de tüm süt ve gıda sanayi sektöründeki firmaların ihtiyaçlarına cevap veren ve sektöründe lider bir kurum haline gelen, Milkotek-Hommak, kurulduğu sekiz yıldan bugüne kadar Ar-Ge, tasarım ve ürün geliştirme çabalarına paralel olarak gelişme gösterdi. Firma Türkiye’de Gıda sanayinin önderi olarak yurtiçi ve yurtdışında büyümesini sürdürüyor.
“Ricotta peynir makinası üretiyoruz”
Homajenizatör ve dolum makinalarımız kalite sunuyoruz diyen Milkotek-Hommak Genel Müdürü Fetullah Yetik; “Argemiz ile yeni makinalar geliştirmek için çalışıyoruz. En son yaptığımız Ricotta peyniri prosesi bayağı bir ses getirdi ve bu makina Türkiye de tek ve rakipsizdir. Bu makine ile müşterilerimiz lorunu en iyi şekilde değerlendiriyor. Lor peynirini labne homojenizatöründen geçirerek kaliteli İtalyan peyniri olan ricotto peyniri üretiliyor. Şu an İtalyanlardan daha iyi makina yapıyoruz. Kaliteye büyük önem veriyoruz.”dedi.
“İhracata önem veriyoruz”
Hedeflerinin makine teknolojisinde Almanları geçmek olduğunu belirten Fetullah Yetik; “Hommak marka homojenizatörlerimiz dünya çapında bir marka haline gelmesi öncelikli hedeflerimizden biridir. Şuan ki üretimlerimizin %50’sini yurt dışına ihraç etmekteyiz, geri kalan üretimimizi Türkiye’de iç piyasada satıyoruz. Hommak marka homojenizatörlerimiz dünya’da en iyi markalar arasındaki yerini aldı. Şu an Bulgaristan, Romanya, Ukrayna, Ortadoğu Ülkeleri, Mısır, İngiltere, ispanya ve Güney Amerikaya ihracat yapıyoruz. Hedefimizde Almanları geçmek var. Yeni projelerimiz üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Ricotta peyniri makinamız ile bunu ispat ettik.” şeklinde konuştu.
“Yeni fabrikada üretimi 2 katına çıkaracağız”
Yeni yaptıkları fabrikada üretimi 2 katına çıkaracaklarını söyleyen Yetik; “Ürün gruplarımız ilk başta Türkiye’de ilk yerli homojenizatör ve yoğurt dolum makinası idi. Daha sonra bu makinelerle beraber Pistonlu Pompa üretimi ile işletmelerde yerimizi aldık. Yoğurt dolum makinasını biraz daha geliştirip kaymaklı ve bantlı homojenize dolumu da ekledik. Son bir yıldır yeni yaptığımız lor prosesi ile çok önemli bir buluş yaptık. Yeni yaptığımız fabrikada üretimi ve ihracatımızı 2 katına çıkaracağız. Daha önce ihracatımız %25 iken şuanda %50 ye çıkmış oldu. Yeni fabrikamızda son sistem CNC tezgahlarla çalışacağız ve aynı zamanda üretime yeni kalite personelleri ve Endüstri ve Makine mühendislerini aldık ve hata paylarımızı sıfıra düşürdük. Başta İngiltere olmak üzere çok farklı ülkelere ihracata başladık. Amerika’da ofisimizi de açtık”dedi.Milkotek Hommak’ın hedefi dünya da sektörün en iyisi olmak olarak açıkladı.
Haberin Kaynağı : Milkotek
01.12.2014