Mutfakların Lezzet Ortağı Maggı
7 İli Tavuk-Pilav Festivali ile Şenlendirecek
20 yıldır mutfak ürünleri grubu olarak faaliyet gösteren MAGGI, Türkiye’nin 7 büyük ilini Tavuk-Pilav Festivali ile şenlendirmeye hazırlanıyor. 10-25 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek MAGGI Tavuk-Pilav Festivali lezzetli ve eğlenceli anlara sahne olacak. Hürriyet Gazetesi yemek yazarı Sahrap Soysal’ın da eşlik edeceği etkinliklerde hanımlara pratik yemek tarifleri verilecek.
Türk mutfağının geleneklerine ve yerel damak tadına uygun olarak geliştirdiği hazır çorba, bulyon ve yemek harçlarıyla ev hanımlarına lezzetli ve besleyici çözümler sunan MAGGI, 7 büyük ilde keyifli bir lezzet yolculuğuna başlıyor. 10-25 Mayıs 2013 tarihleri arasında Kayseri’den başlayacak olan Tavuk-Pilav Festivali sırasıyla Antalya, Denizli, İzmir, Balıkesir, Kütahya ve Bursa illerinde devam edecek. İllere konuk olacak gezici MAGGI Tırı’ndan herkese Tavuk-Pilav ikram edilecek.
Festival günlerinde MAGGI marka sözcüsü ve aynı zamanda Hürriyet Gazetesi yemek yazarı Sahrap Soysal da hanımlarla bir araya gelerek pratik yemek tariflerini paylaşacak. 7 ili şenlendirecek festivale yaklaşık 100 bin kişinin katılması bekleniyor.
PROGRAM
Kayseri
10 Mayıs Forum Kayseri Avm Önü
11 Mayıs Cumhuriyet Meydanı
12 Mayıs Kayseri Park Avm Önü
Antalya
14 Mayıs Antalya Kara Ali Oğlu Parkı
Denizli
17 Mayıs Denizli-Çınar Meydanı
İzmir
20 Mayıs İzmir-Cumhuriyet Meydanı
Balıkesir
21 Mayıs Balıkesir -Şehir Merkezi
Kütahya
23 Mayıs Kütahya –Sera AVM
Bursa
25 Mayıs Bursa Nilüfer-Carrefour AVM
Nestlé Hakkında
Dünyanın lider beslenme, sağlık ve iyi yaşam şirketi Nestlé’nin temelleri 1867 yılında İsviçre’nin Vevey kasabasında atılır. Kimyager olan şirketin kurucusu Henri Nestlé dünyanın ilk hazır bebek mamasını geliştirir. Farine Lactée” (sütlü un) ismi verilen bu ilk Nestlé ürünü, şirketin insanı ve sağlığı her şartta öncelikli tutma, bilimsel araştırma kalite, güven, gibi temel değerlerinin de bir sembolü olur.
Nestlé, 146 yılda yeni ürünler, yeni kategoriler ile istikrarlı bir şekilde büyümüş ve dünya gıda ve beslenme sektörünün lideri haline gelmiştir. Bugün Nestlé 500’e yakın fabrikası 330,000 çalışanı ile dünyanın neredeyse tüm ülkelerinde faaliyet göstermektedir.
4 kıtada 26 merkezde 5000 kişilik bir ekiple AR-GE çalışmaları yürüten Nestlé ve AR-GE’ye her yıl yaptığı 1,5 milyar doların üzerindeki yatırımla araştırma geliştirme konusunda da gıda firmaları arasında lider konumdadır. 1909 yılında, ülkemize giren Nestlé Türkiye’nin en köklü gıda firmasıdır. 1927’de ülkemizin ilk çikolata fabrikasını kurarak üretime başlayan Nestlé, bugün 12 kategoride 800‘ ün üzerinde ürünü ve 50‘ye yakın markasıyla faaliyet göstermektedir. Üretimini Bursa Karacabey’deki fabrikasında gerçekleştiren, Nestlé Türkiye’de satılmakta olan ürünlerinin %99’unu Türkiye’de yerel hammadde ile üretmektedir. 104 yıldır Türkiye’de faaliyet gösteren Nestlé bugün 3100 kişiye doğrudan, 6000’in üzerinde kişiye dolaylı olarak istihdam sağlamaktadır. Nestlé, Türkiye’deki üretim üssünden başta Ortadoğu ve Kuzey Afrika olmak üzere bölge ülkelerine ihracat gerçekleştirmektedir.
Haberin Kaynağı : ZARAKOL İLETİŞİM
09.05.2013