Mutfakta Pratik Çözümler Bellona ile Mümkün
Bellona’dan Mutfağınız İçin 9 Pratik Çözüm
Mutfakta Pratik Çözümler Bellona ile Mümkün
Yaşam alanında önemli bir yere sahip olan mutfaklar, Bellona ile konforlu şekilde kullanılabilir. Mutfak için pratik çözümler sunan Bellona mobilya seçenekleri sayesinde, yemek yaparken de hazırlarken de her anınızdan büyük keyif alabilirsiniz. Bunun için pratik kullanımı ve rahatlığı olan mobilya seçeneklerine, mutfağınızda yer vermelisiniz.
Mutfakta geçen zamanda, her işinizi kolaylaştıran ve size ilham veren pratik çözümleri Bellona gözüyle tanımak ister misiniz? Her türlü mutfağa hitap edecek pratik çözüm önerilerimize birlikte göz atalım!
Bellona’dan Mutfağınız İçin 9 Pratik Çözüm
1) Konforlu Yemek Masası Bulundurun
Aile üyelerinizle beraber yemek yerken, konforlu bir alanda olmak istersiniz. Bu alanı sağlamak için mutfak mobilyaları arasından iyi bir yemek masası seçmeniz gerekir. Herkese hitap edecek genişlikte, yemeklerin rahatça sunulacağı yemek masasını seçerek, mutfak için pratik ve kullanışlı bir çözüm bulmuş olursunuz.
Yemek masasını, her bakıma uygun şekilde seçmelisiniz. Kahvaltı, çay ve kahve ikramı, kutlama masası, yemek hazırlığı gibi durumları düşünerek, aile üyelerinin sayısına ve mutfağın boyutuna göre ürün seçebilirsiniz. Böylece, mutfakta geçen zamanda zahmetsiz şekilde işlerinizi tamamlayabilirsiniz.
2) Dinlenme Köşeleri Oluşturun
Mutfakta zaman geçirirken yorulabilirsiniz. Bu gibi durumlarda, kendiniz için dinlenme alanları oluşturmalısınız. Berjer kullanarak, mutfakta uygun boşluğu dinlenme alanı olarak kullanabilirsiniz. Berjere eşlik eden yan sehpa rahatlığı sayesinde, bir şeyler içerken enerjinizi yenileyebilirsiniz.
Dinlenme köşeleri, geniş mutfaklar için pratik çözümlerden biridir. Özellikle de yemek pişerken takip etmeniz gereken durumlarda, bu köşe sayesinde sık sık oda değiştirmenize gerek kalmayacak. Yemeğinizi aynı alanda takip ederken, kendinize de zaman ayırmış olacaksınız.
3) Aydınlatmaya Önem Verin
Mutfağın yeterli düzeyde aydınlatılması önemlidir. Daha rahat hareket etmek ve dikkatli çalışmak için aydınlatmaya önem vermelisiniz. Spot lambalar, led aydınlatma gibi seçenekleri değerlendirebilirsiniz.
Mutfakta dekorasyon için kullandığınız masa ya da raflar varsa bu rafların üzerinde abajur, spot kullanabilirsiniz. Böylece, mutfağın daha iyi aydınlatılması için pratik bir çözüm bulmuş olursunuz. Hem işlevsel hem de dekoratif bir dokunuş kazandırabilirsiniz.
4) Dekorasyonu Öne Çıkarın
Mutfakta alana uygun dekorasyon yaparsanız, alanı daha çok sevebilirsiniz. Düzenleyici kutuları şık görünümlü modellerden seçerek eşyaları daha kolay saklayabilirsiniz. Bununla beraber, tezgah üzerinde bitki bulundurmayı da deneyebilirsiniz. Yemek masası üzerinde, dekoratif objeleri bir araya getirerek mutfağın atmosferini değiştirebilirsiniz.
Mutfakta dekorasyon yaparken pratikliğe de önem verebilirsiniz. Her zaman elinizin altında olması gereken nesneleri, tezgah üzerinde hasır sepette ya da ahşap kutuda bulundurabilirsiniz. Hem şık görünür hem de ulaşmak istediğinizde zaman kaybetmezsiniz.
5) Şık Depolama Alanlarını Kullanın
Bazen mutfaklarda dolaplar yetersiz kalabilir ve eşyalar için en uygun yer aranır. Eşyaları şık ve pratik bir alanda saklamak için Bellona’nın konsol modellerinden faydalanabilirsiniz. Konsolun dolaplarında, yemek takımlarınızı ya da diğer eşyalarınızı kolayca muhafaza edebilirsiniz.
Eğer mutfakta dinlenme alanı oluşturma imkanı varsa, konsol üzerinde televizyon konumlandırabilirsiniz. Hem pratik hem de şık görünen bir samimi mutfak elde edebilirsiniz.
6) Çay ve Kahve Köşesine Yer Açın
Mutfağınız için hem depolama hem de keyif alanı oluşturmak isterseniz, raflı sistemlerden faydalanabilirsiniz. Örneğin, alana uygun bir metal raflı kitaplık seçerek dekorasyona başlayabilirsiniz. Bu kitaplığın raflarına, kutular içinde fincan ve içecekleri yerleştirebilirsiniz.
Kitaplığın orta rafına ise, kahve cihazlarını yerleştirebilirsiniz. Arka kısımda prize uygun boşluk bırakmayı unutmayınız. Kitaplık, özel sunum rafı, yüksek bir masa kullanarak mutfağınızda pratik ve kullanışlı alanlar oluşturabilirsiniz.
7) Dar Mutfaklara Markiz Ekleyin
Mutfağınız dar ve küçükse, yeterli sayıda sandalye kullanma imkanınız olmayabilir. Böyle durumlar için Bellona’dan markiz satın alıp, yemek masasına uygun bir oturma alanı elde edebilirsiniz. Markiz hem dinlenme hem de oturma alanı oluşturacağından mutfağınıza göz alıcı bir dokunuş kazandırabilir.
Markizi dilerseniz balkonda da kullanabilirsiniz. Pratik bir ürün olduğundan mutfağın her köşesine taşıyıp rahatça kullanabilirsiniz. Markizi, kullanım dışında yemek masasının alt kısmında gizleyerek alandan tasarruf sağlayabilirsiniz.
8) Kalabalık Evlerde Alternatif Yaşam Alanı Oluşturun
Geniş bir evde yaşıyorsanız, mutfağınız için ayrılan alan da geniş olabilir. Bu gibi evler için pratik çözüm aradığınızda, mutfakta yaşam alanı oluşturabilirsiniz. Mini bir köşe takımı kullanarak mutfakta oturmak istediğinizde burayı kullanabilirsiniz. Bazı evlerde, hem konfor hem de pratiklik açısından köşe takımı önünde yemek masası konumlandırabilir. Köşe koltuk takımı, kalabalık aileler için alternatif bir alan oluşturmaya yardım eder.
Mutfağınız iki bölümden oluşuyorsa, yemek masası bulunan bölümde dilerseniz televizyon sehpası kullanabilirsiniz. Minimal bir oturma alanını oluşturarak hem yemek yeme hem de dinlenme için herkese fırsat sunabilirsiniz. Bellona’dan ilham alarak seçeceğiniz ürünler sayesinde, mutfağınızı günün her saatinde severek kullanabilirsiniz.
9) Balkonu Her Mevsim Değerlendirin
Mutfağa ait bir balkon varsa, bu balkonu ihmal etmeyin. Balkonun genişliğine göre bahçe mobilyaları temin ederek mutfağın daha keyifli bir alan olmasını sağlayabilirsiniz. Pazar kahvaltılarında, akşam çaylarında keyifli bir alanda buluşmak istediğinizde, balkondaki mobilyalar sayesinde pratik çözümler bulabilirsiniz.
Yuvarlak, oval, kare balkon masalarını kullanarak ikinci bir dinlenme alanı elde edebilirsiniz. Mutfak balkonunda bitki bakımı yaparak alanı daha da göz alıcı konuma getirebilirsiniz. Ayrıca, balkonda depolama alanı oluşturmak için de kapaklı dolapları kullanabilirsiniz. Böylece mutfak balkonunda otururken alanın daha düzenli görünmesini sağlayabilirsiniz.