Ofis Çalışanlarının Leziz Kurtarıcısı: Dil Peyniri
Masa başında uzun saatler çalışan kişilerin öğünlerinde nelere dikkat etmeleri gerekir?
Uygulanabilecek pratik öneriler nelerdir? TEKSÜT Beslenme Danışmanı Pınar Aksoy, merak edilen bu soruları yanıtlayarak, lezzetli öneriler verdi. Aksoy, hareketsiz yaşam, düzensiz beslenme ve yoğun stres altında çalışmanın ilerleyen yaşla birlikte ofis çalışanlarının diyabet ve kalp hastalıklarına yakalanma olasılığını artırdığını belirterek, kalorisi çok yüksek olmayan, protein, kalsiyum ve yararlı yağlar açısından kuvvetli olan dil peynirinin harika bir ara öğün yardımcısı olduğunu vurguladı. Ayrıca tatlı ihtiyacını gidermek için, çeçil peyniri, ceviz ve kuru üzümle hazırlanan lezzetli ve farklı bir tarif de verdi.
Yoğun bir çalışma temposuna sahip olan ve uzun saatler masa başında çalışan kişiler çoğu zaman ara öğünlerini atlayabiliyor ya da yanlış seçimler yapabiliyorlar. TEKSÜT Beslenme Danışmanı Pınar Aksoy ara öğünlerde, ofis çalışanlarının sıklıkla tercih ettiği, bisküvi, çikolata, gofret gibi “çekmece zararlıları” yerine, kan şekerini yavaş yükselten, protein ağırlıklı “çekmece sağlıklıları”nın tüketilmesini önerdi. Bir dilim dil peyniri ve 2 adet cevizin ideal bir ara öğün oluşturabileceğini vurgulayarak, doğal gıdalara yönelmenin, hem ihtiyaç olan protein ve kalsiyumun bir bölümünü karşıladığını, hem de kilo kontrolünde başarılı olmaya yardımcı olduğunu ifade etti.
TEKSÜT Beslenme Danışmanı Pınar Aksoy ofis çalışanlarına şu önerileri verdi: “Eğer ofiste kahvaltı zorunluluğu oluşuyorsa, taze sıkılmış bir bardak portakal suyu ve yarım kepekli simit ile bir dilim dil peyniri (ya da kaşar peyniri) güne sağlıklı başlanmasını sağlar. Bu esnada işlerden ve bilgisayardan uzak durup yediklerimize konsantre olmak bizi daha uzun süre tok tutar. Ağır öğle yemeğini izleyen 1-2 saat içinde kan şekeri tekrar düşer, uyku hali ve rehavet baş gösterebilir. Bu durumda 1 bardak şekersiz süt ve yanında 1 porsiyon meyve, tekrar canlanmamızı ve zinde hissetmemizi sağlar, böylece iş verimliliği de yükselir.”
Lezzetli ikili: Dil peyniri ve ceviz
Masa başında çalışanlarda atıştırma isteği beliren en yoğun saatlerin akşamüstleri olduğunu söyleyen Aksoy, bu zamanlarda bir dilim dil peynirinin ve 2 adet cevizin hayat kurtarıcı olacağını vurguladı ve şunları ekledi: “Sabahtan kalan yarım simit ya da 1-2 küçük dilim çavdar ekmeği bu ara öğüne eklenirse kilo kontrolüne yardımcı olarak, akşam yemeğine kadar bizi tok tutar. Ayrıca akşam geç saatte çok fazla yemek yememizi de engeller. Dil peyniri, liflere ayrılarak, ofis ortamında tüketilmesi kolay, kalorisi çok yüksek olmayan, protein, kalsiyum ve yararlı yağlar açısından kuvvetli, harika bir ara öğün yardımcısıdır.”
Tatlı ihtiyacını gidermek için farklı bir lezzet deneyimi: Çeçil peyniri, ceviz, kuru üzüm
TEKSÜT Beslenme Danışmanı Pınar Aksoy, tatlı ihtiyacını gidermek için, tuzlu ve tatlıyı bir arada barındıran, farklı bir lezzet deneyimi vadeden şu tarifi verdi: “Tatlı ihtiyacını gidermek için küçük bir kase çeçil peynirine, 2 tatlı kaşığı kuru üzüm ve 3 tam ceviz ekleyebilirsiniz. Mutluluk hormonlarımızı harekete geçirir, iş ortamının stresini daha az hissetmemize yardımcı olur.”
Yoğun çalışma ortamlarında bile öğünleri, özellikle ara öğünleri planlamanın, açlık ve tatlı krizine girmeyi engelleyeceğini belirten Aksoy; “Evde küçük bir emekle hazırlayıp, ofise getireceğimiz doğal besinler günümüzün daha iyi geçmesine neden olacaktır.” dedi.
Dil peynirinden beyaz peynire, krem peynirden süte kadar geniş bir ürün yelpazesine sahip olan TEKSÜT, her öğün için enfes seçenekler sunuyor. TEKSÜT’ün dil, örgü ve çeçil peynirini tek pakette buluşturan 3 Lezzet ürünü, tüm bu ara öğünler için en büyük yardımcınız olacak.
TEKSÜT hakkında:
TEKSÜT 1956 yılında Balıkesir iline bağlı Gönen ilçesinde Recep Arınık tarafından kurulmuştur. Önceleri sadece beyaz peynir üretimi üzerine kurulmuş olan TEKSÜT mandırası 1990 yılında halen üretim yapılmakta olan modern tesislerine taşınmıştır.
50 yılı aşan üretim süresince kaliteyi her zaman ön planda tutan TEKSÜT ürün yelpazesini de geliştirmeyi ihmal etmemiştir. Beyaz peynir ile başlayan TEKSÜT serüveni bugün kaşar peyniri, krem peynir, tereyağı, sürülebilir beyaz peynir, labne, kaymak, yoğurt, ayran ve yöresel peynirler gibi farklı çeşit ve gramajlarda birbirinden leziz ürünler ile devam etmektedir.
Lezzetli ürünler üretirken bir yandan da kalite çalışmalarını gittikçe daha titiz bir boyuta taşıyan firma, 1998 yılında ISO 9002 Kalite Güvence Belgesi ve 2005 yılında Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları (HACCP) sistem belgelerini, akabinde, TS EN ISO 2001:2008 Kalite Yönetim Sistemi ile TS EN ISO 22.000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi belgelerini almaya hak kazanmıştır. Personel eğitimine her zaman ayrı bir önem veren TEKSÜT, gıda hijyeni ve teknolojisi ile gıda güvenliği konularında aylık eğitimlerini aralıksız sürdürmektedir. TEKSÜT, 2011 yılında FDA tarafından denetlenmiş ve denetim olumlu olarak sonuçlanmıştır.
Yaklaşık 8000 metrekare kapalı alanda 320 personel ile hizmet vermekte olan TEKSÜT, ihracat hedefleri doğrultusunda “Türk Malı” ibaresini dünyanın pek çok noktasına taşımakta, ürünlerini ABD ve Irak’a kadar ulaştırmakta ve yeni ihracat planlamaları yapmaktadır.
Haberin Kaynağı : Contactplus+ İletişim Hizmetleri
04.02.2014