Pınar Süt ve Pınar Et, Kurumsal Yönetimde Çıtayı yükselttiler
Pınar Süt’ün Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu 9,15’e çıkarken Pınar Et'in Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu da 9,16'ya yükseldi.
Türkiye’de süt sektörünün öncü kuruluşu Pınar Süt, SAHA Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri tarafından hazırlanan rapora göre, Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu’nu 8,87’den 9,15’e yükseltirken, Pınar Et de Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu'nu 8,77'den 9,16'ya yükseltmiştir.
Sağlık, lezzet ve yenilik pınarı Pınar Süt ve Pınar Et, kurumsal yönetim ilkelerine verdikleri önemi bir kez daha kanıtladılar. Pınar Süt ve Pınar Et'in, Türkiye’de Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Kurumsal Yönetim İlkeleri’ne uygun olarak derecelendirme yapmak üzere faaliyet gösteren SAHA Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri tarafından hazırlanan rapora göre, Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu revize edildi.
Pınar Süt ve Pınar Et'in kurumsal yönetim ilkelerine verdiği önem ve geçen on iki aylık süreçte gerçekleştirdiği iyileştirmeler göz önüne alınarak Pınar Süt'ün 10 üzerinden 8,87 olan Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu 9,15’e yükseltildi. Pınar Et'in ise 10 üzerinden 8,77 olan Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu 9,16'ya yükseltildi.
Yaşar Holding İcra Başkanı Mehmet Aktaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Pınar Süt ve Pınar Et, Türkiye'de henüz kurumsal yönetim ilkelerinin gündemde olmadığı tarihlerden bu yana, bu konuda en iyi uygulamaları geliştirebilmek için gönüllü olarak çalışmaktadır. SPK nezdinde Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notumuzun Pınar Süt’te 9,15 ve Pınar Et’te 9,16 olarak güncellenmesi, bu alandaki başarılı performansımızın teyididir” dedi.
Pay Sahipleri, “Kamuyu Aydınlatma ve Şeffaflık, Menfaat Sahipleri ve Yönetim Kurulu alt kategorilerinden oluşan Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu’na dair raporlar,http://www.pinar.com.tr/pdf/Pinar-Sut-Kurumsal-Yonetim-Derecelendirme-Raporu-2013.pdfve http://www.pinar.com.tr/pdf/Pinar-Et-Kurumsal-Yonetim-Derecelendirme-Raporu-2013.pdf adreslerinde yayınlanmaktadır.
Haberin Kaynağı : Ünite İletişim
05.12.2013