Polonez Az Yağlı, Düşük Kalorili ve Glutensiz Ürünleri ile Geleneksel Tatları Günümüz İhtiyaçlarına Uygun Hale Getiriyor
Türkiye'nin lezzet büyüğü Polonez, sağlıklı beslenme üzerine yaptığı Ar-Ge çalışmaları neticesinde geleneksel lezzetleri günümüz insanının yaşam ve ihtiyaçlarına uygun hale getirmeye devam ediyor. Sadece %1 yağ oranı ile düşük kalorili ve protein oranı yüksek Fit Yaşam’’ ürünlerinden sonra Polonez Glutensizi tüketicileriyle buluşturuyor.
Gluten, unlu mamullerin yapısını sağlayan madde olarak tanımlanıyor ve başta buğday, arpa, çavdar, yulaf olmak üzere neredeyse tüm besin ve birçok gıda katkı maddesinde bulunuyor. Çölyak hastası, yani gluten alerjisi olan kişiler, glutenli gıdaları sindiremediklerinden büyük rahatsızlıklar ve alerjik reaksiyonlar ile karşılaşabiliyorlar. Çocuklarda erken teşhis edilememesi durumunda büyüme gerilikleri, yetişkinlerde ise bağışıklık sorunları yaşanıyor. Çölyak hastalığının günümüzde tek tedavi şekli yaşam boyu sürecek olan glutensiz diyet. Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye’de tanısı konmuş 80 bine yakın Çölyak hastası var.
Polonez, Glutensiz Ürünler Listesinde
Bugüne kadar toplum sağlığını her şeyin önüne koyan Polonez, 2010 yılından bu yana sağlıklı beslenmeyle ilgili çalışmalarını yoğunlaştırdı. Gıda bilimine önem veren bir marka olarak Ar-Ge merkezinde çalışan veteriner hekimleri ve mühendisleriyle, toplum sağlığına uygun, fonksiyonel ve inovatif besinler üretmek için sürekli çalışıyor. Bunun ilk örneği olarak geçtiğimiz yıl, sadece %1 yağ oranlı, düşük kalorili ve yüksek protein içeriğine sahip ‘Polonez Fit Yaşam’ ürün grubuna eklendi. Polonez, uzun zamandır üretimini gerçekleştirdiği glutensiz ürünleri, tüketicilerini bilgilendirmek ve gluten diyeti yapanları doğru yönlendirmek amacıyla ambalaj üzerindeki etiketlerde de belirtiyor.
Çemeni sebebi ile pastırma hariç tüm Polonez ürünleri glutensiz gıdalar listesinde yer alıyor. Glutensiz gıdalar; gluten içeriği 20 mg/kg ile sınırlandırılan gıdalar olarak tanımlanıyor. Polonez markalı füme et, jambon, kavurma, salam (hindi salam ve macar salam), sucuk ve sosisler de bu sınırlar çerçevesinde üretiliyor.
Türkiye'de her 100 kişiden 1'i Çölyak hastası
Ürünlerini çeşitlendirirken tüketicilerden gelen talep ve önerileri değerlendirdikleri söyleyen Polonez Genel Müdürü Andaç Günsoy, Ülkemizde her 100 kişiden biri Çölyak hastası. Bilinenden çok daha fazla sayıda henüz tanısı konulmamış hasta olduğu tahmin ediliyor. Bu da ortalama 800 bin Çölyaklı olduğu anlamına gelir. Bu hastaların ömür boyu glutensiz diyet uygulaması gerekiyor. Oysa bu ürünleri bulmak çok zor ya da ürünler daha pahalı. Bir kısmının kalitesi düşük ve etiket içeriğine uymuyor. Gıda üreticileri olarak bizlerin yapması gereken; bu kişilerin yaşadığı zorlukların farkına vararak, onlara destek olmaktır dedi.
Amacımız, fonksiyonel ve inovatif gıdalar ile toplum sağlığını desteklemek
Amacımız, geleneksel ürünleri modern insan sağlığı kriterlerine uygun hale getirerek tüketiciyle buluşturmak üzere ürün gamımızdaki fonksiyonel ve inovatif gıdaların çeşitliliğini daha da artırmak. Sağlıklı ve kaliteli beslenme adına dikkatli bir üretici olmak, Polonez'in en önemli misyonumuzdur diyen Günsoy, önümüzdeki dönemde bu amaca hizmet eden farklı ürünlerle toplum sağlığını destekleyici gıda üretimine devam edeceklerinin de altını çizdi.
POLONEZ HAKKINDA
Trakya Et ve Süt Ürünleri A.Ş. bünyesinde 1986 yılından bu yana faaliyet gösteren Polonez, işlenmiş et ürünleri alanında hijyen, kalite ve lezzetli ürünleriyle öne çıkan bir markadır. İstanbul Çatalca'da 5 bin metrekare kapalı alanda üretim yapan Polonez, 8 bin ton yıllık işleme kapasitesi ile tüketicisine ihtiyaçlarını ve sağlığını gözeterek geniş bir ürün gamı sunmaktadır. Kurulduğu günden bu yana %100 prensibinden vazgeçmeyen Polonez, ürünlerinde %100 dana eti, %100 hindi eti ve % 100 tavuk eti kullanmaktadır. Bu konuda tüketicinin bilinçlendirilmesi ve sağlıklı beslenmeye teşvik edilmesi amacıyla çalışmalar da yürüten Polonez, bugün tüketicisine 70'i aşkın ürün çeşidi ile %100 kalite ve lezzet sunmaktadır.
Haberin Kaynağı : FM Data İletişim Danışmanlığı
19.01.2017