"Metalle İlgili Herşey"
İmalat endüstrisinin kalbi olan METAL İŞLEME SANAYİ, Bugünbaşlayan WIN Fuarı’nda sektörün dev firmalarını ve en büyük alıcılarını buluşturuyor!
06-09 Haziran 2013 tarihleri arasında, WIN- World of Industry Fuarı (Uluslararası Makina İmalatı ve Metal İşleme Teknolojileri)İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşiyor.
Fuarda, sektörün önde gelen çok sayıda yerli ve yabancı şirketi, net 23.264 metrekarelik alanda, “Metal İşleme(Metalworking)”, “Kaynak (Welding)” ve “Yüzey İşleme (SurfaceTreatment)”sektörlerinin son dönem trendleri ve gelişmeleri sergilenecek.
Fuar, yurtiçi ve yurtdışından sektörün önemli temsilcilerini de ağırlıyor. Açılış törenine Almanya’dan Hannover Messe Bileşim Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Wolfgang Lenarz,Alman Mühendislik Federasyonu (VDMA)Ticari Fuarlar ve Senpozyumlar Bölüm Başkanı Dr. Alexander Koldau; GALDER (Genel Galvanizciler Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı M. Cihan Yıldırım, İSDER Genel Sekreteri Faruk Aksoy, Bilim ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Temsilcisi Bayram Temel açılışta hazır bulunarak, sektöre ilişkin gelişmeleri ve verileri paylaştı.
Hannover Messe Bileşim Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Wolfgang Lenarz konuşmasında;
İmalat sanayinin en oturmuş sanayi olarak bilindiğinin önemine değinerek tüm katılımcılara hoşgeldiniz dedi.
Fuarın rakamsal verilerine değinen Lenarz, 23.000 m2 bir alanda, 963 katılımcının ürün sergildiğini ve 85 kurum tarafından desteklendiğini belirtti. 1 yıl evvel geleceğe dönük ve önemli bir konu başlığının fuara eklendiğini, TİGİAD ile işbirliği icerisinde gercekleştirilen “İş Guvenliği,Sağlığı ve Çevre Özel Bölümü”nün ilgi çeken bölümler arasında yer aldığını belirtti.
İSDER Genel Sekreteri Faruk Aksoy; İSDER olarak 22 üyesi ile 2400 metrekare ile fuara katılım gerçekleştirdiklerini söyledi.Ülke ekonomilerinin büyümesi ile beraber, sanayileşme artmış, ihracat büyümüş, endüstri ve lojistik sektörlerinde çok büyük gelişmeler meydana gelmiştir.Bu çerçevede üretim, taşıma, kaldırma, yükleme, boşaltma, depolama, istifleme faaliyeti yapan makina ve ekipmanlara talep her geçen gün artmıştır. Bu bağlamda sektör satış hedeflerine baktığımızda; 42 yılda 106.000 adet istif makinası satışı gerçekleşmiştir. 7 yaş sınırında 60.000 adet forklift bulunmaktadır. 2012 yılında 10.900 adet forklift satışı gerçekleşmiştir:
Avrupa’nın en büyük 6. İstif makinaları pazarı durumdayız. 2012 yılı sektör hacmi 1.2 milyar USD olarak gerçekleşmiştir.
Konuşmacılar, makine imalatı sektörünün, dünyanın diğer bölgelerinde olduğu gibi Türkiye’de de sanayileşmenin itici gücü ve kalkınmasının üzerinde yükseleceği ayaklardan birisi olduğunda birleştiler. Türkiye’nin 2023 yılı ihracat hedefi olan 500 milyar doların 100 milyar dolarlık payının makine imalatı sektöründen elde edileceği ve sektörün yıllık büyüme rakamlarının 1990’dan bugüne yüzde 20’ler civarında olduğunu dile getirdiler.
Fuar bugüne dek, T.C. Bilim, Sanayii ve Teknoloji Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, TOBB, OAİB, KOSGEB, VDMA-Alman Mühendislik Federasyonu dahil, 30’u yabancı olmak üzere toplam 82 kuruluş tarafından desteklendi. Bu yıl, GALDER (Genel Galvanizciler Derneği), GAZDER (Sınai ve Tıbbi Gazcılar Derneği) ve İZTO'dan (İzmir Ticaret Odası) gelen üç yeni destekle bu sayı 85'e yükseldi.
37 ülkeden 963 katılımcı
Fuarda, Türkiye Ekonomi Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Odası ve ilgili dernek ve birliklerle işbirliği ile ulusal ve uluslararası düzeyde verimli ve etkin bir alım programı düzenlenecek.Ekonomi Bakanlığı’nın desteğiyle bu yıl fuara, Azerbaycan, Cezayir, Hırvatistan, Mısır, Gürcistan,İran, Irak, Ürdün, Kazakistan, Libya, Fas, Polonya, Romanya,Rusya, Sudan, Tunus, Türkmenistan,Ukrayna, Özbekistan gibi seçkin ülkelerden yüksek sayıda alım heyetleri davet edildi. 963 katılımcı 37 ülkeden fuara katılarak ürünlerini sergileyecek. Doğrudan katılımcı olarak yer alacak başlıca ülkeler, Bulgaristan, Çin, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Almanya, Hindistan, İran, İtalya, İngiltere, Hollanda, Polonya, Slovenya, Güney Kore, İspanya, Sri Lanka, Tayvan, Türkiye olacak. Almanya, Hindistan, İtalya, Güney Kore ve Tayvan’ın da ülke pavyonlarıyla fuarda yer alacak.
“Yüzey Temizleme Özel Sunumu” WIN Yüzey fuarında oldukça ilgi görecek
Yüzey İşleme Alanı,hızla büyüyen yüzey işleme pazarının yeni teknolojilerini ve sanayide bu ürünleri kullananları bir araya getiren ve sektöre yönelik yeni fırsatlar yaratılmasına olanak sağlayan bir platform olacak. Başta otomotiv ve beyaz eşya olmak üzere, enerji, elektrik/elektronik, reklam, inşaat ve diğer bazı yüzey işlem teknolojileri ve galvaniz kaplamanın kullanıldığı daha birçok sektörden ziyaretçi bu ticari platformda verimli iş ortaklıkları kurma fırsatı bulacak.Sanayi makinalarının parçalarının temizlenmesi ve yüzey temizleme konuları imalat sektöründe gitgide daha fazla önem kazanması nedeniyle, bu yıl da “Yüzey Temizleme Özel Sunumu”, “parts2clean” ile işbirliği içerisinde ikinci kez düzenlenecek.
WIN Metalworking-Metal işleme Fuarı’nda “İş Güvenliği, Sağlığı ve Çevre Özel Bölümü”
İş güvenliğikonusu, bu yıl da WIN Metal İşleme Fuarı’nın gündeminde yer alacak.TİGİAD (Türkiye İş Güvenliği İş Adamları Derneği) ile işbirliği içerisinde ikincisi düzenlenen “İş Güvenliği, Sağlığı ve Çevre Özel Bölümü”, fuara önemli bir katma değer sağlayacak.
WINWelding-Kaynak Fuarı modern kaynak teknolojileri dünyasını sergileyecek.
Birçok sektörde önemli bir yapı taşı oluşturan kaynak, kesme ve birleştirme sektörünün Türkiye ve Avrasya Bölgesi’ndeki önemi ve rekabet gücü nedeniyle fuarın bu bölümü de büyük ilgi görecek. Bu bölümün, işletmelerin kullanabilecekleri en son teknolojileri sergilemesinin yanı sıra kaynak ve kesme alanlarında çeşitli makinalar, sistemler ve yazılım çözümleri de sunulacak.
Endüstriyel Etkinlikler Zirvesi Endüstriye Rehberlik edecek
Yıllardır WIN Fuarlarına paralel olarak düzenlenen “Endüstriyel Etkinlikler Zirvesi” günümüzün rekabetçi ve ileri teknolojilerin değerlendirilmesine yönelik yine mükemmel bir tartışma platformu sağlayacak. Fuar bu yıl da çok sayıda konferans, panel, kurumsal faaliyet ve çözümlere ev sahipliği yapacak. Avrasya Bölgesi’ndeki en önemli ekonomi forumlarından birisi olarak, önde gelen işadamlarının, bilim insanlarının, akademisyen, politikacı ve gazetecinin bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunmalarına olanak sağlayacak.
WIN Metal işlemeİstanbul 2013 hakkında:
Fuar, imalat endüstrisindeki son döneme ait trendleri sergileyecek. WIN Metalworking Fuarının temel olarak yoğunlaşacağı konular; metal kesme ve biçimleme, duyarlı aletler- alet ve kalıp yapımı, ölçüm ve test etme kalite güvencesi, parçalar –bileşenler –aksesuarlar ve servisler olacak. WIN WeldingFuarı ana konu başlıkları ise kaynak ve kesme makinaları ve ekipmanı, kaynak otomasyon sistemleri, kaynak ve dolum malzemeleri ve kaynak hizmetleri olacak.
WIN SurfaceTreatment Fuarı ziyaretçileri; yüzey temizliği ve önişlem ekipmanı, boya ve plastik kaplama sistemleri, galvanizasyon sistemleri, özel yüzey kaplama teknolojileri, boya, cila ve kaplama malzemeleri, yüzey teknolojisi hizmetleri gibi konulara odaklanabilecek.
WIN Metalworking 2012 Hakkında:
WIN Metal Working, 2012 yılında net21.917 metrekarelik sergi alanında 33 ülkeden, 927 şirketi ve 63 ülkeden 43.817 ziyaretçiyi bir araya getirerek önemli bir başarıya imza atmıştır.
Haberin Kaynağı : CPR İletişim
07.06.2013