SAP Forum’da 4.000 Kişi Gelecek ile Tanıştı
“Dijital çağda mobil uygulamalar ve mobil erişimle müşteriler her zamankinden daha güçlü olacak”
Farklı sektörlerden yaklaşık 4.000 profesyonelin buluştuğu SAP Forum’da konuşan SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin, tüm insanlık tarihi boyuncu ortaya çıkan veriden çok daha fazlasının son beş yılda oluştuğunu vurgulayarak, “Rekabet edebilmemiz için teknolojileri kurumlarımızda kullanmamız ve yeni iş modellerine geçmemiz gerekiyor” dedi.
Keskin, ‘Quantum Sıçraması’ benzetmesini yaparak tanımladığı 3 atılımı 3 yıl önce gerçekleştirmeye başladıklarını belirterek, “Bugün, üçüncü ve son adım kapsamında artık her yeni çözümümüzü mobil ortamlara uyumlu olarak pazara sunuyoruz” diye konuştu.Türkiye’nin en geniş katılımlı ve bölgenin en büyük BT organizasyonlarından biri olan SAP Forum’da iş ve teknoloji dünyasından yaklaşık 4.000 profesyonel buluştu. Teknoloji ve inovasyon konularında geniş içeriğe sahip olan SAP Forum, dünyaca ünlü iPad sihirbazı Simon Pierro’nun muhteşem gösterisiyle başladı. Dijital efektleri sihirle buluşturan Simon, gerçekleştirdiği gösteriyle herkesi büyüledi.
Gelecek bugünden tasarlanıyor
Mobilite, Bulut Bilişim, Veritabanı ve Analitik, Öngörüye Dayalı Teknolojiler ve Büyük Verideki Yenilikler’in tartışıldığı forumda konuşan SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin, günümüzde tablet bilgisayarlardan akıllı telefonlara, televizyonlardan otomobillere kadar 15 milyardan fazla cihazla internete bağlanıldığını belirterek, “Bütün insanlık tarihi boyunca ortaya çıkan veriden daha fazlasını biz son 5 yıl içinde oluşturduk. Yeryüzünde artık insan nüfusundan daha fazla mobil cihaz bulunuyor. Tüm bu gelişmeleri, teknolojileri kurumlarımızda kullanamıyorsak ve yeni iş modellerine geçemiyorsak rekabet edemeyiz. SAP olarak, ‘Gelecek, Bugün’ mottosuyla geleceğin teknolojilerine bugünden sahip olacağımızı ve geleceğimizi bugünden tasarlayacağımızı vurguluyoruz” dedi.
SAP kuralları yeniden yazdı, 30 milyon bulut kullanıcısına ulaştı
Üç yıl önce SAP olarak ‘Quantum Sıçraması’na benzettiği 3 atılımı gerçekleştirmeye başladıklarını belirten Keskin, sözlerine şöyle devam etti: “Hangi ölçekte olursa olsun, tüm verilerin bellek içinde tutulması için en büyük adımı attık. Bellek içi teknolojisi inovasyonu ile kuralları yeniden yazdık. Bu anlamda HANA, ‘iş dünyası yazılımları’ alanında son 20 yılın en büyük buluşu oldu. HANA ile gerçekleşen bu devrim sadece iş dünyasıyla sınırlı değil, toplumların bireylerinde hayatlarında büyük değerler yaratmaya başladı. Asıl sıçramayı ise bulut çözümleriyle gerçekleştirdik. Success Factors, Ariba, Hybris ile bugün 30 milyon bulut kullanıcısına erişiyoruz. 3. sıçrama ise mobil çözümler oldu. SAP artık her yeni çözümünü ilk günden itibaren mobil ortamlara uyumlu olarak pazara sunuyor. Dijital çağda mobil uygulamalar ve mobil erişimle müşteriler her zamankinden daha güçlü olacak.”
400 milyar dolarlık cironun döndüğü tedarik ağı: Ariba
Online alışverişin artık günlük yaşamın bir parçası olduğunu vurgulayan Keskin, “SAP Ariba ile 1 milyondan fazla tedarikçinin yer aldığı; yılda 40 milyon dolar sipariş formunun, 400 milyar dolar cironun döndüğü bir tedarik ağı sunuyoruz” dedi.
Geleceğin iş gücüne destek
Keskin, SAP üniversite işbirliği programı ile 14 üniversitesiyle lisans ve yüksek lisans düzeyinde çalışmalar gerçekleştirdiklerini; üniversiteler bünyesinde teknoloji sınıfları ve mobil laboratuvarlar kurarak öğrencilerin en yeni teknolojilere erişim sağlamasına olanak sunduklarını belirtti. Geleceğin işgücü programına katkıda bulunduklarını, SAP olarak üniversitelerde Kurumsal Kaynak Planlaması derslerinin yanı sıra HANA, mobilite gibi geleceğin teknolojilerine ulaşmalarını sağlamak için öğrencilere müfredat ve online eğitim olanakları sunduklarını anlattı. SAP Forum’da katılımcılara ve basın mensuplarına konuşma yapan SAP Global Yürütme Kurulu Üyesi Bernd Leukert ise SAP’nin inovasyon gündeminden ve yeni teknolojilerden bahsetti. Leukert ayrıca, bankacılık, perakende, hizmet ve üretim sektöründeki müşteri örnekleri üzerinden HANA, Business Suite on HANA, mobilite ve öngörülebilir analitik teknolojilerinin sağladığı katkıları anlattı.
İş dünyasının liderleri SAP ile dönüşümlerini anlattı
CarrefourSA CEO’su Mehmet Nane ve STFA CEO’su Mehmet Ali Neyzi gibi farklı endüstrilerden gelen yöneticiler ise SAP Forum’da, iş deneyimlerini ve teknoloji vizyonlarını katılımcılarla paylaştı. Penti CEO’su Sami Karayo, Mudo Genel Müdürü Barış Karakullukçu, Çilek Mobilya Yurtdışı Satış Direktörü Talha Çilek gibi Türkiye’den farklı sektörlerden bir araya iş dünyasının liderleri çeşitli oturumlarda SAP ile gerçekleştirdiği dönüşümlerini aktardılar.
Forum’da SAP’nin yenilikçi teknolojisi deneyimlendi
SAP Forum İstanbul, 20 paralel oturum, 11 farklı özel yuvarlak masa toplantısı, mikroforumlar, Design Thinking (Tasarım Odaklı Düşünce) Odası, SAP Store (Mağaza) ve HANA demo alanı aracılığıyla yaklaşık 4.000 misafiri ağırladı. Katılımcılara, Mobilite, Bulut Bilişim, Veritabanı ve Analitik, Öngörüye Dayalı Teknolojiler ve Büyük Verideki Yenilikler hakkında bilgiler verildi.
Organizasyona büyük ilgi gösteren konuklar, SAP Kasabası’nda pek çok alanda gerçekleştirilen demo sunumlarında, SAP’nin yenilikçi teknolojisini deneyimleme fırsatı buldu. SAP kasabasında yer alan Bulut üzerinde İnsan Kaynakları Yönetimi Çözümleri, Mobilite, KOBİ’ler için SAP, Perakende için SAP, SAP Aktif Global Destek ve SAP HANA’nın deneyimlendiği SAP kasabası, konukların ilgi odağı oldu.
SAP ve Koruncuk Vakfı işbirliğiyle faaliyet gösterecek olan SAP Store’da sunulan şık ve kullanışlı ürünler korunmaya muhtaç çocuklara katkıda bulunurken, katılımcılar dünyanın sayılı Türk fotoğraf sanatçılarından Niko Guido’nun fotograf gösterisini büyük ilgiyle izlediler. SAP Forum’un kapanışı ise SAP çalışanlarından oluşan rock müzik grubu The Mindset’in sahneye çıktığı keyifli bir partiyle gerçekleşti.
SAP Hakkında:
Kurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya lideri olan SAP, dünya çapında 60.000’den fazla çalışanı, önde gelen ürün ve servisleri ile müşterilerinin iş alanlarındaki inovasyonu artırmasına yardımcı oluyor. SAP çözümleri, üretim, gıda, tekstil, otomotiv, sağlık, perakende, finans ve kamu sektörünün de aralarında yer aldığı 25’den fazla sektörde faaliyet gösteren farklı ölçeklerdeki 195.000’den fazla SAP müşterisinin (Sybase satınalması dahil) iş süreçlerine destek veriyor. Almanya merkezli faaliyet gösteren SAP, New York ve Frankfurt’un da aralarında yer aldığı birçok borsada “SAP” sembolü ile işlem görüyor.
SAP’nin iş yazılımları alanındaki liderliğini Türkiye’de de devam ettiren SAP Türkiye, şirketin 65. ülke ofisi olarak 2001 yılında kuruldu. SAP’nin dünya genelindeki yaygın kullanımına paralel olarak Türkiye’de yıllık ciroya göre en büyük 10 şirketin 8’i iş süreçlerini, SAP çözümleri ile kontrol ediyor. Türkiye’de neredeyse her evde SAP sistemi üzerinde üretilen on ürün bulunuyor. Kurulduğu günden bu yana Türkiye’deki gelirlerini ve çalışan sayısını istikrarlı olarak artıran SAP Türkiye, ekosistemindeki onlarca iş ortağıyla birlikte 1.500’ün üzerinde nitelikli iş gücüne de istihdam imkânı sağlamış bulunuyor. www.sap.com/turkey
Haberin Kaynağı : Ünite İletişim
23.09.2013